Εύκολα tips για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς θέρμανση

Επειδή δεν γίνεται να καις το καλοριφέρ 24/7 βρήκαμε έξυπνους τρόπους για να ζεστάνεις το σπιτικό σου χωρίς να ανοίξεις τη θέρμανση.
Εύκολα tips για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς θέρμανση

Μπορεί φέτος να είχαμε ήπιο χειμώνα τον Δεκέμβρη και τον Γενάρη, όμως η Μήδεια ήρθε κι έδειξε τα δόντια της, κάνοντας μας να τουρτουρίζουμε από το κρύο, όσο φτιάχναμε χιονάνθρωπους. Για αρκετές μέρες αποκτήσαμε ξανά ερωτική σχέση με το καλοριφέρ, τις σόμπες και τα κλιματιστικά μας που δούλευαν ασταμάτητα, προκειμένου να μας κρατήσουν ζεστούς. Ωστόσο επειδή το πετρέλαιο κάποια στιγμή τελειώνει κι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, δεν αρέσουν σε κανέναν, σκεφτήκαμε κάποια εύκολα tips ώστε να κάνεις πιο χουχουλιαστό το σπίτι σου, χωρίς να ανοίξεις τη θέρμανση. Οι κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αττικής που έμειναν μισή εβδομάδα χωρίς ρεύμα θα εκτιμήσουν τα παρακάτω περισσότερο.

Τις κουρτίνες και τα μάτια σου

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο οι κουρτίνες αποτελούν έναν σημαντικό σύμμαχο στη μάχη σου με το κρύο. Για αυτό φρόντισε να επιλέξεις χοντρές και ζεστές κουρτίνες για το χειμωνιάτικο σαλόνι σου αλλά και το υπνοδωμάτιο και θα δεις ότι θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο. Από το απόγευμα κι έπειτα καλό θα ήταν να τις κλείνεις ώστε να αποκτά ένα έξτρα στρώμα προστασίας ο χώρος σου.

Ήρθαμε για τα χαλιά.

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι το πάτωμα χωρίς χαλί τον χειμώνα είναι φαΐ δίχως αλάτι. Αν θες λοιπόν να μην πάθουν τα άμοιρα ποδαράκια σου κρυοπαγήματα προνόησε κι εφοδιάσου με ζεστά χαλιά που καλό θα ήταν να καλύπτουν όλη την πατούμενη επιφάνεια του σπιτιού. Δεν χρειάζεται μάλιστα να ξεπαραδιαστείς αγοράζοντας ολόμαλλα χαλιά μιας και τα συνθετικά κάνουν εξαιρετική δουλίτσα.

Είναι καλό να είσαι ρομαντικός/η



Ήρθε η ώρα εκείνα τα υπέροχα κεριά που μαζεύεις να βγάλουν τα λεφτά τους ξανά. Βλέπεις, εκτός από υπέροχα διακοσμητικά, δίνοντας ρομαντικές πινελιές στην καθημερινότητά σου παράγουν και θερμότητα όταν τα καις. Έτσι λοιπόν δικαιώνεται για άλλη μια φορά ο θυμόσοφος λαός που μας θυμίζει ότι με ένα σπάρο μπορεί και να πετύχεις δυο τρυγόνια.

Κάνε ντουζ με ανοιχτή πόρτα

Ένα πολύ τίμιο κολπάκι για να ζεστάνεις το σπιτικό σου, είναι όταν θελήσεις να κάνεις ντουζάκι να μην κλειδαμπαρωθείς στο μπάνιο, αλλά να αφήσεις ανοιχτή την πόρτα του. Με αυτόν τον τρόπο ο ζεστός ατμός θα κάνει μια βόλτα και στον υπόλοιπο χώρο του σπιτιού, ρίχνοντας μια γερή γροθιά στα πλευρά του κρύου. 

Φούρνε μου σώσε με!



Τις μέρες που χρησιμοποιείς φούρνο για να μαγειρέψεις κι αφού έχεις ολοκληρώσει το ψήσιμο του φαγητού, άνοιξε την πόρτα του φούρνου για κανένα δεκάλεπτο. Η θερμότητα θα απλωθεί στην κουζίνα, ενώ αν έχεις σαλοκουζίνα ακόμη καλύτερα για όλους.

Μην αφήνεις χαραμάδα ξεσκέπαστη

Φρόντισε να κλείσεις κάθε χαραμάδα την οποία εκμεταλλεύεται το κρύο για να τρυπώσει στο σπιτάκι σου. Υπάρχουν ειδικά μαξιλαράκια κι αεροστόπ προκειμένου να κάνουν τον χώρο σου cozy κι έξτρα ζεστό, αφήνοντας το κρύο απέξω.

Κάλυψε με αεροπλάστ τα παράθυρα



Όταν ξέρεις ότι θα σε βρουν πολύ κρύες μέρες καλό είναι να προνοήσεις και να καλύψεις όλα τα παράθυρα του σπιτιού με ειδικό φουσκοειδές αεροπλάστ. Πρόκειται για μια έξυπνη κι εξαιρετικά οικονομική έξτρα μόνωση που θα ζεστάνει ακόμη περισσότερο το σπίτι σου, μιας και θα εμποδίσει την απώλεια της θερμότητας κατά 50%.

Στρώσε μια κουβέρτα fleece πάνω από το κατωσέντονο σου

Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό και βάρβαρο πράγμα, από τα κρύα σεντόνια κάτω από το χουχουλιαστό παπλωματάκι σου. Μη σκιάζεσαι ωστόσο το τουρτούρισμα γιατί σου έχουμε τη λύση. Πάρε μια από τις fleece κουβέρτες του εμπορίου και στρώσε την πάνω από το κατωσέντονο. Με αυτόν τον τρόπο θα ξαπλώνεις και θα κοιμάσαι στα έξτρα ζεστά.

Στεγανοποίησε τα κουφώματα του σπιτιού με σιλικόνη

Με έναν εύκολο τρόπο μπορείς να διαπιστώσεις αν κάπου μπάζουν τα κουφώματα σου. Δεν θα τους τον πούμε; Με σιλικόνη μπορείς να μαστορέψεις όποια ατέλεια έχουν.

Θερμοφόρα αγάπη μου!



Παλιά και πατροπαράδοτη λύση η τίμια θερμοφόρα έχει ζεστάνει κόσμο και κοσμάκη. Γέμισε καθιστικά και κρεβάτια με θερμοφόρες και θα δεις ότι θα σε αποχαιρετήσει το κρύο.

Εμείς είμαστε από τζάκι

Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν σπίτι με τζάκι τότε ξέρεις ότι δεν χρειάζεσαι άλλου τύπου θέρμανση. Αν έχεις κάνει μάλιστα τα κουμάντα σου και έχεις στοκάρει καυσόξυλα τότε θα ζεσταίνεται το κοκαλάκι σου ακόμη κι αν η ΔΕΗ έχει άλλη άποψη!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v