Πώς να φτιάξεις την τέλεια γωνιά για διάβασμα

Αν θες να έχεις μια τέλεια, ζεστή γωνιά για διάβασμα στο σπίτι σου, μπορούμε να σε βοηθήσουμε να το κάνεις σε πέντε μόλις βήματα.
Πώς να φτιάξεις την τέλεια γωνιά για διάβασμα
Όλοι οι λάτρεις των βιβλίων θέλουν να έχουν μια τέλεια, άνετη και ζεστή γωνιά για διάβασμα στο σπίτι τους. Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποκτήσεις κι εσύ μία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη… φαντασία.

Και να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές…

1. Αρχικά, πού θα κάθεσαι;
Θα είναι καναπές; Θα είναι πολυθρόνα; Ένα αναπαυτικό πουφ ή μια μεγάλη μαξιλάρα στο πάτωμα; Διάλεξε πού θα προτιμούσες να περνάς ατέλειωτες ώρες για να διαβάζεις, άρα διάλεξε με βάση την άνεσή σου. Έπειτα, φρόντισε να βάλεις μερικά έξτρα μαξιλαράκια. Για τα πόδια, για το κεφάλι, για αγκαλιά.

2. Έπειτα, φωτισμός
Μια επιδαπέδια λάμπα με ρυθμιζόμενο φωτισμό θα είναι ιδανική για την γωνιά διαβάσματός σου. Με τον διακόπτη που ρυθμίζει τον φωτισμό θα μπορείς να αυξομειώνεις την ένταση, για να μην πονάνε τα μάτια σου αν σε πάρει η ανάγνωση μέχρι αργά το βράδυ. Μην ξεχάσεις η λάμπα σου να μην είναι από εκείνες που βγάζουν το εκτυφλωτικό, λευκό φως του νοσοκομείου. Χρειάζεσαι απαλό φωτισμό.

3. Ράφια;
Τι είναι η γωνιά διαβάσματος αν δεν έχει… βιβλία; Αν μπορείς να στήσεις την γωνιά σου δίπλα σε βιβλιοθήκη, θα ήταν ιδανικό. Τα ράφια είναι καλή ιδέα, αλλά εναλλακτικά θα μπορούσες να αφήσεις απλά μια στοίβα με τα αδιάβαστα βιβλία σου. Συγγνώμη που θα γίνουμε λίγο ρομαντικοί, αλλά οι στοίβες βιβλίων δεν θα πάψουν ποτέ να είναι πανέμορφο ντεκόρ.

4. Αντίο, κόσμε
Αυτή η γωνιά είναι μόνο για εσένα και για κανέναν άλλο, συνεπώς θα ήταν μια καλή ιδέα να είναι κάπως αποκομμένη από το υπόλοιπο σπίτι σου. Θα μπορούσες να τοποθετήσεις μπροστά ένα παραβάν, μια κουρτίνα που θα κρέμεται από το ταβάνι ή και ένα μεγάλο έπιπλο. Εναλλακτικά, θα μπορούσες να «χώσεις» την γωνίτσα σου σε μία κυριολεκτική γωνία του σπιτιού σου, για ακόμα περισσότερη ησυχία.

5. Ντεκόρ
Τέλος, ήρθε η ώρα να διακοσμήσεις τον χώρο όπως ακριβώς σου ταιριάζει. Πίνακες στους τοίχους, όμορφα ριχτάρια, περισσότερα μαξιλάρια και τα αγαπημένα σου χρώματα. Εδώ κάνεις ό,τι θέλεις εσύ, και ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι πιο όμορφα και χαλαρά.

Καλή ανάγνωση!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v