Αυτές τις χειροποίητες γρανίτες θα τις χρειαστείς

Πανεύκολες συνταγές για σπιτικές γρανίτες με φρέσκα φρούτα, ένα πραγματικό αντίδοτο για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Αυτές τις χειροποίητες γρανίτες θα τις χρειαστείς
Φτιάχνονται πανεύκολα και μας προδιαθέτουν για υπέροχα καλοκαιρινά απογεύματα στη βεράντα ή τον κήπο μας.

Αυτές οι γρανίτες είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που η ζέστη δεν παλεύεται.

Γρανίτα πεπόνι

Υλικά:

½ κιλό πεπόνι (ζυγισμένο καθαρισμένο), 150 γρ. ζάχαρη, 150 ml  νερό, 50 ml μέλι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας), 30 ml χυμό λεμονιού, προαιρετικά, 30ml λικέρ της επιλογής μας (ταιριάζει πολύ το λικέρ μαστίχα)

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Προσθέτουμε το μέλι, το λικέρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αλέθουμε στο μπλέντερ ή στο multi το πεπόνι μέχρι να γίνει λείος πολτός. Ανακατεύουμε τον πολτό με το σιρόπι και βάζουμε στην κατάψυξη.

Σε δυο ώρες ή όταν πήξει αρκετά βγάζουμε το μείγμα και το κτυπάμε στο multi ή το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να σπάσουν οι κρύσταλλοι. Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλες δυο φορές, παγώνοντας το μείγμα για 1-2 ώρες κάθε φορά. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε τη γρανίτα, την αφήνουμε 15 λεπτά έξω από την κατάψυξη, την βάζουμε σε ευρύχωρα ποτήρια με χοντρά καλαμάκια και με κάποιο αναδευτήρα.

Συνταγή από εδώ 

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά:

150 γρ. νερό, 150 γρ. ζάχαρη καστανή, 800 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι, ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι, φέτες καρπούζι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφήνουμε για 2-3 λεπτά και αφαιρούμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι στο μπλέντερ.  Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.

Όταν παγώσουν καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουν την υφή του χιονιού. Γεμίζουμε τα ποτήρια και σερβίρουμε με φέτες καρπουζιού.

Συνταγή από εδώ

Γρανίτα φράουλα

Υλικά:

1/2 κιλό φράουλες, 4 κ.σ. ζάχαρη λευκή ή καστανή, κρυσταλλική,  5 κ.σ. νερό

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε γρανίτα φράουλα αρχικά πλένουμε, στεγνώνουμε και κατόπιν καθαρίζουμε τις φράουλες. Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό. Όταν το σιρόπι κοχλάσει μερικές φορές, αποσύρουμε από τη φωτιά. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε πλαστικές θήκες-ξυλάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη τη γρανίτα φράουλα να παγώσει για 4 - 5 ώρες.

Συνταγή από εδώ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v