11 έξυπνα κόλπα για να οργανώσετε την ντουλάπα σας

Δείτε έντεκα ευφάνταστους τρόπους να οργανώσετε την ντουλάπα σας, μέσα από φωτογραφίες που σας δείχνουν πώς να βάλετε τάξη στο χάος.
11 έξυπνα κόλπα για να οργανώσετε την ντουλάπα σας
Κάλτσες που χάνονται, σετ σεντονιών που μπερδεύονται, παπούτσια πεταμένα στον πάτο της ντουλάπας σας και φορέματα που συνεχώς… κατρακυλούν από τις κρεμάστρες και τσαλακώνονται. Παραδεχθείτε το, αυτή είναι πάνω-κάτω η εικόνα της ντουλάπας σας.

Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε όλα τα παραπάνω και να βάλετε τάξη στο χάος των ρούχων και των παπουτσιών σας, μέσα από 11 έξυπνα tips – και τις αντίστοιχες φωτογραφίες για να δείτε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.

Βάλτε αυτοκόλλητα στα ντουλάπια των παιδιών για να βρίσκουν και να βρίσκετε εύκολα τα ρούχα που θέλετε:


Χωρίστε τις κρεμάστρες χρωματικά και αντιστοιχήστε κάθε χρώμα και σε μια εποχή του χρόνου – π.χ. τα καλοκαιρινά σας φορέματα σε γαλάζιες κρεμάστρες και τα χειμερινά ή τα παλτό σε κόκκινες. Έτσι θα γίνει πιο εύκολη η «μετατόπιση» κάθε εποχιακής ομάδας όταν τελειώνει η «σεζόν» της:


Χρησιμοποιήστε κρεμάστρες για να κρατήσετε όρθιες τις μπότες σας και να μην «τσακίζονται» και σκονίζονται στο πάτωμα:


Αποθηκεύστε τα σεντόνια σας μέσα στις αντίστοιχες μαξιλαροθήκες του ίδιου σετ, ώστε ποτέ να μην μπερδευτούν:


Χρησιμοποιήστε «κλειδάκια» από κουτιά αναψυκτικών για να προσαρμόσετε κρεμάστρες σε… άλλες κρεμάστρες και να δημιουργήσετε έτσι ένα δεύτερο, πιο χαμηλό επίπεδο ρούχων στην ντουλάπα, διπλασιάζοντας στην ουσία τον αποθηκευτικό της χώρο:


Μετατρέψτε μια παλιά σκάλα σε vintage μέσο αποθήκευσης – από τα σκαλιά μπορείτε να κρεμάτε ρούχα και στο πάνω μέρος της να τοποθετήσετε κούτες ή μικρότερα κουτιά:


Δέστε σε μια κρεμάστρα όλα τα κασκόλ και τα μαντίλια σας για να μένουν ευθυτενή:


Κρατήστε όλα τα κουτιά των παπουτσιών σας, κολλήστε μικρές φωτογραφίες των παπουτσιών στη ράχη του κουτιού τους και έτσι δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε για εκείνες τις μαύρες μπότες και να κάνετε άνω-κάτω όλα σας τα υποδήματα μέχρι να τις βρείτε:


Βάλτε ροδάκια στα συρτάρια του παλιού σας γραφείου και μετατρέψτε τα σε εξτρά αποθηκευτικό χώρο για ρούχα, κουβέρτες και σεντόνια κάτω από το κρεβάτι σας:


Χρησιμοποιήστε μια οινοθήκη ως βάση για τις τσάντες και τα πορτοφόλια σας – extra tip: με μικρούς γάντζους κάτω από ένα κάδρο, έχετε και ωραιότατη θήκη για τα κολιέ και τα κρεμαστά σας αξεσουάρ:


Αντί για παπούτσια, βάλτε στις κρεμαστές υφασμάτινες παπουτσοθήκες τα εσώρουχά σας – χάρη στις διάφανες θήκες, θα βρίσκετε εύκολα αυτό που θέλετε κάθε φορά:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v