Ανοιξιάτικη ανανέωση σπιτιού: 10 ανέξοδες ιδέες

Φέρνουμε ανοιξιάτικο αέρα ανανέωσης στο σπίτι, με δέκα απλές ιδέες διακόσμησης που δεν θα σας κοστίσουν παρά ελάχιστα ευρώ.
Ανοιξιάτικη ανανέωση σπιτιού: 10 ανέξοδες ιδέες
Μπορεί η άνοιξη φέτος να καθυστέρησε λίγο παραπάνω από το κανονικό, με τις μαρτιάτικες ψύχρες ακόμα καλά να κρατούν, αλλά εμείς βιαζόμαστε, και την φέρνουμε στο σπίτι με δέκα απλές ιδέες που θα μας κοστίσουν από μηδέν έως ελάχιστα ευρώ. Ξεσηκώστε ελεύθερα ανοιξιάτικες ιδέες διακόσμησης και ανανέωσης σπιτιού και διάθεσης, από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.


Βάλτε χρώμα: Δεν χρειάζεται να βάψετε από την αρχή τους τοίχους, ή να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία σε καινούρια funky έπιπλα. Με μια προσεκτική ματιά στην παραπάνω φωτογραφία, θα παρατηρήσετε ότι το έντονο χρώμα που ακτινοβολεί προέρχεται από τις λεπτομέρειές της: τα μαξιλαράκια του καναπέ, τα ριχτάρια, το μικρό χαλί στο κέντρο και το απλό ξύλινο τραπεζάκι που μπορείτε να βάψετε μόνοι σας.


Φέρτε την άνοιξη στο υπνοδωμάτιο: Ανανεώστε το κεφαλάρι του κρεβατιού με ένα χρωματιστό ύφασμα ή ριχτάρι, ή διακοσμήστε τους τοίχους με καδράκια σαν αυτά της φωτογραφίας, που μπορείτε πανεύκολα να φτιάξετε μόνοι σας, αγοράζοντας απλά τις κορνίζες και τυπώνοντας τα φλοράλ σχέδια της αρεσκείας σας.


Χειροποίητα βαζάκια: Ένα μπουκέτο λουλούδια συχνά αρκεί για να φέρει ανοιξιάτικο αέρα ανανέωσης στο σπίτι. Πόσο μάλλον αν το στολίσετε σε ένα DIY βαζάκι όπως αυτά της φωτογραφίας, που δεν είναι τίποτα παραπάνω από συσκευασίες παιδικού σαμπουάν βαμμένες με χρυσαφί σπρέι.


Το φως της εξοχής: Ένα συρμάτινο καλαθάκι σαν αυτό τις φωτογραφίας (που μπορείτε να βρείτε στα μαγαζάκια στου Ψυρρή και στο Μοναστηράκι) γίνεται η τέλεια απλίκα για το φως σας –και σας βάζει ιδέες για πικνίκ κάθε φορά που το κοιτάτε. Έξτρα μπόνους, ότι φιλτράρει ωραιότατα το φως δημιουργώντας ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.


Λαϊκή αγορά: Ό,τι λέγαμε προηγουμένως για τα λουλούδια, ισχύει εξίσου και για τα χρωματιστά φρούτα της εποχής. Στο βάζο της φωτογραφίας αυτά που βλέπετε δεν είναι βότσαλα, αλλά κουμ κουάτ, που κάνουν ωραίο χρωματικό συνδυασμό με τα λουλούδια. Αντί να κρύβετε τα φρούτα στο ψυγείο (που ούτως ή άλλως αλλοιώνει την γεύση τους) στολίστε τα σε παλιούς «γιαγιαδίστικους» δίσκους δημιουργώντας ενδιαφέροντες χρωματικούς συνδυασμούς.


Ανοιξιάτικα καδράκια: Οι κορνίζες που αναφέραμε παραπάνω μπορούν να «γεμίσουν» όχι μόνο με φλοράλ μοτίβα αλλά και με εικόνες της εξοχής, όπως ο συμπαθέστατος σπίνος της φωτογραφίας. Πού θα τις βρείτε; Φαντασία να υπάρχει: Σε παλιά περιοδικά, στα παιδικά σας βιβλία, στο internet για να τις εκτυπώσετε, ακόμα και σε… σουβέρ σαν αυτό της φωτογραφίας.


Let the sun shine in: Δύο είναι τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εποχής, τα λουλούδια και το φως. Αφήστε το φυσικό φως του ήλιου να μπει σε όλους τους χώρους του σπιτιού, και θα ανανεώσετε μαζί με την εμφάνισή του και την διάθεσή σας. Ξεφορτωθείτε τις βαριές χειμωνιάτικες κουρτίνες σας, είτε αντικαθιστώντας τις με ανάλαφρες καλοκαιρινές, είτε αν το budget σας δεν σηκώνει αγορές, αφήνοντας τα παράθυρα «γυμνά».


Χρώμα και στην κουζίνα: Η λευκή τραπεζαρία της φωτογραφίας αποκτά ανοιξιάτικο ύφος χάρη στα κίτρινα μαξιλαράκια, το φλοράλ ύφασμα με το οποίο ντύνεται ο πάγκος και βέβαια το μπουκέτο στο κέντρο του τραπεζιού.


Θα ζήσω ελεύθερο πουλί: Τα κλουβάκια (που θα βρείτε πάμφθηνα σε λαϊκές αγορές και παζάρια) γίνονται το τέλειο διακοσμητικό για το χωλ ή τη βεράντα σας, αρκεί να τα βάψετε με ένα σπρέι και να τα στολίσετε με λουλούδια, κλαδάκια, φύλλα ή ό,τι άλλο μαζέψετε σε μια βόλτα στην εξοχή.


Πλάθω… φυλλαράκια: Θυμάστε τις χειροτεχνίες που κάναμε στο σχολείο; Το μόνο που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε καδράκια σαν αυτά της φωτογραφίας είναι λευκό χαρτόνι, μερικά διαφορετικά φύλλα και ένα-δυο χρωματιστά σπρέι. Απλώς τοποθετείτε το φύλλο πάνω στο χαρτόνι, ψεκάζετε με το σπρέι, απομακρύνετε το φύλλο, και ιδού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v