Χειροποίητα παγωτά για δίαιτα χωρίς τύψεις
Προσέχεις τη διατροφή σου αλλά θες και το παγωτάκι σου; Μην ανησυχείς, έχουμε τρεις ελαφριές συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν.

Προσέχεις τη διατροφή σου αλλά θες και το παγωτάκι σου; Μην ανησυχείς, έχουμε τρεις ελαφριές συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν.
Θες να απολαύσεις παγωτό ενώ προσέχεις τη διατροφή σου; Αυτές οι τρεις σπιτικές συνταγές για υγιεινό παγωτό χωρίς ζάχαρη, γάλα ή επεξεργασμένα συστατικά είναι ό,τι καλύτερο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Με λίγα υλικά, χωρίς παγωτομηχανή (εκτός από τη μία συνταγή), και με βάση φυσικά τρόφιμα όπως μπανάνα, γιαούρτι, αβοκάντο και γάλα καρύδας, μπορείς να φτιάξεις ένα εκλεκτό χειροποίητο παγωτό χωρίς τύψεις.
Μερίδες: 4
Εύκολο
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Υλικά
4 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε κομμάτια 3 εκ. και κατεψυγμένες
2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο βιολογικό
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1 κ.σ. μαύρη σοκολάτα, τριμμένη
1 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση
Βάλε τις κατεψυγμένες μπανάνες και το γάλα αμυγδάλου στο μπλέντερ. Χτύπησε μέχρι να γίνουν λεία κρέμα. Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και την κανέλα και χτύπησε ξανά. Δοκίμασε και πρόσθεσε επιπλέον κανέλα αν θέλεις. Μετάφερε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και άφησέ το στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάλε το από την κατάψυξη και σέρβιρε με τριμμένη σοκολάτα και φιλέ αμυγδάλου από πάνω.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Υλικά
250 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα μούρα
250 γρ. στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι
1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
Χτύπησε τα μούρα, το γιαούρτι και το μέλι (ή το σιρόπι αγαύης) σε επεξεργαστή τροφίμων για περίπου 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να αποκτήσουν την υφή παγωτού. Σέρβιρε αμέσως σε μπολ.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα/χτύπημα: 18 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 48 λεπτά
Υλικά
2½ φλιτζάνια πλήρες γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι λιωμένο αβοκάντο (περίπου 4 μικρά αβοκάντο)
½ φλιτζάνι μέλι (π.χ. μέλι από άγρια λουλούδια)
Εκτέλεση
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένα λείο και μεταξένιο μείγμα.
Σκέπασε το μείγμα με μεμβράνη (να ακουμπά στην επιφάνειά του) για να αποφύγεις τις φυσαλίδες αέρα.
Άφησέ το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Αφαίρεσε τη μεμβράνη και βάλε το μείγμα στην παγωτομηχανή.
Ακολούθησε τις οδηγίες της συσκευής σου. Συνήθως η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά, αλλά λόγω των κορεσμένων λιπαρών η συγκεκριμένη συνταγή παγώνει πιο γρήγορα (περίπου σε 18 λεπτά).
Μετάφερε το παγωτό σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, σκέπασε ξανά με μεμβράνη για να αποφύγεις τον αέρα, και κατάψυξέ το για όλη τη νύχτα.
Πριν το σερβίρεις, άφησέ το εκτός κατάψυξης για περίπου 30 λεπτά να μαλακώσει.