Σούπερ κόλπα για να οργανώσετε την κουζίνα σας

Έξυπνες συμβουλές και τέλειες ιδέες για να βάλετε τάξη στο χάος που επικρατεί στα ντουλάπια, το ψυγείο και τους πάγκους της κουζίνας σας.
Σούπερ κόλπα για να οργανώσετε την κουζίνα σας
Μαγειρεύουμε. Φτιάχνουμε καφέδες. Ανοίγουμε κρασιά. Αναζητάμε απεγνωσμένα σνακ για να κατευνάσουμε τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες. Ναι, θα μπορούσε κανείς να πει πως η κουζίνα είναι το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού. Γι’ αυτό είναι ιεροσυλία να επικρατεί εκεί χάος. Πάμε να οργανωθούμε.

Χωρίστε τα αντικείμενα ανά χρήση. Όχι άλλος σβολιασμένος πουρές επειδή δεν βρήκατε αρκετά γρήγορα το σύρμα ανάμεσα στα μαχαιροπίρουνα και τις σπάτουλες.



Χρησιμοποιήστε ραφάκια σαν αυτά της φωτογραφίας για να μεγιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο στα ντουλάπια σας, και να βάζετε και να βγάζετε σκεύη εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να παίζετε Jenga με τα τηγάνια κάθε φορά που θέλετε να τραβήξετε το σουρωτήρι που είναι κάτω-κάτω.



Βάλτε ετικέτες στα βαζάκια σας, για να μην τα ανοίγετε/ μυρίζετε ένα-ένα κάθε φορά που ψάχνετε κάποιο συγκεκριμένο μπαχαρικό.



Ο κενός χώρος δίπλα στο ψυγείο είναι ό,τι πρέπει για ένα έξτρα ντουλάπι-που-δεν-είναι-ακριβώς-ντουλάπι με ροδάκια, σαν αυτό.



Αυτοί οι περιστρεφόμενοι δίσκοι λέγονται “Lazy Susan” στα αγγλικά, και είναι ό,τι πρέπει για να έχετε περισσότερο χώρο διαθέσιμο σε ψυγεία και ντουλάπια και να βρίσκετε εύκολα ό,τι ψάχνετε.



Βάλτε ετικέτες στα τρόφιμα στην κατάψυξη. Γιατί δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις μια χοιρινή από μια μοσχαρίσια μπριζόλα που έχει παγώσει πέραν πάσης αναγνωρίσεως.



Αυτά τα κρεμαστά «ραφάκια» του μπάνιου είναι ό,τι πρέπει για να οργανώσετε και τα ντουλάπια της κουζίνας σας.



Κρεμάστε τα τηγάνια σας με γαντζάκια σε κοινή θέα, για να ελευθερώσετε χώρο από τα ντουλάπια.







Αξιοποιήστε τον χώρο που μένει ανεκμετάλλευτος –σαν τα πλαϊνά των ντουλαπιών σας.





Αυτές οι πλαστικές θήκες παπουτσιών είναι ό,τι πρέπει και για το εσωτερικό των ντουλαπιών της κουζίνας –και κοστίζουν ελάχιστα.



Μην υποτιμάτε τους γάντζους. Τα εξαρτήματα του μπλέντερ με τα περίεργα σχήματα, ας πούμε, που δεν «βολεύονται» στο ντουλάπι, κρεμιούνται μια χαρά σε γαντζάκια σαν αυτά.



Αποθηκεύστε τα βαριά γυάλινα σκεύη, σαν τα πυρέξ, σε αυτά τα διαχωριστικά που χρησιμοποιούμε κατά κανόνα για βιβλία και περιοδικά. Θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ευκολότερα στο ντουλάπι, και θα τα προστατεύσετε από σπασίματα.



Χρησιμοποιήστε μία από αυτές τις θήκες για να πιάνουν λιγότερο πολύτιμο χώρο οι κονσέρβες σας.



Ένα ραφάκι σαν αυτό πάνω από τον νεροχύτη σας εξασφαλίζει μαγικά περισσότερο χώρο, ιδανικό για πολύ μικρές κουζίνες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v