Μάθε παιδί μου τη σωστή διατροφή!

Μέσα από ένα πρωτότυπο έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο, η ΑΒ Βασιλόπουλος μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους το… ΑΒηταρι της υγιεινής διατροφής.

Τη στιγμή που η χώρα μας απολαμβάνει πανευρωπαϊκή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία (1, 2) , ενέργειες και δράσεις που στοχεύουν στη διατροφική εκπαίδευση μικρών και μεγάλων είναι πάντα ευπρόσδεκτες – ίσως και αναγκαίες.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο η ΑΒ Βασιλόπουλος και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο εγκαινίασαν τη μεταξύ τους συνεργασία και σύστησαν στο κοινό το έκθεμα «ΑΒητάρι της Διατροφής» μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Υγιεινή Διατροφή.




Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία στοχεύει σε αυτό ακριβώς που χρειάζεται να αποκτήσουν τα πιτσιρίκια: εκπαίδευση σε θέματα υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

Τη στιγμή που τα έτοιμα, επεξεργασμένα γεύματα (κρουασάν, fast food, έτοιμες ζύμες, σφολιατοειδή κτλ.) σκοράρουν ψηλά στον πίνακα των προτιμήσεων της ελληνικής οικογένειας, η ΑΒ Βασιλόπουλος προσκαλεί οικογένειες με παιδιά 3-12 ετών να μάθουν τα πάντα για την υγιεινή διατροφή.




Το διαδραστικό έκθεμα «ΑΒητάρι της Διατροφής» αποτελεί μικρογραφία ενός καταστήματος ΑΒ, στο οποίο μέσα από ποικίλα ερεθίσματα μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι ρόλων και μαθαίνουν βιωματικά τους πυλώνες της Υγιεινής Διατροφής.

Μετά την επίσημη παρουσίασή του, το έκθεμα είναι ανοιχτό στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (Τετάρτη 11:00 – 19:00, Πέμπτη έως Κυριακή 11:00- 15:00), ενώ ειδικά για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου, το Παιδικό Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.




Πρόκειται για μια μοναδική πρόταση από την ΑΒ Βασιλόπουλος και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα πιτσιρίκια σας και να ενημερωθείτε για ζητήματα που αφορούν στην υιοθέτηση υγιεινών και ισορροπημένων προτύπων διατροφής στην καθημερινότητά τους.

Για τους εκτός Αττικής κατοίκους, η ΑΒ Βασιλόπουλος «επισκέπτεται» τα παιδιά και τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα για να προσφέρει συμβουλές και γνώσεις υγιεινής διατροφής, μέσω της “Μουσειοσκευής”, ενός σύγχρονου μουσειοπαιδαγωγικού εργαλείου.

Με αυτόν τον τρόπο, η ΑΒ δείχνει έμπρακτα ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των παιδιών σε ζητήματα που αφορούν στη υγιεινή διατροφή και την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου στην καθημερινότητά τους.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v