Πώς να φέρεις την άνοιξη στο μπαλκόνι σου

Ήρθε η άνοιξη, και το μπαλκόνι μας χρειάζεται μια ανανέωση, δεν νομίζετε; Έχουμε δέκα σούπερ ιδέες για μπαλκόνι πιο φωτεινό και ανοιξιάτικο από ποτέ.

Την άνοιξη την γιορτάζουμε με πολλούς τρόπους, αλλά ίσως ο αγαπημένος μας να είναι αυτό το γενικό (ξε)καθάρισμα που κάνουμε στο σπίτι. Ντουλάπες αδειάζουν, πατώματα γυαλίζουν, άχρηστα πράγματα μας αποχαιρετούν για πάντα και ο χώρος μας είναι πιο οργανωμένος και λειτουργικός από ποτέ. Και αυτή την διαδικασία θα την επαναλάβουμε και στο μπαλκόνι μας, φροντίζοντας να το κάνουμε όσο πιο φωτεινό, όμορφο και ανοιξιάτικο γίνεται.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές τέλειες ιδέες.


Κατ’ αρχάς, αν το μπαλκόνι σας είναι αρκετά μεγάλο, ένα κάθισμα που κάνει και διπλή δουλειά ως αποθηκευτικός χώρος είναι σούπερ ιδέα.


Οι μεγάλες, βαριές γλάστρες είναι σούπερ στυλάτες και μπορούν να κάνουν το μπαλκόνι πανέμορφο.


Σε ένα μικρότερο μπαλκόνι, τα αναδιπλούμενα έπιπλα θα πιάσουν λιγότερο χώρο. Οι μικρές γλάστρες με πολύχρωμα λουλούδια, από την άλλη, θα προσφέρουν μια αναγκαία έκρηξη χρώματος.


Παίξτε με funky σχέδια στα μαξιλάρια και – αν έχετε τον χώρο και κυρίως αν το μπαλκόνι δεν πέφτει εύκολα θύμα του καιρού – ίσως ένα μικρό χαλάκι, για να δώσετε στο μπαλκόνι πιο σπιτική αίσθηση.


Αυτό χρειάζεται δουλειά, και συνεννόηση με γείτονες και τρυπάνια και – εν τέλει – λεφτά για να μας το φτιάξει κάποιος ειδικός, αλλά – πραγματικά – τι τέλεια ιδέα!


Αν έχετε ξύλινες καρέκλες, δώστε τους μια καινούρια, φρέσκια εμφάνιση, βάφοντάς τις σε φωτεινά χρώματα.


Για τους πιο μποέμ τύπους, ένας μεταλλικός κουβάς αποτελεί σούπερ στυλάτη… γλάστρα.


Αν έχετε τον χώρο και την όρεξη να μεγαλώσετε τα δικά σας μυρωδικά (τα οποία μετά θα χρησιμοποιείτε σε πεντανόστιμα πιάτα), ένα μίνι θερμοκήπιο μπαλκονιού είναι ό,τι καλύτερο.


Το ότι τα καφάσια και οι τάβλες δεν πρόκειται ποτέ να βγουν από την μόδα και είναι άψογο ντεκόρ το έχουμε ξαναπεί, ε;


Τέλος, σε ένα πολύ μικρό μπαλκόνι, μπορεί να λειτουργήσει ιδιαίτερα καλά ο… φόβος του κενού. Οργανώστε το πρακτικά σαν ένα μικρό δωμάτιο του σπιτιού, και μάλλον πλέον θα περνάτε πολύ περισσότερη ώρα εκεί…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v