Σούπερ φωτο-ιδέες για να κάνεις το σαλόνι σου πιο cosy

Αν θέλετε να κάνετε το σαλόνι σας πιο ζεστό και οικείο, τότε αυτές οι φωτογραφίες θα σας δώσουν αρκετές ιδέες.
Σούπερ φωτο-ιδέες για να κάνεις το σαλόνι σου πιο cosy

Πολλαπλά επίπεδα

Αυτό το σαλόνι είναι στη βάση του αρκετά «σκέτο». Γίνεται όμως πιο ζεστό με την προσθήκη χαλιών, μαξιλαριών και ριχταριών στους καναπέδες τα οποία ντύνουν τον χώρο και τον κάνουν πιο χουχουλιάρικο.



Προσθήκη πλεκτών

Τα πλεκτά έχουν την ιδιότητα να κάνουν αμέσως πιο οικείο έναν χώρο – δείτε αυτό το καθιστικό για παράδειγμα με το πλεκτό πουφ και την πλεκτή κουβέρτα σε συνδυασμό με ένα αφράτο χαλί από κάτω.



«Ζεστές» αποχρώσεις και βιβλία

Το χρώμα είναι το πρώτο που σκεφτόμαστε όταν θέλουμε να κάνουμε έναν χώρο πιο «ζεστό». Αποχρώσεις του χρυσού και καστανές δίνουν οικείο τόνο σε αυτό το σαλονάκι, ενώ η προσθήκη βιβλίων στο τραπεζάκι του κάνει τα πράγματα ακόμα πιο «ζεστά».



Ο φωτισμός

Η ζεστασιά σε αυτό το σαλόνι έρχεται από ψηλά, με αυτό το φωτιστικό, το οποίο ρίχνει φως διακριτικά σε όλες τις γωνίες και αναδεικνύει τα χαλιά και τις κουβέρτες στους καναπέδες.



Λίγο δέρμα

Όχι δικό σας, αλλά από ένα μίνιμαλ καθιστικό όπως αυτό εδώ. Έστω και ένα αντικείμενο με δέρμα μπορεί να ζεστάνει τον χώρο, ακόμα και αν συνδυαστεί με ένα ανοικτό γκρι ριχτάρι όπως αυτό στη φωτογραφία.



Φωτογραφίες στους τοίχους

Αυτό το σαλόνι έχει όσα χρειάζεται για να είναι cosy: μπόλικα μαξιλάρια, μια υφασμάτινη κουρελού κάτω από τον καναπέ, και ένα ωραίο φυτό. Οι πίνακες με φωτογραφίες στον τοίχο όμως ενισχύουν την αίσθηση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη λάμπα και φτιάχνουν ακόμα πιο cosy ατμόσφαιρα.



Παιχνιδιάρικο

Η ζεστασιά ενός χώρου δεν θα πει απαραίτητα ότι αυτός πρέπει να είναι σοβαρός - κάθε άλλο. Αυτό το σαλόνι για παράδειγμα έχει “fun” χαρακτήρα και παίζει με μοτίβα χρωμάτων, όπως τα βιβλία στις δύο βιβλιοθήκες και οι φλοράλ πολυθρόνες.



Bohemian Rhapsody

Το μπόχο στιλ μπορεί να δώσει και αυτό ζεστασιά σε έναν χώρο. Πάρτε για παράδειγμα αυτό εδώ το σαλόνι με τα ριχτάρια, τα αφράτα μαξιλάρια και τον ολίγον τι κιτς καθρέφτη στον τοίχο.



Πηγή: www.homremodel.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v