Προσοχή αγριογούρουνα: Οι πρώτες πινακίδες τοποθετήθηκαν στην Αττική

Στη λεωφόρο Αθηνών τοποθετήθηκαν οι πρώτες προειδοποιητικές πινακίδες για τη διέλευση αγριογούρουνων στην Αττική.
Προσοχή αγριογούρουνα: Οι πρώτες πινακίδες τοποθετήθηκαν στην Αττική
Πιθανότατα θα έχει πάρει το μάτι σου κάποιο από τα εκατοντάδες βιντεάκια που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό και δείχνουν αγριογούρουνα να βολτάρουν αμέριμνα στα κέντρα διάφορων πόλεων.

Η αύξηση του πληθυσμού των συμπαθέστατων άγριων ζώων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τα έφερε και στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να αποκτήσουμε κι εμείς τις πρώτες τρεις προειδοποιητικές πινακίδες «Προσοχή Αγριογούρουνα» που τοποθετήθηκαν στην Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος της Μονής Δαφνίου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Όπως διαβάζουμε στο aftodioikisi.gr, τα αθηναϊκά αγριογούρουνα έχουν βρει καταφύγιο στο άλσος κοντά στη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι. Σε αναζήτηση τροφής, φτάνουν συχνά έως και την Λεωφόρο Αθηνών.

Οι οδηγοί καλούνται να μειώνουν ταχύτητα και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, για να έχουν περιθώρια αντίδρασης σε περίπτωση που κάποιο από τα αγριογούρουνα βρεθεί στην άσφαλτο.

Τα ατυχήματα με αγριογούρουνα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα είναι πολλά, και κάποια από αυτά θανατηφόρα, καθώς η αύξηση του πληθυσμού τους ακόμα και σε κατοικημένες περιοχές τα φέρνει ακόμα και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Δες ας πούμε το παρακάτω βίντεο, όπου μια αγέλη αγριογούρουνων απολαμβάνει τη νυχτερινή της βόλτα στη Γένοβα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v