Μυστικά για τακτοποιημένο σπίτι χωρίς κόπο

Ιδέες και συμβουλές για να βάλετε τάξη στο χάος του σπιτιού σας, χωρίς να σπαταλήσετε ούτε χρόνο ούτε χρήμα.
Μυστικά για τακτοποιημένο σπίτι χωρίς κόπο
Μπαίνετε στο σπίτι και σκοντάφετε επάνω σε παπούτσια, παιχνίδια, και στοίβες από βιβλία και περιοδικά, βγαίνετε ή για την ακρίβεια δε βγαίνετε, επειδή σπαταλάτε μισή ώρα αναζητώντας εναγωνίως τα κλειδιά σας; Δεν είστε αυτό που θα λέγαμε «άνθρωπος της οργάνωσης» αλλά θα θέλατε πολύ να μην χρειάζεστε τρεις ώρες να συμμαζέψετε το χάος πριν φωνάξετε έναν άνθρωπο στο σπίτι σας; Έχουμε τις λύσεις.

Στην κουζίνα…

Μια θήκη σαν αυτή θα κρατήσει τα καπάκια των τάπερ σας οργανωμένα, για να μην τα ψάχνετε με το ένα μάτι κλειστό κάθε πρωί που φεύγετε για τη δουλειά.



Χωρίστε συρτάρια και ντουλάπια σε θήκες σαν αυτές, για να μην ξαναμπερδευτούν ποτέ εργαλεία, κλειδιά, μαχαιροπήρουνα, στυλό, μολύβια και συνδετήρες.



Εκμεταλλευτείτε κάθε εκατοστό των ντουλαπιών σας, με πλαστικές θήκες σαν αυτές που θα κάνουν τα πίσω αντικείμενα πανεύκολα προσβάσιμα.



Δημιουργήστε χώρο εκεί που δεν υπάρχει στο ψυγείο σας, με δοχεία σαν αυτά, για να μην ψάχνετε ώρες τα υλικά σας κάθε φορά που μαγειρεύετε.



Στο μπάνιο…

Δεν έχετε αρκετό χώρο; Η Ikea έχει τη λύση.



Σε σπίτια που ζουν περισσότεροι από ένας άνθρωποι, μία πατέντα σαν αυτή μπορεί να κάνει θαύματα –και να σας γλιτώσει πολύτιμο πρωινό χρόνο.



Σε ντουλάπες και αποθήκες…

Κρεμάστε τα «καθαριστικά» σας όπως στη φωτογραφία για να τα βρίσκετε πανεύκολα, και για να μη στοιβάζονται σε βουνά που καταρρέουν στα πόδια σας κάθε φορά που ανοίγετε το ντουλάπι.



Διπλασιάστε τον χώρο της ντουλάπας σας, με ένα δεύτερο ξύλο –μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ή να το αγοράσετε από εδώ.



Διπλώστε τα παντελόνια σας έτσι, αντί για το ένα πάνω από το άλλο, για να τα βρίσκετε ευκολότερα, και για να πιάνουν λιγότερο χώρο.



Στο υπνοδωμάτιο…

Ένα μεγάλο καλάθι πλάι στο κρεβάτι μπορεί να κάνει θαύματα για βιβλία, περιοδικά, διακοσμητικά μαξιλάρια, ρούχα που νυστάζετε πολύ για να κρεμάσετε στη ντουλάπα και οτιδήποτε άλλο καταλήγει στο πάτωμα λίγο πριν κοιμηθείτε.



Δεν έχετε αρκετό χώρο στα κομοδίνα σας; Μια υφασμάτινη θήκη σαν αυτή, στο πλάι του κρεβατιού, λύνει όλα σας τα προβλήματα. Την φτιάχνετε μόνοι σας ή την αγοράζετε από εδώ.



Σε χωλ και διαδρόμους…

Μερικά τέτοια καλαθάκια, ένα για κάθε κάτοικο του σπιτιού, αποθηκεύουν ιδανικά κλειδιά/ λογαριασμούς/ φυλλάδια delivery που βαριέστε να πετάξετε/ αποδείξεις και οτιδήποτε άλλο καταλήγει στο τραπέζι του σαλονιού και μένει εκεί για μήνες.



Κι ένας πίνακας ανακοινώσεων από φελλό κάνει το ίδιο με εισιτήρια συναυλιών, παλιά σημειώματα και εκτυπωμένες φωτογραφίες που επίσης καταλήγουν για πάντα στο τραπέζι του σαλονιού, επειδή είναι «ενθύμια» και «δεν σας πάει να τα πετάξετε».



«Πιάστε» τα καλώδια που κρέμονται παντού, με ειδικά αυτοκόλλητα (ή έστω με σελοτέιπ) όπως εδώ για να τα κρύψετε.



Πηγή: Buzzfeed
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v