Χειροτεχνίες που θα ομορφύνουν το χώρο σας

Τέσσερεις χειροτεχνίες που θα ομορφύνουν το χώρο και τη διάθεσή σας, σας προκαλούν να κάνετε τις δικές σας απόπειρες δημιουργίας.
Χειροτεχνίες που θα ομορφύνουν το χώρο σας
της Μάριελ Μπόμπα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ασχοληθήκατε με χειροτεχνίες; Αν είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι πρόκειται για μια δραστηριότητα, κατάλληλη μόνο για παιδάκια προσχολικής ηλικίας, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Διαβάστε τις ιδέες μας και αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει ανάλογα με το χώρο και το προσωπικό σας γούστο. Τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν, ενώ δεν αποκλείεται να ανακαλύψετε ένα καινούριο χόμπι.


Διακοσμητικό μπολ από χαρτί

Τί θα χρειαστείτε:

*ένα μπαλόνι
*λωρίδες χαρτιού από εφημερίδες και περιοδικά (η ποσότητα είναι ανάλογη με το μέγεθος που θέλετε να έχει το μπολ σας)
*ακρυλικά χρώματα
*κόλλα ατλακόλ
*έναν μαρκαδόρο
*ένα πινέλο
*ένα ψαλίδι

Τρόπος κατασκευής:
 
Φουσκώνετε το μπαλόνι ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχει το μπολ σας και με το μαρκαδόρο σχεδιάζετε το πόσο ψηλό επιθυμείτε να είναι. Φτιάχνετε το μίγμα της κόλλας, αραιώνοντάς τη με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος που αγοράσατε. Στη συνέχεια τοποθετείτε μία μία τις λωρίδες πάνω στο μπαλόνι, απλώνοντας κόλλα σε κάθε μία με το πινέλο. Ακολουθείτε τη διαδικασία μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνεια που έχετε επιλέξει με το μαρκαδόρο.

Στη συνέχεια αφήνετε την κατασκευή να στεγνώσει τελείως, τουλάχιστον για 24 ώρες. Σκάτε το μπαλόνι και με ένα ψαλίδι ισιώνετε το μπολ περιμετρικά. Τέλος περνάτε το μπολ μέσα και έξω με λευκή ακρυλική μπογιά, ώστε να δέσει το χαρτί και μόλις στεγνώσει το βάφετε με τα χρώματα που σας αρέσουν.

Στολίδια από αλμυρή ζύμη
 
Τί θα χρειαστείτε:

*2 φλιτζάνια αλεύρι (για τη ζύμη)
*1 φλιτζάνι αλάτι ( για τη ζύμη)
*1 φλιτζάνι νερό (για τη ζύμη)
*χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας
*glitter
* Διάφορα καλούπια- κουπάτ

Τρόπος κατασκευής:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά της ζύμης για πέντε περίπου λεπτά. Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε κομμάτια ανάλογα με το πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσετε και προσθέτετε στο καθένα από αυτά μερικές σταγόνες χρώματος. Ανακατεύετε μέχρι να χρωματιστούν καλά τα κομμάτια, προσθέτοντας μερικές σταγόνες χρώματος αν χρειάζεται. Όταν τα κομμάτια ζύμης είναι πλέον ομοιόμορφα και μαλακά τα ανοίγετε με έναν πλάστη ή με ένα μεγάλο ποτήρι και τα κόβετε σε σχήματα χρησιμοποιώντας τα κουπάτ. Στη συνέχεια με τα glitter και τους μαρκαδόρους διακοσμείτε όπως σας αρέσει τα κομμάτια ζύμης και τα ψήνετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να μη ροδίσουν. Υπολογίστε περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά, μέχρι να τραβήξουν το νερό και να σκληρύνουν τα διακοσμητικά σας.

Αν θέλετε να κρεμάσετε τα στολίδια σας, θα πρέπει πριν τα βάλετε στο φούρνο να ανοίξετε μια μικρή τρύπα, ώστε να περάσετε μετά ένα σχοινάκι. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε τα στολίδια σας σε γυάλες ή σε δίσκους.

Κηροπήγια από μήλα

Τί θα χρειαστείτε:

*4 μήλα (κόκκινα και πράσινα)
*4 κεράκια ρεσό
*λίγο λάδι
*έναν μαρκαδόρο
*ένα μυτερό μαχαίρι
* ένα κουταλάκι του γλυκού
*λίγο χυμό λεμονιού

Τρόπος κατασκευής:

Πλένετε τα μήλα και αφού τα σκουπίσετε, τα περνάτε με λίγο λάδι, για να γυαλίσουν. Τοποθετείτε το κερί στον «αφαλό» του μήλου και με τον μαρκαδόρο σχεδιάζετε το περίγραμμά του. Στη συνέχεια κόβετε με το μαχαίρι το περίγραμμα που σχεδιάσατε και αφαιρείτε με το κουτάλι το εσωτερικό του. Ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού στη θήκη που δημιουργήσατε, ώστε να μη μαυρίσει και τοποθετείτε το κερί, αφού πρώτα αφαιρέσετε τη μεταλλική θήκη του. Η κατασκευή σας είναι έτοιμη, το μόνο που μένει είναι να ανάψετε το κεράκι.

Φαναράκι που φωσφορίζει τη νύχτα

Τί θα χρειαστείτε:


* ένα γυάλινο βαζάκι
* ένα μικρό πινέλο (ακόμη και από αυτά που χρησιμοποιείτε στο μακιγιάζ)
*λίγη μπογιά που φωσφορίζει στο σκοτάδι, χρώματος της αρεσκείας σας (μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με χρώματα και από επιλεγμένα super market)

Τρόπος κατασκευής:

Με το πινέλο ζωγραφίζετε από τη μέσα μεριά του βάζου διάφορα σχέδια ή δημιουργείτε απλώς πιτσιλιές και το αφήνετε ανοιχτό μέχρι να στεγνώσει. Αυτό είναι όλο! Φροντίστε κατά τη διάρκεια της ημέρας να το τοποθετείτε σε κάποιο φωτεινό σημείο. Μια καλή ιδέα θα ήταν να δημιουργήσετε φαναράκια διαφορετικού χρώματος και να διακοσμήσετε με αυτά το μπαλκόνι σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v