Πώς να χαϊδέψετε την γάτα σας

Το αγαπημένο σας κατοικίδιο, όπως θα ξέρετε πολύ καλά, είναι επιρρεπές στα… χάδια. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε τα σημάδια που σας δείχνουν πότε πρέπει να χαϊδέψετε την ψιψίνα σας και αν το κάνετε καλά.
Πώς να χαϊδέψετε την γάτα σας
Θα έχετε διαπιστώσει πως η γάτα σας χωρίς νερό μπορεί, χωρίς χάδια όχι. Το πιο χαδιάρικο κατοικίδιο που μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας έχει τους δικούς του τρόπους να σας δείχνει ότι θέλει την αποκλειστική σας προσοχή, καθώς και να σας καθοδηγεί να το κάνετε σωστά. Άλλωστε, η εικόνα μιας ευτυχισμένης γάτας που γουργουρίζει από αγαλλίαση όσο της τρίβετε το κεφάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει και εσάς τους ίδιους να χαμογελάσετε. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα μυστικά για να (παρα)χαϊδέψετε την ψιψίνα σας.

*Η γάτα αποφασίζει πότε θέλει χάδια
Θα το έχετε διαπιστώσει κι εσείς: Όταν θέλετε να καθίσετε να παίξετε με την γάτα σας και να την «πασπατέψετε», εκείνη σφυρίζει αδιάφορα. Όταν την δείτε να έρχεται και να τρίβεται στο πόδια σας, να σας κοιτάζει και να σας ακολουθεί με όρθια την ουρά όπου πηγαίνετε έτοιμη να κουρνιάσει, έχετε όλες τις ενδείξεις ότι είναι έτοιμη να «πέσει» στην αγκαλιά σας.

*Χαϊδεύω δεν σημαίνει πονάω
Δεν πρέπει να «χτυπάτε» την γάτα σας, έστω και παιχνιδιάρικα, ιδιαίτερα στο κεφάλι, καθώς αυτό μόνο ευχάριστο δεν μπορεί να είναι για εκείνη.

*Αν η γάτα σας γουργουρίζει όσο την χαϊδεύετε, αυτό σημαίνει πως… τα πηγαίνετε πολύ καλά.

*Αν η γάτα σας αποκοιμηθεί γλυκά όσο εσείς την χαϊδολογάτε, τότε παίρνετε άριστα.

*Αν όσο την χαϊδεύετε, η γάτα σας σάς κοιτά επίμονα και έχει στραμμένα τα αυτιά της προς τα πίσω, έχετε αποτύχει, καθώς τα σημάδια λένε πως η γάτα σας είναι δυσαρεστημένη –ως και εξαγριωμένη.

*Αν το αγαπημένο σας κατοικίδιο κάθεται «ανάσκελα» με εκτεθειμένη την κοιλιά, πιθανότατα σας επιθύμησε να της τρίψετε την κοιλιά και με αυτό τον τρόπο σας προσκαλεί να την ικανοποιήσετε.

*Επειδή, όμως, αυτή η στάση της γάτας μπορεί να έχει και αρνητική χροιά, σημαίνοντας πως σας στήνει «παγίδα» για να αρπάξει το χέρι σας με τα νύχια της, το κλειδί είναι να κοιτάξετε πρώτα τι σας λέει το βλέμμα της. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η γάτα δεν σας δείχνει την αγάπη της, απλώς είναι κι αυτός ένας δικός της τρόπος να σας την εκφράσει. Ή και να σας πει ότι η κοιλιά είναι ένα ευαίσθητο σημείο, όπου δεν θέλει… και πολλά-πολλά.

*Τέλος, μην αφήσετε στη μέση το χάιδεμα και φύγετε προτού ικανοποιηθεί πλήρως το λατρεμένο σας κατοικίδιο. Γιατί αργότερα, την στιγμή που μόλις σας παίρνει ο ύπνος ή που δουλεύετε πάνω σε κάτι πολύ σημαντικό, το λατρεμένο σας κατοικίδιο θα βρει την ιδανική ευκαιρία να πάρει την «εκδίκησή» του και θα έρθει να διεκδικήσει την… συνέχεια.

Δείτε στο παρακάτω video έναν μίνι-οδηγό για τα είδη χαϊδέματος που αρέσουν στις γάτες και να θυμάστε πως κάθε γάτα έχει τις ιδιαιτερότητές της, γι’ αυτό χρειάζεται να δώσετε σημασία σε αυτές ώστε να εντοπίσετε τις «αδυναμίες» της δικής σας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v