Τέλειες ιδέες για να κάνεις το μπαλκόνι σου πιο όμορφο

Δεν χρειάζεται να αδειάσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό για να φτιάξεις το μπαλκόνι σου. Βασικά, ούτε καν το πορτοφόλι σου.
 


Το μπαλκόνι είναι από τους χώρους του σπιτιού που τείνουν να παραμελούνται εύκολα. Και αυτό είναι μεγάλη αδικία, μιας και όσο πιο προσεγμένο έχουμε το μπαλκόνι μας, τόσο πιο άνετα σημαίνει ότι αισθανόμαστε στο σπίτι. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, που τα περισσότερα φοιτητικά μπαλκόνια είναι απελπιστικά κενά—το άδειο μπαλκόνι δίνει μια αίσθηση ότι σύντομα θα φύγεις.

Πώς θα καταφέρεις, λοιπόν, να φτιάξεις το μπαλκόνι σου, χωρίς να ξοδέψεις πολλά λεφτά;

*Βάλε ένα μικρό τραπεζάκι. Θα δουλέψει ακόμα και σε μικρά μπαλκόνια, θα αυξήσει τον χώρο που μπορείς να βάζεις πράγματα, και σε γενικές γραμμές είναι το καλύτερο πρώτο βήμα για να αποκτήσεις το μπαλκονάκι των ονείρων σου.

*Αν έχεις χώρο, φτιάξε ένα αυτοσχέδιο «παγκάκι» από παλέτες. Είναι πάμφτηνες, και δεν πρόκειται ποτέ (ποτέ όμως) να φύγει η αισθητική τους απ’ την μόδα. Και ξαφνικά έχεις το πιο μποέμ μπαλκόνι της γειτονιάς—ειδικά αν ρίξεις και μια ωραία κουρελού ή μαξιλάρα πάνω.

*Πρασινάδες. Γλάστρες, δεντράκια ή και ένα αναρριχόμενο φυτό θα μεταμορφώσουν το μπαλκόνι σου σε έναν ζωντανό παράδεισο. Αρκεί να τα φροντίζεις όπως πρέπει. Η σωστή φροντίδα φυτών απαιτεί λίγο χρόνο και προσοχή, αλλά τα αποτελέσματα είναι τέλεια. Επίσης, εδώ να πούμε ότι είμαστε από τους ανθρώπους που δένονται με τα φυτά τους.

*Βάλε φωτάκια. Απλά βάλε κρεμαστά φωτάκια. Ή μερικά φαναράκια. Θα κάνουν τις νύχτες μαγικές.

*Αν έχεις μεγάλο μπαλκόνι (και εννοούμε αρκετά μεγάλο), βάλε μια αιώρα. Και μετά φώναξέ μας για να κάνουμε κατάληψη στην αιώρα σου, επειδή εμείς σου δώσαμε την ιδέα και το δικό μας μπαλκόνι είναι μικρό. Είναι δίκαιο.

*Αν, πάλι, το μπαλκόνι σου είναι μικρό, τότε δεν χρειάζεται να το γεμίσεις με έπιπλα που θα μηδενίσουν εντελώς την χρηστικότητα του χώρου. Πάρε δύο αναδιπλούμενες καρέκλες, και ξένοιασες.

*Κρέμασε κάτι για σκιά. Ένα ελαφρύ, ημιδιάφανο ριχτάρι, ας πούμε. Φρόντισε να το μαζεύεις όμως, όταν χαλάει ο καιρός.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v