@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά finger food

Δώστε τέλος στα παχυντικά σνακ για να συνοδεύσετε το ποτό σας και δοκιμάστε τα νόστιμα και ελαφριά finger food που προτείνουμε.

Τα πιο νόστιμα και υγιεινά finger food

Μια βραδιά στο σπίτι με φίλους που… προσέχουν ή μια βραδιά μόνος/η σας παρέα με ένα ωραίο κρασί, το οποίο θέλετε πάση θυσία να απολαύσετε ανεξαρτήτως διατροφής. Όπως και αν σας βρίσκουν τα βράδια του χειμώνα, έχουμε εναλλακτικές για να συνοδεύσετε το ποτό σας χωρίς να επιβαρυνθείτε με ακόμα περισσότερες θερμίδες από παχυντικά και ανθυγιεινά finger food.

Δείτε τις παρακάτω.

Πικάντικες γαρίδες σε σουβλάκι με σάλτσα αβοκάντο

Υλικά: 20 μεγάλες γαρίδες, 20 ξυλάκια-οδοντογλυφίδες. Mαρινάδα: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο, 1 κ.γλ. κουρκουμά, 1 κ.γλ. πάπρικα, 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγέν, 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Σάλτσα αβοκάντο: 1 αβοκάντο ώριμο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι, 1 κ.σ. μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κεφάλι, κέλυφος και έντερο). Τις ταμπονάρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά. Για τη μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις γαρίδες φροντίζοντας να καλυφτούν καλά και τις αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Βουτάμε τα ξυλάκια στο νερό για αρκετή ώρα. Καρφώνουμε σε κάθε ξυλάκι 1 γαρίδα. Τις βάζουμε στο ταψάκι, με τη γαρίδα να ακουμπά στο ταψί και το σουβλάκι στο πλάι. Ψήνουμε στους 200 C για 10΄ περίπου, μέχρι να κοκκινίσουν. Για τη σάλτσα αβοκάντο: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τη βάζουμε στο μπολ και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Τη γαρνίρουμε δίπλα στα σουβλάκια.

Συνταγή από εδώ. 

Ντιπ καλαμποκιού και λαχανικών

Υλικά: 2 φλ. καλαμπόκι βρασμένο, 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, 2-3 τρυφερά μικρα φρέσκα κρεμμύδια, 1 γιαούρτι 2%, 1 κουταλιά μαγιονέζα light

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε με στικς από αγγουράκι ή/και καρότο.

Ψητά κολοκυθάκια με γιαούρτι

Υλικά: 2-3 κολοκυθάκια φρέσκα,  βινεγκρέτ με μουστάρδα, ξύδι και λάδι, αλάτι. Για το γιαούρτι: 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, λίγο αλάτι, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλιές λάδι, ½ κουταλιά ξύδι, κύμινο (όσο σας αρέσει)

Εκτέλεση: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, όχι πολύ λεπτές, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο. Ψήνουμε στη σχάρα κι απὀ τις δυο μεριές. Μόλις τα βγάλουμε, περιχύνουμε ελαφρώς με τη βινεγκρέτ. Για το γιαούρτι, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε μαζί με τα κολοκυθάκια.

Συνταγή από εδώ. 

Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και σολομό

Υλικά: 1 γαλλική μπαγκέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 300 γρ. κατσικίσιο τυρί σε ρολό, 250 γρ. σολομό καπνιστό σολομό, αγγουράκι πίκλες, άνηθος για πασπάλισμα

Εκτέλεση: Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις απλώνουμε μέσα σε ένα ταψάκι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.  Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες και κάθε φέτα στα 4. Κόβουμε το σολομό σε λεπτές φέτες και στη μέση κάθε φέτα αν είναι πολύ μεγάλη. Κόβουμε κάθε φέτα από το αγγουράκι τουρσί στη μέση. Πάνω από κάθε ψωμάκι βάζουμε ένα κομμάτι κατσικίσιο και μια φέτα σολομού. Τέλος, βάζουμε 2 κομμάτια από αγγουράκι τουρσί, λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο πιο σίγουρος τρόπος για να εξαπατηθείς είναι να θεωρείς τον εαυτό σου πιο πονηρό από τους άλλους."

Pierre Charron, 1541-1603, Γάλλος θεολόγος & φιλόσοφος

  • 1834 - Γεννιέται ο Γάλλος ζωγράφος και γλύπτης Εντγκάρ Ντεγκά
    1870 - Γαλλοπρωσικός Πόλεμος: Η Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Πρωσία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY