Πρωινό: Γευστικές συνταγές για δυνατό ξεκίνημα

Πέντε εύκολες, υγιεινές και γεμάτες ενέργεια συνταγές και ιδέες για το πρωινό σας γεύμα, για να ξεκινήσει η ημέρα σας δυνατά και νόστιμα.
Πρωινό: Γευστικές συνταγές για δυνατό ξεκίνημα
Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, αλλά οι περισσότεροι την… βγάζουμε με μια κούπα καφέ στα γρήγορα. Έρευνες έχουν διαπιστώσει πως παραπάνω από τους μισούς Έλληνες παραλείπουν καθημερινά το πρωινό τους, κάτι που σημαίνει έλλειψη της απαραίτητης ενέργειας για να ξεκινήσουν την ημέρα τους.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε πέντε ιδέες για πρωινά γεύματα, που ακριβώς επειδή είμαστε επιρρεπείς στο να τα παραλείπουμε και επιπλέον επειδή το πρωί συνήθως βιαζόμαστε, φροντίσαμε να είναι εύκολες, γρήγορες, γευστικές και γεμάτες ενέργεια.

*Pancakes
Υλικά:
3/4 φλ. γάλα, 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή λαδάκι), 1 αβγό, 1 φλ. άσπρο αλεύρι, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 2 κ.σ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το αβγό και το βούτυρο. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ελαφρά για να βραχεί το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγανάκι και ρίχνουμε μια δόση ζύμης, ανάλογη με το μέγεθος του pancake που θέλετε, αλλά πάντα ελαφρώς πιο «παχιά» στρώση από αυτή μιας κρέπας. Το αφήνουμε να ψηθεί 1-2’ μέχρι να κάνει από πάνω τρύπες στη ζύμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μετά τα δύο πρώτα pancakes για να μην καίγονται από κάτω. Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για λίγο. Τα pancakes είναι έτοιμα, και μπορούμε να τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή όποιο άλλο σιρόπι θέλετε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις SintagesPareas 

*«Γαλλική» ομελέτα με πατάτα
Υλικά
:
3 μεγάλα αυγά, ½ μικρή πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια, 2 κ.γ. βούτυρο, 2 κ.γ. μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να «χρυσαφίσουν». Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τις πατάτες. Όταν το μίγμα σχεδόν σταθεροποιηθεί απόλυτα, διπλώνουμε προσεκτικά την ομελέτα. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο μια φέτα κίτρινου τυριού πριν διπλώσουμε. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το μαγείρεμα να συνεχιστεί για περίπου ένα λεπτό ακόμη. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο MrBreakfast.com 

*Smoothie Πεπόνι-Πορτοκάλι

Υλικά
:
2 κούπες παγωμένο πεπόνι, κομμένο σε κυβάκια, 1 καθαρισμένο πορτοκάλι, ½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, ½ κ.γ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. μέλι, 10 παγάκια

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο blender και χτυπάμε μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή υφή του smoothie.

*Τορτίγια λαχανικών
Υλικά:
1 πίτα tortillia, 2 φέτες κασέρι για τόστ, 2-3 μανιτάρια λευκά, 3 φέτες ντομάτα. Για την σαλάτα coleslaw: λίγο λάχανο, λίγο καρότο, 1 κ. γ. μαγιονέζα, ¼ κ. γ. μουστάρδα, λίγο ξύδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τη σαλάτα ψιλοκόβοντας το λάχανο και τρίβοντας το καρότο. Προσθέτουμε μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ξύδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο. Βάζουμε στην τορτίγια τις φέτες του τυριού και από πάνω τα μανιτάρια. Κλείνουμε και ψήνουμε σε τοστιέρα για να λιώσει το τυρί. Στην συνέχεια ανοίγουμε την τορτίγια και προσθέτουμε την σαλάτα, την ντομάτα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε στη μέση και απολαμβάνουμε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο TheFoodProject.gr 

*Muffin με ζαμπόν και τυρί
Υλικά
:
300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κ.γ. baking powder, ¾ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη, 120γρ. τυρί Φιλαδέλφεια, 1 αυγό, 230 ml γάλα, 55 γρ. βούτυρο (λιωμένο), 2 πράσινα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα), 3-4 φέτες καπνιστό ζαμπόν (ψιλοκομμένο), 1/4 φλυτζ. τυρί edam ή gouda (τριμμένο)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τη μουστάρδα και το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε καλά με τα δάχτυλά μας. Σε άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα και συνεχίζουμε (σε πιο χαμηλή ταχύτητα) για άλλα 2 λεπτά. Στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για muffins και χρησιμοποιώντας το κουτάλι παγωτού, μοιράζουμε τη ζύμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά για το ταψάκι που φτιάχνει 12 muffins ή για 30 λεπτά για το ταψάκι που φτιάχνει 6 muffins. 
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v