Αφροδισιακές συνταγές για το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Φτιάξτε το απόλυτο ρομαντικό δείπνο με αφροδισιακές συνταγές και συνοδεύστε το με το κατάλληλο κρασί για… σίγουρα αποτελέσματα.
Αφροδισιακές συνταγές για το τέλειο ρομαντικό δείπνο
Ανάψτε κεριά, βάλτε μια ατμοσφαιρική λίστα τραγουδιών και ετοιμάστε τις πιο νόστιμες και άκρως… σέξι συνταγές για ένα υπέροχο δείπνο για δύο.

Για αρχή: Καναπεδάκια με λαχανικά και αυγοτάραχο

Υλικά: 1 μπαγκέτα ολικής αλέσεως, 1 μικρό κολοκύθι (κομμένα σε λεπτά κομμάτια), 2 μικρά καρότα (κομμένα σε λεπτά κομμάτια), χυμός από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), 100 γρ. βούτυρο, 80 γρ. καπνιστό αυγοτάραχο, 2-3 φέτες λεμονιού, 10 τούφες φρέσκο άνηθο, 1 κ. γλυκού μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Αφού έχουμε ξεφλουδίσει και κόψει σε μικρές λεπτές φέτες τα λαχανικά μας, μαρινάρουμε για 20 λεπτά με το χυμό μοσχολέμονου, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.

Καθαρίζουμε το αυγοτάραχο από την προστατευτική του κάλυψη, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις λιώνουμε στο μπλέντερ. Έπειτα το αναμιγνύουμε σε ένα μπολ με βούτυρο, αλάτι και πιπέρι Στεγνώνουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε διαφανή μεμβράνη απλώνοντας από πάνω την κρέμα αυγοτάραχου και σφίγγοντας δυνατά τις άκρες του κυλίνδρου που σχηματίστηκε. Βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά και κόβουμε σε μικρά ρολάκια.

Βουτυρώνουμε τις φέτες της μπαγκέτας που έχουμε κόψει και τοποθετούμε τα κομμένα ρολάκια λαχανικών και αυγοτάραχο από πάνω. Γαρνίρουμε με άνηθο και κομματάκια λεμονιού.

Συνταγή από εδώ

Συνοδεύστε το με ένα ωραιότατο Gewurztraminer, απολαυστικό, αρωματικό και σαγηνευτικό για να ξεκινήσει ωραία  η βραδιά. 

Η σαλάτα: Με καπνιστό σολομό και αβοκάντο

Υλικά: 300 γρ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται, 200 γρ. καπνιστός σολομός, 50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ, λίγο άνηθο, λίγο μάραθο, 50 γρ. λάδι, 2 λεμόνια, λίγο χυμό πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι, τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού: πράσινο, κόκκινο, μαύρο

Εκτέλεση: Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.

Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από: λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

Συνοδεύστε την με ένα λευκό που να έχει περάσει από βαρέλι, όπως το Chardonnay Γεροβασιλείου. 

Συνταγή από εδώ

Το κυρίως: Λαβράκι με beurre blanc

Υλικά:

Για τη σάλτσα: 1 κρεμμύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. κόκκους πιπεριού, 1 κλ. Δεντρολίβανο, 1 κ.σ. θυμάρι, 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική, 150 γρ. κρασί λευκό, 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, 200 γρ. βούτυρο, 1 κ.γ. χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι

Για τα λαβράκια: 4 λαβράκια, (500γρ), 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. βούτυρο, 200 γρ. χόρτα, βρασμένα

Εκτέλεση για τη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το πιπέρι, το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Βάζουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το βούτυρο και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς μέχρι να λιώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. βούτυρο. Αφαιρούμε πάλι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το βούτυρο. Σκοπός είναι να λιώσει το βούτυρο, να μας δώσει μια δεμένη σάλτσα και να μην κόψει.

Περνάμε τη σάλτσα από μία σίτα και πιέζουμε μέχρι να φύγει όλη η σάλτσα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε.

Για το ψάρι: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Χαράσσουμε σε 3-4 σημεία τα φιλέτα από την πλευρά του δέρματος. Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των φιλέτων. Τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά. Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα χόρτα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα φιλέτα με τα χόρτα και τη σάλτσα.

Συνοδεύστε με ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, με τραγανή οξύτητα και πλούσιο σώμα. 

Το επιδόρπιο: Μους σοκολάτας

Υλικά:

Για τη μους: 200 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου, 260 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη

Υλικά για την παρασκευή και το σερβίρισμα: παγάκια, φράουλες ή φρούτα του δάσους

Εκτέλεση: Βάζουμε το νερό και την κουβερτούρα σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ.

Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και τοποθετούμε καλά το μπολ με το σοκολατένιο μείγμα από πάνω. Χτυπάμε με σύρμα για περίπου 8 λεπτά ή μίξερ χειρός για 3-4 λεπτά το σοκολατένιο μείγμα, μέχρι να πήξει και να στέκεται ελαφρώς (σαν πιο αραιή σαντιγί).

Γεμίζουμε με το τελικό μείγμα ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Σερβίρουμε την μους κρύα και αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγες φρέσκες φράουλες. Η μους διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Συνοδεύουμε με μια πλούσια Μαυροδάφνη Πατρών

Συνταγή από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v