Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: 6 καλοκαιρινές προτάσεις

Δημιουργικά σεμινάρια, δωρεάν εργαστήρια, Καραγκιόζης, παιδικές παραστάσεις και όλα όσα διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο.
Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: 6 καλοκαιρινές προτάσεις
Τα σχολεία έκλεισαν, τα πιτσιρίκια έχουν πλέον ελεύθερο ωράριο και τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού είναι μια άριστη ευκαιρία να περάσουμε χρόνο μαζί τους μέσα από δημιουργικές και παράλληλα ψυχαγωγικές ασχολίες.

Μικροί ζωγράφοι στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
H Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο προσκαλεί τα πιτσιρίκια να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν, συμμετέχοντας στις καλοκαιρινές εικαστικές δράσεις, για παιδιά από 3 ετών έως 11 ετών. Το Σάββατο 27 Ιουνίου, στις 11.00 - 12.00, θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «Ελάτε να δημιουργήσουμε μια προσωπογραφία από τα έργα της Πινακοθήκης». Σε αυτό τα παιδιά θα εμπνευστούν από τα έργα των Γ. Στέρη, Γ. Μπουζιάνη, Γ. Γουναρόπουλου και θα μεγαλουργήσουν χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά υλικά.

Την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 11.30 - 12.30 για παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών και στις 12.45 - 13.45 για παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών, θα γίνει το πρόγραμμα «Ελάτε να Θαλασσο-ζωγραφίσουμε ένα έργο τέχνης στην Δημοτική Πινακοθήκη». Παίρνοντας έμπνευση από τα τοπία της Μόνιμης Συλλογής ζωγράφων όπως ο Ernest Ziller, ο Ν. Λύτρας και ο Ν. Οθωναίος, τα παιδιά θα απαντήσουν στο «τι είναι τοπίο», ερευνώντας, δημιουργώντας και μαθαίνοντας.

Για τη συμμετοχή στις δράσεις απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 33 13 038, καθημερινά 10.00 – 15.00.

Ο Καραγιόζης πάει… Φλοίσβο
Ήδη από τις 12 Ιουνίου ο Τάσος Κώνστας και ο χάρτινος θίασός του με τον Καραγκιόζη, την Αγλαΐα και τα κολλητήρια έβαλαν τα χειμωνιάτικα στο ντουλάπι και κατέβηκαν… παραλία. Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουμε τα Σάββατα και τις Κυριακές του Ιουλίου στο όμορφο θεατράκι του δήμου Π. Φαλήρου, μέσα στο πάρκο, δίπλα στη θάλασσα, με δροσερή τιμή εισιτηρίου, μόλις 3,50 ευρώ. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20.30.

Η Κοκκινοσκουφίτσα στα Εξάρχεια
Το κλασικό παραμύθι ζωντανεύει με χορό, τραγούδι και τη συμμετοχή των παιδιών στο θέατρο Εξ’ αρχής στα Εξάρχεια (Εμμανουήλ Μπενάκη και Δερβενίων 46) σε σκηνοθεσία Ντίνου Σπυρόπουλου. Σε ένα πολύ όμορφο χωριό η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα, αγνοώντας τις συμβουλές των γονιών της να μη σταματήσει στο δάσος και να πάει το φαγητό στη γιαγιά της, μπλέκεται σε περιπέτειες με τον κακό λύκο. Θα τα καταφέρει η Κοκκινοσκουφίτσα να ξεγελάσει το λύκο; Ο λύκος είναι πραγματικά κακός; Τι ζητάει ο λύκος από την Κοκκινοσκουφίτσα και τη γιαγιά της; Η παράσταση παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.15 με εισιτήριο 10€.

Μάθε παιδί μου οικονομία στο Παιδικό Μουσείο 
Επίκαιρο όσο ποτέ, το εργαστήριο του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου διοργανώνει το πρόγραμμα «Οικονομία, γνώση με αξία» το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τον Ιούλιο από τις 10:00 έως τις 11:30, για πιτσιρίκια 6 έως 12 ετών. Τι θα μάθουν εδώ; Μέσα από το ψηφιακό παιχνίδι, οι οικογένειες που θα συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με βασικές οικονομικές έννοιες που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή και διαμορφώνουν την καταναλωτική τους συνείδηση. Επιπλέον, οι οικογένειες θα γνωρίσουν και θα αξιοποιήσουν ενότητες του ψηφιακού παιχνιδιού που θα μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν και στο σπίτι. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, με δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2103312995.

Περνά περνά η μέλισσα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Μέσα στην πληθώρα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για μικρούς και μεγάλους, ξεχωρίζουμε δεκάδες δραστηριότητες για πιτσιρίκια τα Σαββατοκύριακα. Το προσεχές ΣΚ συγκεκριμένα, στο Κέντρο Επισκεπτών, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και ξενάγηση στα παιδιά 6 με 10 ετών, στον μικρόκοσμο της μέλισσας.

Με την βοήθεια των μελισσοκομικών εκθεμάτων που έχουν επιλεγεί για τον σκοπό αυτό, τα παιδιά θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα προϊόντα της μέλισσας και τη σημασία της στην επικονίαση των φυτών, στη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον. Παράλληλα, στο χώρο του Κέντρου Επισκεπτών θα βρίσκεται η αναπαράσταση ενός μικρού μελισσοκομείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή θα γίνεται με κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 8778396/8.

Δείτε αναλυτικά όλες τις προσεχείς Σαββατιάτικες και Κυριακάτικες δράσης του Κέντρου εδώ.

O μαγικός Κόσμος της Φυσικής στο Planet Physics
O νέος πολυχώρος Φυσικής στα Βριλήσσια (Λεωφ. Αναπαύσεως 18) αναλαμβάνει να εξοικειώσει τα παιδιά με θεμελιώδεις έννοιες της φυσικής μέσα από ξεναγήσεις και διαδραστικά εκθέματα. Έτσι τα Σαββατοκύριακα τα παιδιά μαθαίνουν για τον ήχο (κάθε Κυριακή στις 10.30), για τον ηλεκτρομαγνητισμό (κάθε Σάββατο στις 10.30) και για την αστρονομία (κάθε Σάββατο στις 19.00). Το κόστος ανέρχεται στα 6€ ανά πρόγραμμα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v