Έφτασε η εποχή για φύτεμα και κλάδεμα

Η άνοιξη είναι η εποχή που μπορείς να φυτέψεις πολλά φυτά στον κήπο σου ή στις γλάστρες σου, αλλά και η εποχή που τα άλλα φυτά σου χρειάζονται κλάδεμα.
Έφτασε η εποχή για φύτεμα και κλάδεμα
Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να κλαδέψουμε τα φυτά μας και να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν και να είναι υγιή. Είναι όμως και η κατάλληλη εποχή για να φυτέψουμε αρκετά είδη. Αν, λοιπόν, θες να φροντίσεις λίγο τον κήπο σου – και αυτές οι μέρες που είμαστε όλοι στα σπίτια μας, είναι καλή ιδέα να φροντίσεις τον κήπο σου – έχουμε μερικές συμβουλές για εσένα.

Για το κλάδεμα:
Γίνεται είτε με αραίωση βλαστών, είτε με φύλλων είτε με καρπών.Ο σκοπός του κλαδέματος είναι να εκθέσουμε όσο περισσότερο όλη την κόμη και τον κορμό του φυτού στον ήλιο. Κλαδεύουμε πρώτα τους ξερούς και λαίμαργους βλαστούς και ύστερα δίνουμε μορφή στην κόμη του φυτού.
Στα καρποφόρα, ανάλογα με το αν έχει δωσει το φυτό ήδη καρπούς ή όχι, αφαιρούμε το 25% των φύλλων ή των καρπών για να δώσει το δέντρο μας περισσότερους καρπούς (και αργότερα, αλλά και κατά την επόμενη βλαστική περίοδο).

Έχουμε στο νου μας πάντα πως όταν αφαιρούμε βλαστούς, αφαιρούμε μαζί και αποθηκευμένο άζωτο και θρεπτικά στοιχεία πολύτιμα για το φυτό. Αυτό σημαίνει ότι αμέσως μετά το φυτό μας χρειάζεται λίπανση. Για γλάστρες χρησιμοποιούμε υδατοδιαλυτό λίπασμα, ενώ για παρτέρι κήπου στερεό.

Η αρχή της άνοιξης προσφέρεται για να φυτέψουμε κηπευτικά: Κρεμμύδι, πατάτα, ντομάτα πιπεριά, αγγούρι, κολοκύθι και μελιτζάνα. Αν ο καιρός δεν έχει φτιάξει ακόμα και μας απασχολούν οι χαμηλές θερμοκρασίες την νύχτα, χρησιμοποιούμε προστατευτικό νάυλον. Η άνοιξη, επίσης, είναι η ιδανική περίοδος για να φυτεύσουμε γκαζόν.

Για να δείτε μια περιεκτικότατη λίστα με όλα τα φυτά που είναι τέλεια για αυτή την εποχή, κάντε ένα κλικ εδώ

Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι ότι τα φυτά μας αυτή την περίοδο χρειάζονται λίπανση και εφαρμογή ψεκασμών με χαλκό και θειάφι. Τέλος, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, μπορούμε να αρχίσουμε να τα ποτίζουμε πιο συχνά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v