Έξοδος με παιδιά: 8 διευθύνσεις για καφέ και φαγητό

Ταβέρνες με παιδότοπους, εστιατόρια με δημιουργικές δραστηριότητες, χώροι διαμορφωμένοι… παιδικά. Οκτώ διευθύνσεις για καφέ και φαγητό με τα πιτσιρίκια. 
Έξοδος με παιδιά: 8 διευθύνσεις για καφέ και φαγητό
Ποια γνωρίσματα κάνουν ένα καφέ ή ένα εστιατόριο ιδανικό για να πάτε με τα πιτσιρίκια; Σημειώστε: παιδότοπος, μεγάλοι χώροι εξωτερικοί και περιφραγμένοι ώστε και αυτά να παίξουν και εσείς να ελέγχετε, δραστηριότητες δημιουργικές ή ψυχαγωγικές και γενικότερα kid friendly περιβάλλον. 

Οκτώ τέτοια καφέ, εστιατόρια και all day χώρους λοιπόν, συγκεντρώσαμε και προτείνουμε παρακάτω για τις εξόδους σας με τα παιδιά. 

Ο Τέλης
Παλαιά Πεντέλη, έναντι Ιεράς Μονής, τηλ: 2108040484 και 2108049255

Σταθερή αξία για μονοήμερες εξορμήσεις η Πεντέλη, σταθερή αξία και ο Τέλης για νόστιμη κουζίνα. Εδώ θα βρείτε έναν καταπράσινο κήπο με ιδιαίτερα περιποιημένη, περιφραγμένη παιδική χαρά με κούνιες, τσουλήθρες και παγκάκια για να εκτονωθούν τα παιδιά. Στα του φαγητού, θα δοκιμάσετε σπιτική ελληνική κουζίνα, μερακλίδικα ψητά αλλά και μαμαδίσια μαγειρευτά, όπως κόκορα με χυλοπίτες, κοτόπουλο φούρνου, λαδερά και σπανακόπιτα. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

TGI Friday’s

Καθαροί χώροι, μπαλόνια και εκπλήξεις για τα παιδιά, ικανοποιητικό παιδικό μενού αλλά και παιδικά… κοκτέιλ θα ενθουσιάσουν τα λιλιπούτεια μέλη της οικογένειάς σας σε οποιοδήποτε από τα εστιατόρια των TGI Friday’s. Το kids menu περιλαμβάνει ψητό κοτόπουλο, mini burgers, fish and chips, ζυμαρικά, chicken fingers και παγωτό, ενώ για να δροσιστούν μπορούν να απολαύσουν φρέσκο χυμό πορτοκάλι, ανάμικτο χυμό μπανάνα-φράουλα-πορτοκάλι ή smoothies και milkshakes. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο

Ο Τάσος
Αιγίνης 9 (Μ. Αλεξάνδρου και Νέστου), Αιγάλεω, τηλ: 2105616106, 2105623270

Με ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο για τους μικρούς του πελάτες, ο Τάσος στο Αιγάλεω αποτελεί σταθερή αξία για τις οικογένειες των δυτικών προαστίων και φημίζεται για το κοκορέτσι του, τα παϊδάκια γάλακτος, αλλά και το εξαιρετικό κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα. Τα μπιφτέκια του ζυμώνονται καθημερινά και το χύμα κρασί προέρχεται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας. Αυτήν την περίοδο, ο κήπος με το συντριβάνι είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς και τα πιτσιρίκια. Επιπλέον, για τα παιδιά, υπάρχουν κλόουν για άφθονο παιχνίδι κάθε Κυριακή, καθώς και παιδικό σινεμά. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

Ελευθεριάδης
Σολωμού 26, Δροσιά, τηλ: 21 0622 9003

Η χαρά του παιδιού και του… μεγάλου, η εξοχική Δροσιά διαθέτει ίσως το καλύτερο πεϊνιρλί που έχετε δοκιμάσει. Ένας εκ των δύο κορυφαίων του είδους τους στην περιοχή είναι ο Ελευθεριάδης με την μεγάλη αυλή του στρωμένη με λευκό χαλικάκι, ευρύχωρη και ελεγχόμενη για τα πιτσιρίκια. Στα του φαγητού, το πεϊνιρλί αρκεί από μόνο του να σας χορτάσει, αλλά αν θέλετε και κάτι παραπάνω οι σαλάτες και τα ορεκτικά του είναι ικανοποιητικά. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ ανά άτομο. 

Funmily
Πεντέλης 114, Μαρούσι, τηλ: 2108105300

Ο πολυχώρος του Αμαρουσίου έχει κάτι για… όλους: Στο bistro-café θα βρείτε έναν υπέροχο κήπο για να απολαύσετε καφέ, ποτό ή φαγητό με όλη την οικογένεια (από πίτσα και ζυμαρικά ή burgers μέχρι σουβλάκια και ποικιλίες κρεατικών ή πιο ελαφριά σνακ και ειδικά μενού και milkshakes για παιδιά). Στο ισόγειο επίσης θα βρείτε ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο με εγκαταστάσεις, παιχνίδια και υπηρεσίες διασκέδασης και δραστηριοτήτων για να αξιοποιηθούν οι δεξιότητες των παιδιών, ενώ στους χώρους διοργανώνονται και παιδικά πάρτι ή βαφτίσεις. Σημειώστε ότι το Funmily σας παρέχει πάνες, βραστήρες, αποσειρωμένα μπιμπερό, μωρομάντιλα και αλλαξιέρες για να μη χρειαστεί να φέρετε τίποτα από το σπίτι. Περισσότερα εδώ

Balux Cafe: The House Project
Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Αστέρας Γλυφάδας, Γλυφάδα, τηλ: 2108983577

Ακόμα ένας χώρος «λίγο από όλα», το Balux εκτός από βραδινό ποτάκι δίπλα στη θάλασσα, προσφέρει all day υπηρεσίες που θα ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς: καφεδάκι με θέα το κύμα, sushi bar, εστιατόριο, βιβλιοθήκη, playroom, παιδότοπο για να ευχαριστηθούν παιχνίδι τα πιτσιρίκια με φουσκωτά παιχνίδια και κλειστό παιδότοπο στο κεντρικό κτίριο για πολύ μικρά παιδιά. Πιάστε λοιπόν θέση στις ξαπλώστρες παραγγείλετε καφεδάκι ή ποτό και απολαύστε τις στιγμές με την οικογένεια. 

Cap Cap
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5904116

Περνάτε τις τζαμένιες πόρτες του, και τηλεμεταφέρεστε στη Χώρα των Θαυμάτων, παρέα με την Αλίκη, τον Γάτο του Τσεσάιρ, τα ρολόγια του Άσπρου Λαγού και τα κύπελλα του Τρελού Καπελά. Αν ένα καφέ κατάφερε να μας κάνει να νοιώσουμε και πάλι παιδιά, αυτό είναι το Cap Cap και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσει τη μαγεία του αυτή και στα πιτσιρίκια. Εδώ θα δοκιμάσουν – και εσείς μαζί τους – φίλτρα/ροφήματα από τον κόσμο του Χάρι Πότερ, ευφάνταστες δημιουργίες γλυκών και όλα αυτά σε έναν χώρο που μοιάζει βγαλμένος από της σελίδες του πιο τρελού παραμυθά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v