Χουχουλιάρικη ανανέωση σπιτιού χωρίς πολλά λεφτά

Βάλε ζεστασιά και ανανέωσε το σπίτι σου για το φθινόπωρο κάνοντας μικρές αλλαγές και προσθήκες που δεν κοστίζουν πολλά.
Χουχουλιάρικη ανανέωση σπιτιού χωρίς πολλά λεφτά

Το φθινόπωρο είναι εδώ και μαζί του φέρνει αυτή τη ζωτική ανάγκη του ανθρώπου για χουχούλιασμα και ζεστασιά.

Ανάγκη η οποία μεταφέρεται και στην διακόσμηση/διαμόρφωση των χώρων του σπιτιού μας, οι οποίοι αναζητούν το ζεστό, το φλάφι, το «έλα να ζουζουνίσουμε αγάπη» με φόντο μυρωδιές από σούπα ζεστής κολοκύθας και κανέλας.

Μην ανησυχείτε όμως, δε χρειάζεται να επενδύσετε πολλά για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε φωλίτσα χουχουλιάσματος, αρκούν μερικές απλές προσθήκες/αγορές οι οποίες θα δώσουν τον κατάλληλο τόνο.

Σημειώστε τρία απλά αντικείμενα τα οποία εγγυημένα θα κάνουν τη διαφορά: cosy μαξιλάρες, ριχτάρια, χαλιά και κεριά. Απλό, έτσι;

Μαξιλάρια χνουδωτά όπως αυτό ή αυτό, με κόστος περί τα 15€ ανά τεμάχιο και αυτά εδώ σε ποικιλία χρωμάτων μπορούν να τοποθετηθούν στους καναπέδες ή το καθιστικό δίνοντας έξτρα πόντους ζεστασιάς.

 



Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μεγάλα άνετα μαξιλάρια στο πάτωμα σαν πουφ, τα οποία θα αποτελέσουν μια πιο οικονομική λύση από το να αγοράσετε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα. Δείτε, για παράδειγμα, αυτά εδώ σε ινδικό bohemian στυλ στα 20€ ή αυτά τα μίνιμαλ στα 30€ έκαστο ή αυτό το μονόχρωμο πουφ στα 32€.

Τα ριχτάρια στους καναπέδες και το κρεβάτι είναι απαραίτητα για τη δημιουργία χουχουλιαστής ατμόσφαιρας. Αν θέλετε βέβαια, μπορείτε να τα βάλετε και στο χωλάκι αν έχετε πάγκο, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.



Οι επιλογές σε ριχτάρια είναι δεκάδες και δεν θα ξεπεράσουν τα 20€ για ένα ριχτάρι πολυθρόνας όπως αυτό εδώ ή τα 30€ για ένα ριχτάρι καναπέ σε γήινα χρώματα όπως αυτό.

 



Ένα χαλί στο σαλόνι ή στην κρεβατοκάμαρα θα κάνει επίσης τη διαφορά, χωρίς να κοστίζει απαραιτήτως πολλά. Αυτό εδώ ας πούμε σε μαύρο/γκρι χρώμα είναι ό,τι πρέπει, και κοστίζει μόλις 15€.

 



Μιλώντας για χρώματα, φροντίστε να είναι όσο πιο γήινα γίνεται: μπεζ, μαύρο, γκρι και λευκό, καφέ και ιβουάρ «παίζουν» πολύ στη φθινοπωρινή διακόσμηση και δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα και ατμόσφαιρα.

Προχωράμε στον φωτισμό και αναδεικνύουμε τη σημασία των… πτωχών πλην τίμιων κεριών στη δημιουργία σωστής, χουχουλιάρικης ατμόσφαιρας τις βραδινές ώρες. Μπόνους πόντοι αν αναδίδουν φθινοπωρινές πλην διακριτικές μυρωδιές στον χώρο. Ένα ρουστίκ λευκό κερί όπως αυτό στα 5€ ή ένα γκρι σετ όπως αυτά σε πιατέλα στα 20€ ακόμα και κάτι πιο τολμηρό όπως αυτά τα κεράκια- βαλίτσες στα 18€ τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία στο σπίτι είναι ό,τι πρέπει.

 



Μια εξίσου εύκολη αλλαγή είναι τα φωτάκια με μπαταρίες σε βάζα. Δεν κοστίζουν πολύ και φτιάχνουν ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τα παλιά σας βάζα και να βάλετε μέσα τους φωτάκια με μπαταρίες που κοστίζουν κάτι λιγότερο από 5€ - να, δείτε εδώ μερικά. Μάλιστα με αυτόν τον τρόπο έχετε έτοιμο και τον χριστουγεννιάτικο στολισμό σας χωρίς περιττές φιοριτούρες. Μπούμ! Δύο σε ένα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v