11 blogs διακόσμησης για να πάρετε ιδέες για το σπίτι

Πάρτε ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας και να διαμορφώσετε όμορφα τον χώρο σας από τα κορυφαία blogs περί οίκου και design στον κόσμο.
11 blogs διακόσμησης για να πάρετε ιδέες για το σπίτι
του Γιώργου Κόκουβα

Η ωραία διακόσμηση και το όμορφο design δεν είναι περιττή πολυτέλεια. Το πώς δείχνει το σπίτι μας έχει άμεση επίδραση στην διάθεσή μας και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα ασφάλειας και άνεσης που νιώθουμε στον προσωπικό μας χώρο. Και επιπλέον, ευτυχώς, δεν αποτελεί «ακριβό» χόμπι.

Δεν χρειαζόμαστε ούτε διακοσμητή, ούτε ακριβά home&design περιοδικά: Στο διαδίκτυο θα βρείτε δεκάδες ιστοσελίδες και blogs που θα σας δώσουν διακοσμητικές ιδέες, μέσα από χιλιάδες φωτογραφίες για να διαμορφώσετε το καινούριο σας σπίτι ή να μεταμορφώσετε το παλιό, με άφθονα low budget tips, αλλά και όλες τις τελευταίες τάσεις στον χώρο.

Παρακάτω, συγκεντρώνουμε 10+1 κορυφαία διακοσμητικά ιστολόγια από όλο τον κόσμο για να πάρετε ιδέες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ικανοποιητική γνώση αγγλικών – αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε καν αυτό: Το πλούσιο φωτογραφικό τους υλικό μιλά από μόνο του.

*My Scandinavian Home 
Χωρίς αμφιβολία, το σκανδιναβικό design διεκδικεί την κορυφαία θέση στις προτιμήσεις των μοντέρνων χώρων. Όταν η αγγλίδα ιδρύτρια αυτού του ιστολογίου λοιπόν μετακόμισε μόνιμα στη Σουηδία, βρήκε τη χαρά της. Και φρόντισε να τη βρουν και όλοι οι υπόλοιποι, αναρτώντας φωτογραφίες από σπίτια με αυθεντικό σκανδιναβικό design, ώστε να πάρουμε όλοι ιδέες.



*Thrifty Décor Chick 
Άλλη μία blogger μας δίνει ιδέες που όχι μόνο είναι πολύ ωραίες, αλλά και πολύ οικονομικές. Οδηγίες για εποχιακά διακοσμητικά, γιορτινή διακόσμηση, ωραίες floral συνθέσεις από 1€, στοιχεία που ρυθμίζουν σωστά το φως στο σπίτι και πολλές ακόμη προτάσεις – για καθημερινή ενημέρωση, συντονιστείτε και στο αντίστοιχο facebook page

*The Inspired Room 
Το συγκεκριμένο blog φροντίζει να κρατά το σπίτι μας στο πνεύμα κάθε εποχής. Αυτή την περίοδο για παράδειγμα, αναρτώνται πληρέστατα φωτο-αφιερώματα στην φθινοπωρινή διακόσμηση, με παραλλαγές για να καλύπτει τα γούστα κάθε προσωπικότητας. Θα βρείτε επίσης χρήσιμα “How to decorate” άρθρα και τις ογκωδέστατες «Inspiration Galleries». Υπάρχουν επίσης video tours σε ενδιαφέροντα σπίτια και DIY κατασκευές για το σπίτι.

*Decor8 
Η αμερικανίδα δημοσιογράφος και στυλίστα Holly Becker ανανεώνει καθημερινά το blog της με προτάσεις και γνώμες για διακοσμητικά στοιχεία και έπιπλα, από καναπέδες μέχρι… χαρτικά. Θα βρείτε κριτικές για στιλ και νέα προϊόντα, συνεντεύξεις διακοσμητικού ενδιαφέροντος και παρουσιάσεις ανεξάρτητων σχεδιαστών.



*The Nester 
Μια καθημερινή γυναίκα με πάθος για τα όμορφα σπίτια μας θυμίζει την εξής αλήθεια: «Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο για να είναι όμορφο». Αυτό είναι το motto του blog, το οποίο μέσα από τις προτάσεις, τις φωτο-παρουσιάσεις σπιτιών και τα αφιερώματα που δίνουν ενεργό ρόλο στους αναγνώστες προωθεί την απλότητα ως λύση για ένα όμορφο σπίτι. Το αποδεικνύει και η ίδια η δημιουργός του blog, που ζει σε ενοικιαζόμενο σπίτι, αλλά παρ’ όλα αυτά φροντίζει να το διαμορφώσει όπως την ευχαριστεί, και μας δίνει οδηγίες για να κάνουμε το ίδιο.

*Perfectly Imperfect 
Αφιερώματα και δημοσιεύματα με τίτλους όπως «Tips for organizing a real home», «Quick ways to lighten & brighten your home», αλλά και video tutorials για αναπαλαιωμένα έπιπλα, ανακαινίσεις, διαρρύθμιση, ξύλινες κατασκευές και λύσεις για παιδικά δωμάτια, το «Τέλεια ατελές» ιστολόγιο σίγουρα θα σας εμπνεύσει για αλλαγές στο σαλόνι σας και όχι μόνο.

*The Lettered Cottage 
Ένα ζευγάρι επαγγελματιών διακοσμητών, η Layla και ο Kevin Palmer πήραν τις φωτογραφικές μηχανές τους, τις κάμερες και το μεράκι τους για ανακάλυψη νέων στιλ και αποφάσισαν τα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους να τα αναρτούν σε αυτό το καλοστημένο ιστολόγιο, ώστε να επωφεληθούμε όλοι. Θα βρείτε επίσης άρθρα εμπειρίας, όπου η διακόσμηση συνδέονται με περιπέτειες του νεαρού ζεύγους, κάτι που καθιστά το blog περισσότερο μια «ανοιχτή» παρέα παρά ένα ψυχρό site με φωτογραφίες.



*Fieldstone Hill Design 
Ενδιαφέροντες χώροι μπαίνουν στο μικροσκόπιο, και η ομάδα του blog παραθέτει από κάτω τα «σωστά» και τα «λάθη», τα do’s και τα don’ts. Φωτογραφίες από «παρθένα» δωμάτια δείχνουν την αλλαγή από το «πριν» στο «μετά». Τεστ για το ποιο χρώμα σας ταιριάζει και «μαθήματα» για να βρείτε το στιλ του σπιτιού σας. Όλα αυτά, μέσα σε ένα ιστολόγιο που ακολουθεί την εξής φιλοσοφία: Το υπέροχο design γίνεται προσιτό και ρεαλιστικό για τα σπίτια και τις ζωές μας.

*Young House Love 
Δεν είναι επαγγελματίες. Είναι ένα απλό ζευγάρι που έχει μεράκι για την διακόσμηση και δημιουργεί projects για το σπίτι, τα οποία μοιράζεται με τους αναγνώστες του. Ίσως αυτό είναι που τους κάνει πιο κατάλληλους να προτείνουν λύσεις και για τα δικά μας, απλά, λιτά και απέριττα σπίτια, στα οποία δεν μπορούν πάντα να εφαρμοστούν οι πιο προχωρημένες τάσεις της τέχνης του decoration.

*Freshome 
Επειδή όμως κανέναν δεν έβλαψαν οι γνώσεις για το τι «κινείται» τώρα στον χώρο του design, το Freshome μας ενημερώνει για όλες τις τελευταίες τάσεις και τις προχωρημένες προτάσεις, ενώ ταυτόχρονα δημοσιεύει χρήσιμα αφιερώματα με tips που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε σπίτι, όπως για παράδειγμα «10 μοντέρνα στοιχεία που χρειάζεται κάθε σπίτι» ή «10 αποτελεσματικοί τρόπο να διαλέξετε το κατάλληλο πάτωμα/το τέλειο φωτιστικό» κ.ο.κ.

+1: Μy Home Ideas 
Δεν είναι blog, αλλά ένα από τα κορυφαία sites για οικιακές λύσεις. Χαθείτε στα αφιερώματά του και δεν θα βγείτε… χαμένοι!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v