Απίστευτες ιδέες για διακόσμηση μπάνιου

Αν θέλεις να ανανεώσεις το μπάνιο σου, έχουμε μερικές ιδέες για διακόσμηση που ίσως να θες να δοκιμάσεις.
 

Απίστευτες ιδέες για διακόσμηση μπάνιου

Το μπάνιο μας πολλές φορές περνάει σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά την διακόσμηση. Και σε αυτό εμείς έχουμε να πούμε… γιατί; Αν το μπάνιο μας δεν είναι ένας σούπερ χαλαρωτικός και άνετος χώρος – άσχετα από το μέγεθος – τότε κι εμείς δεν θα μπορούμε να βρούμε την ησυχία μας. Και γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε διάφορες ιδέες για να ανανεώσεις κι εσύ το μπάνιο σου.

Μια ταπετσαρία
Μια ταπετσαρία, ή και μια τοιχογραφία, μπορεί να μεταμορφώσει το μπάνιο σου σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αν έχεις τοίχο που να μπορεί να την κρατήσει, τότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παίξεις με τα αγαπημένα σου χρώματα.

Νέα φώτα;
Πολλά σπίτια έχουν απαρχαιωμένα φωτιστικά στο μπάνιο. Μια ανανέωση με κάτι μοντέρνο (και όχι απαραίτητα ακριβό) μπορεί να είναι ό,τι πρέπει. Για ακόμα πιο φουτουριστικό αποτέλεσμα, μπορείς να δοκιμάσεις και led-άκια.

Πατάκια βινυλίου
Δεν βρωμίζουν εύκολα, είναι πιο φανταχτερά από οτιδήποτε πιο κλασικό, και επίσης είναι αρκετά φτηνά. Και σούπερ μοντέρνα. Γενικά, απόφυγε το κλασικό χαλάκι στο μπάνιο, καθώς μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες θα έχει μεταμορφωθεί στην απόλυτη εστία μικροβίων.

Μια στενόμακρη ραφιέρα
Αν δεν έχεις αρκετό χώρο, θα σε βοηθήσει να κρατάς τα απαραίτητα οργανωμένα, αλλά και να αξιοποιήσεις εκείνες τις εντελώς άδειες και άβολες γωνιές-- γωνιές που υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο, αλλά στο μπάνιο σίγουρα βγάζουν μάτι.

Θαλασσινό ντεκόρ
Το μπάνιο λατρεύει το θαλασσινό ντεκόρ, και σου προτείνουμε να το δοκιμάσεις με μικρές λεπτομέρειες. Ιδέες: αστερίες, κοχύλια, ένα μικρό τιμόνι, ή ντεκόρ σχετικό με άγκυρες. Ο συνδυασμός μπλε και λευκού επίσης θα δημιουργήσει μια πιο θαλασσινή ατμόσφαιρα.

Φωτεινά χρώματα
Αν το μπάνιο σου έχει αρκετά μεγάλο παράθυρο και μπαίνει ήλιος, το να βάψεις τους τοίχους σε φωτεινά χρώματα θα το κάνει δυο φορές πιο φωτεινό, και θα σου φτιάχνει την διάθεση. Άκρως σημαντικό για τα δύσκολα πρωινά που σέρνεσαι.

Εναλλακτικά, παίξε με το γκρι
Οι απαλοί γκρι χρωματισμοί στους τοίχους δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σπα και είναι πολύ χαλαρωτικοί. Ταιριάζει ακόμα πιο πολύ αν έχεις μαρμάρινο πάτωμα.

Πάρε μια ενδιαφέρουσα κουρτίνα
Μια κουρτίνα μπάνιου μπορεί να έχει πολλά να πει. Ψάξε και βρες σχέδια που να σου αρέσουν και να εκφράζουν σωστά το στυλ σου και αυτό που θες να κάνεις με το μπάνιο σου, αλλά – προς θεού – ξεφορτώσου την απλή, πλαστική κουρτίνα που πήρες για 6,99€. Είναι κι αυτή μια εστία μικροβίων πλέον.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v