Παιδικοί σταθμοί: 5 επιλογές για τα πρώτα τους βήματα

Άνετο περιβάλλον, εξειδικευμένο προσωπικό, αυλές και σύγχρονες εγκαταστάσεις σε 5 ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για τα πρώτα βήματα των παιδιών σας.
Παιδικοί σταθμοί: 5 επιλογές για τα πρώτα τους βήματα
του Νικόλα Γεωργιακώδη
 
H επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού για το πιτσιρίκι σας είναι εξέχουσας σημασίας για τα πρώτα του εκπαιδευτικά βήματα. Εκεί θα μάθει κατά κύριο λόγο πώς να συμπεριφέρεται σε μια ομάδα, εκεί θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με άλλα πιτσιρίκια για αρκετές ώρες, εκεί θα μπει για πρώτη φορά σε «σχολικό» περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν, ο παιδικός σταθμός που θα διαλέξετε οφείλει να πληροί κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις τις οποίες έχουμε αναφέρει εκτενώς σε παλαιότερο άρθρο.  Με βάση αυτές τις προϋποθέσεις, επιλέξαμε πέντε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που θα φιλοξενήσουν ιδανικά το παιδί σας στα πρώτα του σχολικά βήματα.

Σημειώστε ότι γενικά, για έναν ιδιωτικό παιδικό σταθμό υψηλής ποιότητας, το κόστος ξεπερνά τα 600€ ανά μήνα, συμπεριλαμβανομένης διατροφής (πρωινό και μεσημεριανό), σχολικού και έξτρα δραστηριοτήτων (π.χ. αγγλικά, γυμναστική, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι κτλ.). Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε με τους σταθμούς για να αποκομίσετε το ειδικευμένο οικονομικό πακέτο ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού σας.

Λιλιπούπολη

Λειτουργεί από το 1981 στην Αθήνα και προσφέρει ευρεία γκάμα παροχών στα πιτσιρίκια, αλλά και στους γονείς: λογοθεραπευτής – γλωσσολόγος αξιολογεί τους μαθητές και αποκαθιστά δυσκολίες στον λόγο, παιδίατρος αντιμετωπίζει πιθανές ασθένειες σε καθημερινή βάση, η διεύθυνση, οι επιστημονικοί συνεργάτες και οι παιδαγωγοί είναι συνεχώς σε επικοινωνία με τους γονείς. Διαθέτει μεγάλη παιδική χαρά, αίθουσες με σύγχρονο παιδαγωγικό και ηλεκτρονικό υλικό και καλαίσθητους χώρους. Τέλος, διαθέτει νηπιακά και βρεφικά τμήματα σε διαφορετικούς χώρους (δείτε τους εδώ), καθώς επίσης και δυνατότητα μεταφοράς των παιδιών με σχολικό.

Σχολή Μωραΐτη

Ο πρότυπος Παιδικός Σταθμός ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον περασμένο Σεπτέμβριο στις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραϊτη στο Παλαιό Ψυχικό και αφορά παιδιά μέχρι τριών χρονών. Με στόχο την αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, ο παιδικός σταθμός της Σχολής Μωραΐτη είναι ένας χώρος χαράς, δημιουργικού παιχνιδιού και καλλιέργειας τόσο των δεξιοτήτων όσο και της σωστής χρήσης της ελληνικής γλώσσας και των αγγλικών. Οι τάξεις είναι ολιγομελείς (μάξιμουμ 18 παιδιών) με 2 ή 3 δασκάλες και εξοπλισμένες με διαδραστικό πίνακα αφής, σύγχρονα εκπαιδευτικά παιχνίδια και «γωνιές» δραστηριοτήτων.

Ο σταθμός λειτουργεί από τις 8.30 μέχρι τις 14.30 με κυλιόμενη άφιξη και αναχώρηση (08:30-09:30 και 13:30-14:30). Σημειώστε ότι το δεκατιανό ετοιμάζεται από την οικογένεια, ενώ σε περίπτωση που το παιδί παραμείνει στον χώρο του Σχολείου μετά τις 13:30, θα μπορεί να γευματίσει με φαγητό που θα έχει φέρει από το σπίτι. Επίσης, προσφέρεται μικρό σχολικό αυτοκίνητο αποκλειστικά για τοπικές διαδρομές (Φιλοθέη, Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Χαλάνδρι).

Γείτονας
Ο παιδικός σταθμός των εκπαιδευτηρίων Γείτονα λειτουργεί από το 1999 στη Γλυφάδα και από το 2011 στη Βάρη, για παιδιά 2 έως 4 ετών. Οι σταθμοί διαθέτουν προγράμματα επιστημονικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στην ποικιλομορφία των παιδικών ικανοτήτων, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εικαστικά, αισθητηριακές ασκήσεις, θεατρικό παιχνίδι, κολύμβηση, κινητική αγωγή, Αγγλικά, και προαιρετικά μπαλέτο, κεραμική, μουσική προπαίδεια κ.α. Κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς, γίνονται επισκέψεις σε χώρους επιμορφωτικού χαρακτήρα, συγκεντρώσεις γονέων και παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τα όσα απασχολούν τους γονείς το νέο ξεκίνημα του παιδιού. Οι δύο παιδικοί σταθμοί διαθέτουν ευρύχωρες αίθουσες, χώρους για αθλητισμό και για τέχνες, χώρους ξεκούρασης, ιατρείο, χώρους υποδοχής γονέων και ασφαλή αυλή.

Το υποχρεωτικό ωράριο καλύπτει τις ώρες από 8.30 μέχρι 13.50, ενώ το προαιρετικό διαρκεί από τις 13.50 μέχρι τις 15.40. Η μεταφορά των παιδιών γίνεται είτε με δικό σας μέσο ή με σχολικό αυτοκίνητο μπροστά από την πόρτα σας.

BIO το Λαγουδάκι

Ο πρώτος… οικολογικός σταθμός στην πόλη, ιδρύθηκε το 2004 και στοχεύει – όπως και το νηπιαγωγείο του – στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στα παιδιά, όχι όμως μέσα από την «κλασσική» οικολογία. Τα πιτσιρίκια ανακυκλώνουν υλικά, επαναχρησιμοποιούν και κατασκευάζουν αντιείμενα, παίζουν σε μεγάλους καταπράσινους χώρους, συμμετέχουν στη διαδικασία κομποστοποίησης και εξοικειώνονται με το περιβάλλον μέσα από το εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελείται από παιδαγωγούς, οικολόγους, καλλιτέχνες και παιχνιδαγωγού. Το Λαγουδάκι προγραμματίζει επίσης επισκέψεις σε ανάλογα θεματικά πάρκα, βιοκαλλιέργειες και παιδικά μουσεία, ενώ ακόμα και η διατροφή των παιδιών γίνεται με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα από πτυχιούχο- εξειδικευμένο σεφ στην βιολογική διατροφή. Ο σταθμός λειτουργεί από τις 7.00 μέχρι τις 18.00, ενώ το σχολικό λεωφορείο εξυπηρετεί τις μεταφορές μέχρι και τις 16.30. 

Παίζω και Μαθαίνω

Βρίσκεται κοντά στον Σταθμό Λαρίσης και αποτελεί δημιουργία των Αλεξάνδρα και Μαρία Παπαδοπούλου, βρεφονηπιοκόμου και παιδαγωγού αντίστοιχα. Η φιλοσοφία του σταθμού βασίζεται σε τρεις άξονες: Την κοινωνικοποίηση, την απόκτηση ικανοτήτων που συμβάλλουν στην μάθηση, και την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας και υπηρετείται μέσα από γλωσσικές, νοητικές, προμαθηματικές, κινητικές, αισθητηριακές και θεατρικές – μεταξύ άλλων – δραστηριότητες για τα πιτσιρίκια, σε ολιγάριθμα τμήματα. Παράλληλα προσφέρονται μαθήματα όπως υπολογιστές, αγγλικά, μουσειακή αγωγή, ενώ πραγματοποιούνται συχνά εκδρομές και επισκέψεις με μορφωτικό αντικείμενο. Διαθέτει μεγάλες σχολικές αίθουσες, δύο μεγάλες αύλές, μαγειρείο, φαρμακείο και επιστημονικά επιλεγμένο εκπαιδευτικό υλικό, ενώ προσφέρει και πλήρες πρόγραμμα υγιεινής διατροφής

Ο σταθμός λειτουργεί από τις 7.00 μέχρι τις 17.00, διαθέτει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών (πρωί και μεσημέρι), ενώ ενθαρρύνει την επικοινωνία γονέων με εκπαιδευτικούς μέσα από ατομικές συναντήσεις με γονείς και καθημερινή πλήρη επικοινωνία με ενημερωτικό δελτίο για το κάθε παιδί.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v