Πώς να καθαρίσετε το δάπεδο της βεράντας

Μικρά μυστικά και συμβουλές για να καθαρίσετε τέλεια το δάπεδο του μπαλκονιού και της βεράντας ενόψει καλοκαιριού.
Πώς να καθαρίσετε το δάπεδο της βεράντας
Αν έχετε πλακάκια…
Το πρώτο βήμα είναι να σκουπίσετε καλά με μαλακή σκούπα, για να μην γδάρετε τα πλακάκια. Αφού απομακρύνετε τη σκόνη και τα φύλλα, ρίξτε σε έναν κουβά 3 λίτρα χλιαρό νερό και μισή κούπα λευκό ξίδι και σφουγγαρίστε με αυτό το μίγμα. Περάστε με στεγνό, καθαρό πανί και φροντίστε το ξίδι να μην έρθει σε επαφή με τα φυτά, εφόσον υπάρχουν ήδη στο μπαλκόνι. Με αυτό τον τρόπο, θα φύγουν τα κίτρινα στίγματα και οι καφέ κηλίδες που μένουν κάτω από τα πιατάκια των γλαστρών. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε χλωρίνη, αλλά χωρίς να την αναμίξετε με ξίδι ή άλλο υλικό.

Αν έχετε κεραμικά πλακάκια…
Προτιμήστε το σκέτο χλιαρό προς ζεστό νερό για σφουγγάρισμα, αντί του μίγματος νερού με χλωρίνη. Αποφύγετε τα όξινα καθαριστικά για να αποφύγετε τη διάβρωση και να ενισχύσετε τη λάμψη στα πλακάκια.

Πώς να καθαρίσετε το μάρμαρο
Αν το μπαλκόνι είναι στρωμένο με μάρμαρο, αποφύγετε τα όξινα καθαριστικά, το ξίδι και τη χλωρίνη για να γλιτώσετε την φθορά από διάβρωση. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά με ουδέτερο pH, χλιαρό νερό και μαλακό πανί. Το σαπούνι Μασσαλίας είναι καλή επιλογή. Σημαντικό είναι να στεγνώνετε τις μαρμάρινες επιφάνειες αμέσως μετά το πλύσιμο ή το σφουγγάρισμα για να μη δημιουργηθεί θαμπάδα στην όψη του μαρμάρου.

Πώς φεύγει η σκουριά
Αν στις επιφάνειες του εξωτερικού σας χώρου υπάρχουν σκουριές, εφαρμόστε λεμόνι στα λεκιασμένα σημεία, αφήστε να δράσει 5-10 λεπτά το πολύ και τρίψτε με μαλακό πανί ή σφουγγάρι. Ξεβγάλτε και επαναλάβετε μέχρι να φύγουν και οι πιο επίμονες σκουριές.

Πώς να αφαιρέσετε τις κουτσουλιές
Τα περιστέρια και οι υπόλοιποι… φτερωτοί μας φίλοι αφήνουν συχνά τα «ίχνη» τους στα μπαλκόνια. Θα τα απομακρύνετε, σκουπίζοντάς τα πρώτα, και στη συνέχεια εφαρμόζοντας μίγμα νερού με υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Βυθίστε μια βούρτσα σε μαγειρική σόδα και τρίψτε τους λεκέδες που επιμένουν. Αφαιρέστε τα «χοντρά» υπολείμματα με νωπό πανί και ρίξτε τέλος, έναν κουβά νερό για να ξεπλύνετε. Φροντίστε να φοράτε γάντια για να αποφύγετε τα μικρόβια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v