5 ανοιξιάτικες συνταγές για δροσερές σαλάτες

Λαχανικά με ανάλαφρες σως γιαουρτιού, νόστιμες επιλογές με φρούτα εποχής, δροσερές μακαρονοσαλάτες, γεύσεις από εσπεριδοειδή και άλλες ιδέες για υπέροχες σαλάτες.
5 ανοιξιάτικες συνταγές για δροσερές σαλάτες
Είναι εύκολες, υγιεινές, με υλικά που ταιριάζουν στην ομορφότερη και πιο δροσερή εποχή του χρόνου και δεν μας φορτώνουν τύψεις και θερμίδες, κάνοντας πιο εύκολη την τήρηση του στόχου μας για ωραιότερο κορμί όσο πλησιάζει το καλοκαίρι. Οι παρακάτω σαλάτες μας ανοίγουν την όρεξη και φέρνουν γεύση ανοιξιάτικης δροσιάς στις… σαλατιέρες μας, είτε με ανάλαφρες σως γιαουρτιού, είτε με φράουλες εποχής, θαλασσινές γεύσεις και σως από εσπεριδοειδή.

*Δροσερή σαλάτα με γιαούρτι
Υλικά
:
1 σαλάτα άισμπεργκ, 1 καρότο τριμμένο, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 μήλο κομμένο σε κυβάκια, 1/2 φλ. τσαγ. Μαγιονέζα, 1/2 φλ. τσαγ. γιαούρτι, 1/2 κ.σ. ζάχαρη, αλάτι, 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr

*Χωριάτικη Μακαρονοσαλάτα
Υλικά
:
Βρασμένα μακαρόνια πένες ή βίδες (που τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν), ντομάτες (για δύο άτομα αρκεί μια μισή μέτρια ντομάτα), φέτα (όσο προτιμάτε), 1 σκελίδα σκόρδο ή λίγο αποξηραμένο πιπέρι, αλάτι (όχι πολύ, γιατί υπάρχει ήδη η αλμυρή φέτα), ρίγανη, ελαιόλαδο, προαιρετικά: πιπεριά και ελιές.
Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι, λιώνετε και ρίχνετε στα μακαρόνια, ανακατεύετε και είναι έτοιμο. Τρώγεται και από το ψυγείο.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας 

*Σαλάτα με γαρίδες και βινεγκρέτ πορτοκάλι
Υλικά:
16 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά, 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι, 100 γρ. χυμό πορτοκάλι, 600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά, 200 γρ. μάνγκο, σε λεπτές φέτες, 160 γρ. φασολάκια βρασμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια, 160 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα, λίγο δυόσμο φρέσκο, αλάτι, 300 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι (οδηγίες για τη βινεγκρέτ παρακάτω)
Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε τις γαρίδες με το χυμό και το ξύσμα από πορτοκάλι για 20 λεπτά. Αλατίζουμε τις γαρίδες και από τις δύο πλευρές και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-7 λεπτά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το μάνγκο, τα φασολάκια, τα ντοματίνια και το δυόσμο. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τις γαρίδες.
Πώς ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ:
Χρειαζόμαστε 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν, 200 γρ. χυμό πορτοκάλι, 170 γρ. ηλιέλαιο, 170 γρ. ελαιόλαδο, 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι, αλάτι
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο YannisLucacos.gr 

*Φρέσκια σαλάτα με φράουλες, παρμεζάνα και καραμελωμένα καρύδια
Υλικά:
1 κόκκινο μαρούλι, 1 πράσινο μαρούλι, 170ml. ξύδι μπαλσάμικο, 60γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για τα καρύδια: 1 κούπα καρύδια, σε κομματάκια, ¼ κούπας καφέ ζάχαρη, 1κ.σ. νερό
Για τις φράουλες: 12 φράουλες, ¼ κούπας ξύδι μπαλσάμικο, ¼ κούπας ζάχαρη, 2κ.σ. νερό
Εκτέλεση:
Κόψτε τις φράουλες σε κομματάκια και ανακατέψτε τις σε ένα μπολ με το μπαλσάμικο, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήστε τις στην άκρη να μαριναριστούν. Βάλτε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε τα καρύδια με την καφέ ζάχαρη και το νερό μέχρι να καραμελώσουν. Προσέξτε να μην τα κάψετε. Βάλτε τα στην άκρη και αυτά.
Κόψτε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε σε μια σαλατιέρα τα μαρούλια, την παρμεζάνα, το μπαλσάμικο τα καραμελωμένα καρύδια και ανακατέψτε τα καλά. Προσθέστε τις φράουλες με την καραμελωμένη σος τους και αν θέλετε ρίξτε και λίγο πιπέρι. Σερβίρετε και απολαύστε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Queen.gr 

*Πλούσια τονοσαλάτα
Υλικά:
1 κούπα ρύζι βρασμένο, 2-3 αυγά βρασμένα καλά, 6-7 μέτριες πίκλες, 1 μικρή κονσέρβα τόνο, 3-4 κ.σ. μαγιονέζα, μισό κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο μπολ όπου θα ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας. Βράζουμε τα αυγά μέχρι να στερεοποιηθεί ο κρόκος, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ψιλοκόβουμε τις πίκλες και τις ρίχνουμε κι αυτές. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδάκι και ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου πετώντας το λάδι και στραγγίζοντας τον όσο μπορούμε. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την μαγιονέζα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v