Οκτώ τρόποι να ανανεώσετε το γραφείο σας

Δώστε αέρα φρεσκάδας στο γραφείο και κάντε την ζωή σας εκεί πιο άνετη και χαλαρή, μέσα από οκτώ πρακτικές συμβουλές ανανέωσης.
Οκτώ τρόποι να ανανεώσετε το γραφείο σας
Αρκετός κόσμος έχει συνηθίσει να λειτουργεί και να εργάζεται ενώ το γραφείο του θυμίζει εικόνες από καφκικό εφιάλτη. Αν δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, η περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική για να δώσετε αέρα ανανέωσης στο εργασιακό σας περιβάλλον και να κάνετε τις στιγμές σας εκεί – λίγο – πιο όμορφες.

Δείτε παρακάτω οκτώ τρόπους για να το πετύχετε.

* Το μεγάλο ξεκαθάρισμα: Κάθε φορά που κάθεστε στο γραφείο… μαυρίζει η καρδιά σας; Αν ο εργασιακός σας χώρος θυμίζει σκηνικό πολέμου με πεταμένα χαρτιά, σκόρπια στυλό, άναρχα κολλημένα post-it και ένα σωρό ακόμα «σαβούρα», τότε το τελευταίο που μπορείτε να ελπίζετε είναι να είστε χαρούμενοι (και συγκεντρωμένοι) στη δουλειά. Αφιερώστε μόλις δέκα λεπτά (δεν χρειάζεται παραπάνω) για να βάλετε σε μια τάξη το γραφείο σας.

* Προσθέστε πράσινο: Τα φυτά προσθέτουν χρώμα και φρεσκάδα στο γραφείο σας, ενώ σύμφωνα με έρευνες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας για δουλειά. Δε χρειάζεται να μετατρέψετε το γραφείο σας σε… κήπο. Απλά δοκιμάστε να προσθέσετε μια μικρή γλαστρούλα με ένα φυτό, το οποίο δε θα απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα από μέρους σας. Ένα μπαμπού ή ένας μικρός κάκτος είναι καλές εναλλακτικές. Αν σας απασχολεί το πότισμα, gadgets όπως αυτό εδώ σας γλιτώνουν από τον κόπο.

* Και φωτογραφίες: Κρεμάστε ένα έργο τέχνης ή μια φωτογραφία που να περιλαμβάνει ένα τοπίο το οποίο να σας εμπνέει. Μπορεί να είναι η θέα στον ωκεανό ή ένας κήπος με λουλούδια ή ακόμα και η… Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι. Οτιδήποτε σας εκφράζει αισθητικά και σας κάνει να νοιώθετε ωραία είναι αυτό που χρειάζεστε. Επίσης, μπορείτε κάλλιστα να καδράρετε φωτογραφίες των αγαπημένων σας προσώπων και να τις έχετε κοντά σας στο γραφείο.

* Καθαρός αέρας: Ακόμα και με καλό κλιματισμό χώρου, ενδεχομένως κατά περιόδους να νοιώσετε ότι θα θέλατε μια ανάσα δροσιάς. Απάντηση σε αυτό θα δώσει η αγορά ενός μίνι ανεμιστήρα, ο οποίος θα σας κρατά συντροφιά τις ζεστές ημέρες. Επιλέξτε κάποιον ο οποίος να δουλεύει με USB (όπως αυτοί εδώ) έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε βάζοντας και βγάζοντας μπρίζες. Εξαιρετική ιδέα επίσης, είναι και αυτός εδώ ο πολύχρωμος ανεμιστήρας, τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

* Σωστός φωτισμός: Το λευκό χρώμα των περισσότερων λαμπών του γραφείου είναι επαρκές, αλλά όχι ιδανικό για την εργασία σας. Αγοράστε λοιπόν μια μικρή επιτραπέζια λάμπα για πιο «ζεστό» φωτισμό και παράλληλα εξασφαλίστε έτσι καλύτερο περιβάλλον για τα μάτια σας. Δείτε εδώ μερικά μοντέρνα φωτιστικά για το γραφείο σας.


* Τα αξεσουάρ: Ένα βάζο, μια μινιατούρα που σας θυμίζει κάτι ευχάριστο, ένα μικρό αγαλματάκι ή μερικά «ανεβαστικά» αποφθέγματα καρφιτσωμένα σε έναν μικρό πίνακα ανακοινώσεων από φελλό μπορούν να προσθέσουν οπτικό ενδιαφέρον στον εργασιακό σας χώρο.

* Βάλτε χρώμα: Λέγεται washi tape, μπορείτε να την αγοράσετε από εδώ και είναι μια κολλητική ταινία η οποία όμως κολλάει και ξεκολλάει από επιφάνειες χωρίς να αφήνει σημάδια. Πάνω της έχει διάφορα πολύχρωμα σχέδια, τα οποία προσθέτουν στιλ και μπορούν να ανανεώσουν ευχάριστα το «κρύο» γραφείο σας. Δοκιμάστε να την κολλήσετε στο πληκτρολόγιο, στο mousepad, στο ποντίκι ή να φτιάξετε μοτίβα με αυτήν πάνω στο γραφείο σας.

* Και οι τοίχοι έχουν ψυχή: Αν σας δίνεται η δυνατότητα και έχετε το ΟΚ από το αφεντικό, μπορείτε εφ’ όσον το γραφείο σας είναι κοντά σε κάποιον τοίχο ή έχει απέναντί του τοίχο ή διαχωριστικό να το διακοσμήσετε χρησιμοποιώντας μια φλοράλ ταπετσαρία με έντονα χρώματα ή μοντέρνα σχέδια. Πάρτε μερικές ιδέες από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v