Πέντε λαχταριστές συνταγές για light γλυκά

Λαχταράτε ένα νόστιμο γλυκό όμως δε θέλετε να χαλάσετε τη σιλουέτα σας; Έχουμε πέντε «γλυκές» συνταγές που δε θα σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες.
Πέντε λαχταριστές συνταγές για light γλυκά
Ο εφιάλτης των απανταχού «γλυκατζήδων» είναι αναμφίβολα η θερμιδική επιβάρυνση από τα λιπαρά και τα σάκχαρα που περιέχουν σε αφθονία τα γλυκά. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μπορούσατε να απολαύσετε ένα λαχταριστό cheesecake για παράδειγμα, χωρίς να φορτωθείτε τις εκατοντάδες θερμίδες του;

Παρακάτω έχουμε για εσάς πέντε light και γλυκές συνταγές για ελαφριά επιδόρπια.

Cheesecake light
Υλικά:
1 κουτί Digestive μπισκότα light, χωρίς ζάχαρη
1 κουτί τυρί κρέμα light
1 κουτί φρουί ζελέ χωρίς ζάχαρη (πχ. κεράσι)
1 κουτί (200mL) κρέμα γάλακτος light
2-3 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη light
1 μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση: Τρίβουμε τα μπισκότα στο Multi και τα απλώνουμε στο ταψάκι. Ζεσταίνουμε στο μπρίκι το βούτυρο μέχρι να λιώσει και το απλώνουμε πάνω από το μπισκότο. Το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενιαίο, να απλωθεί παντού. Φτιάχνουμε το φρουί ζελέ. Σε ένα μπωλ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και όταν δέσει ρίχνουμε το φρουί ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα απαλό ροζ χρώμα. Το ρίχνουμε στη βάση και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν γίνει συμπαγές, απλώνουμε τη μαρμελάδα. Συνταγή από εδώ.

Light τάρτα φρούτων
Υλικά:
3 μέτρια αυγά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι τύπου φαρίνα που έχουμε περάσει από ψιλό κόσκινο
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό

Εκτέλεση: Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και τα αυγά ώσπου το μείγμα μας να ασπρίσει. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλότερη ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα. Βάζουμε σε ταψί τάρτας ή απλό ταψί που έχουμε περάσει με βούτυρο ή ηλιέλαιο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Όσο ψήνεται η τάρτα δεν ανοίγουμε τον φούρνο γιατί θα "κάτσει" το γλυκό. Μόλις κρυώσει γαρνίρουμε με κρέμα, φρούτα ή ότι άλλο θέλουμε την τάρτα μας. Συνταγή από εδώ.

Muffins μπανάνας light
Υλικά:
2 αυγά ολόκληρα και 1 ασπράδι αυγού χτυπημένα
3 αλεσμένες μπανάνες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. αλάτι
¾ κούπας καφέ ζάχαρη
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά και τις μπανάνες. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Αφού τα αναδεύσουμε ξεχωριστά ρίχνουμε το μείγμα της μπανάνας στο μίγμα με το αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C, τοποθετούμε το μίγμα σε μπωλάκια για muffins και τα βάζουμε στον φούρνο για 25 με 30 λεπτά. Συνταγή από εδώ.

Γλυκό ψυγείου με ζελέ και κρέμα light
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
5 κ.σ. γλυκαντικό
1 λίτρο γάλα light
2 φακελάκια ζελέ κεράσι light

Εκτέλεση: Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μπισκότα. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε το γλυκαντικό. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώνει και ετοιμάζουμε το ζελέ. Σε 600 ml ζεστό νερό προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ ανακατεύοντας να λιώσει. Συμπληρώνουμε άλλα 600 ml παγωμένο νερό και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε το ζελέ πάνω από την κρέμα και βάζουμε και πάλι στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει εντελώς το ζελέ. Συνταγή από εδώ.

Trifle με γιαούρτι και φράουλες
Υλικά:
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
10-15 φράουλες
3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γλυκαντικό
16 μπισκότα τύπου digestive
λίγες σταγόνες σοκολάτας
λίγο κονιάκ προαιρετικά

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γλυκαντικό. Εάν θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο παραπάνω. Κόβουμε σε φετούλες τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα φράουλα και το κονιάκ. Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε λίγα σπασμένα μπισκότα. Ρίχνουμε λίγο γιαούρτι και από πάνω λίγες φράουλες και λίγες σταγόνες σοκολάτα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε τα ποτήρια. Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Συνταγή από εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v