5 λαχταριστές συνταγές για πικάντικα μαγειρέματα

Τσίλι κον κάρνε, ινδικό κοτόπουλο, "δυνατές" ρεβιθάδες, καυτερές ομελέτες και άλλες ιδέες για τα μαγειρέματα όσων αγαπούν τις πικάντικες γεύσεις.
5 λαχταριστές συνταγές για πικάντικα μαγειρέματα
Μεξικάνικες συνταγές, ινδικές γεύσεις, καυτερές πιπεριές, πιπεράτες ιδέες και μπόλικα μπαχαρικά μπαίνουν στην κατσαρόλα μας, για να ετοιμάσουμε πέντε πικάντικες συνταγές που θα φέρουν αυτό το κάτι παραπάνω στα καθημερινά μας μαγειρέματα.

Τσίλι κον κάρνε

Υλικά:
1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, 2 - 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, ½ - 1 γεμάτο κουταλάκι τσίλι σε σκόνη, 1 κουταλάκι πάπρικα σκόνη, 1 κουταλάκι κύμινο σκόνη, 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 600 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι ματζουράνα ξερή, 2 κουταλιές τοματοπελτέ, 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια στραγγισμένα (kidney beans), αλάτι, πιπέρι όσο χρειαστεί
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά να γίνει μαλακό και διάφανο. Προσθέτετε την πιπεριά, το σκόρδο, το τσίλι και την πάπρικα. Μαγειρεύετε για 3 - 4 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτετε τον κιμά και τον σωτάρετε κι αυτόν για τουλάχιστον 5 λεπτά. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζετε για 30 περίπου λεπτά, προσέχοντας για νερό. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι και τορτίγιες - και αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. Επίσης, αντί για ζάχαρη μπορείτε να προσθέσετε λίγη σκούρα σοκολάτα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο GreekCook.gr

Ινδικό κοτόπουλο tamarind με πιλάφι

Υλικά:
1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1 μέτρια φρέσκια πατάτα σε καρέ, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 χρωματιστές πιπεριές σε καρέ, 1 σκ. σκόρδο, 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, 250 γρ. γάλα καρύδας, 4 κ.σ. σκόνη κάρυ, 1 φλ. ζωμό κότας, αλάτι, πιπέρι, 2 φρέσκα κρεμμύδια, 1/4 φλ. σταφίδες, λίγα φιστίκια κάσιους και Αιγίνης
Για το πιλάφι: 2 φλ. basmati, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκ. σκόρδο, 8 σπόρους κάρδαμο (πράσινο), 2-3 γαρύφαλλα, 1 κομμάτι ξύλο κανέλα, λίγο φρέσκο τζίντζερ, δαφνόφυλλο, 4 φλ. ζωμό κότας, 2 φλ. αρακά, αλάτι και πιπέρι
Για τη ραΐτα: 2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι, 1 αγγούρι με την φλούδα χωρίς τους σπόρους, τσίλι σκόνη, αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι. Αφήνουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά να μελώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις πιπεριές. Με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο. Το ρίχνουμε στα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο κόλιανδρο η μαϊντανό. Τέλος πασπαλίζουμε με σταφίδες και Κάσιους. Σερβίρουμε με πιλάφι και ραΐτα.
Για το πιλάφι: Σε αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά. Σοταρουμε για 1', προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρει το ρύζι ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10' με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια είναι έτοιμο. Τότε προσθέτουμε τον αρακά. Δεν ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5' στην φωτιά. Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σταθεί για 5-10'.
Για τη ραΐτα ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου

Υλικά:
2 συσκευάσιες φτερούγες (περίπου 16 κομμάτια), 1 μικρό πορτοκάλι στυμένο, 1 μικρό λεμόνι στυμένο, 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 1 κ. γ. ρίγανη, 1 κ. γ. κίμινο, 1 κ. γ. μπούκοβο, 1 κ. γ. πιπέρι, 1 κ. γ. αλάτι, 1 κ. σ. κάρυ, 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά, 2 κ. σ. μουστάρδα, 1 κ. σ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις φτερούγες και κόβουμε τις μύτες. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στο μίγμα τις φτερούγες και σκεπάζουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες. Αραδιάζουμε τις φτερούγες σε ταψάκι και ψήνουμε στο γκριλ περίπου 50 λεπτά. Καταναλώνονται πιο γρήγορα αν τις συνοδεύσετε με κρύα μπύρα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας

Καυτερά ρεβίθια

Υλικά:
2 κ.σ. λάδι, 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι, 1/2 κ.γ. λεμονοπίπερο, 2 ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 σακουλάκι ρεβίθια βρασμένα και σουρωμένα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι με το κύμινο μέχρι το κύμινο να αποκτήσει μια πιο σκούρα απόχρωση του καφέ. Προσθέτουμε το αλάτι, το τσίλι και το λεμονοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τις ντομάτες. Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε και τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, τέλος προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε σε μπολ σερβιρίσματος.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο YumYum.gr

Ομελέτα με καυτερή πιπεριά

Υλικά (για 4 μερίδες):
5 αβγά, τριμμένο τυρί πεκορίνο, 1 καυτερή πιπεριά ξεραμένη, χωρίς σπόρους, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι για ομελέτα, τηγανίζουμε την καυτερή πιπεριά στο λάδι, ρίχνουμε αυτό το λάδι σε ένα μπωλ και το αφήνουμε να κρυώσει. Σπάμε τα αβγά μέσα στο λάδι, προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί, τα χτυπάμε και ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό τηγάνι που έχουμε αφήσει ελαφρά λαδωμένο. Τηγανίζουμε την ομελέτα και από τις δυο πλευρές και τη σερβίρουμε. Μπορούμε να φτιάξουμε την ομελέτα επίσης με φρέσκιες καυτερές πιπεριές (χωρίς τους σπόρους τους), κομμένες σε σχήμα δαχτυλιδιού τις οποίες θα τις μαγειρέψουμε μαζί με την ομελέτα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο GreekCook

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v