Κουκλοθέατρο: Οι καλύτερες παραστάσεις της σαιζόν

Τα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά, οι μύθοι του Αισώπου και η φαντασία των ομάδων κουκλοθεάτρου της Αθήνας γίνονται η πρώτη ύλη για εννέα μαγικές παραστάσεις.
Κουκλοθέατρο: Οι καλύτερες παραστάσεις της σαιζόν
Ο Αίσωπος συναντά τον Προκόφιεφ και τον Ευγένιο Τριβιζά αυτές τις μέρες στις κουκλοθεατρικές σκηνές της Αθήνας. Κι εμείς επιλέγουμε τις καλύτερες παραστάσεις που παίζουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, για τα πιτσιρίκια μας αλλά και (ας το ομολογήσουμε) για εμάς τους ίδιους.

Όσο πιο γρήγορα στο Θέατρο Olvio
από την ομάδα Τα Φτερά του Μύθου
Παραστάσεις: 1, 8 & 15 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:00
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ.: 210 3414118

Δύο μικρά αδέρφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπα με ένα πρόβλημα, όταν κατά λάθος το αγόρι, χάνει τα παπούτσια της αδερφής του. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας δεν επιτρέπει την αγορά νέων παπουτσιών κι αυτό τα παιδιά το γνωρίζουν. Αποφασίζουν να διαχειριστούν το πρόβλημα μόνα τους και μοιράζονται τα παπούτσια του αγοριού προκειμένου να πηγαίνουν σχολείο. Όμως και αυτή η λύση δημιουργεί νέα προβλήματα. Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που κατορθώνουν μέσα από τη συνεργασία και την αγάπη τους να κερδίσουν… τον αγώνα της ζωής. 
Δείτε το βιντεάκι μας από την παράσταση εδώ

Η Αλεπού και το Λελέκι στον Πολυχώρο Mabrida
από τη Μικρή Σκηνή της Οικογένειας Σοφιανού
Παραστάσεις: Κυριακές 25 Ιανουαρίου, 8 Φεβρουαρίου, 22 Φεβρουαρίου στις 12.00
Γενική είσοδος: 5€
Αγίου Γεωργίου και Ελαίας, Κορωπί, τηλ.: 210 6620805-806 και 6944510042 

Ο γνωστός μύθος του Αισώπου με την πονηρή αλεπού να πρωταγωνιστεί σε δυο ιστορίες, με το κοράκι και το πολύτιμο τυρί του και με το λελέκι. Ποιος τελικά είναι ο πιο πονηρός;

Η Οικογένεια Σοφιανού στήνει στον υπέροχο πολυχώρο της απολαυστικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου για μικρούς και μεγάλους, κάθε Κυριακή στις 12.00. Οι… μεγάλοι σημειώστε ότι, πριν και μετά την παράσταση, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στην έκθεση με τις κούκλες που πρωταγωνίστησαν σε πολυαγαπημένες παραγωγές όπως η Φρουτοπία, του Κουτιού τα Παραμύθια και η Ψαροκωστούλα Αγάπη μου. Διαβάστε περισσότερα για τον πολυχώρο Mabrida εδώ.

Η Μάγισσα Φουφήχτρα στην Παραμυθοχώρα
Αναπαύσεως 14, Μετς, έναντι Στύλων Ολυμπίου Διός, τηλ.: 210 9216346
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή από 11 Ιανουαρίου στις 11.00 και τις 13.30
Τιμή εισιτηρίων: 10€

Το γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, για την μάγισσα που θέλει να… ρουφήξει τον κόσμο με την ηλεκτρική της σκούπα, ζωντανεύει από την ομάδα Κιβωτός Μύθων, σε μια φαντασμαγορική παράσταση που συνδυάζει το κουκλοθέατρο με το κανονικό θέατρο, το θέατρο σκιών και τις τεχνικές του μαύρου θεάτρου.

Ο μισοκοκοράκος στο Εργαστήρι Μαιρηβή
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή, τηλ.: 210 5222181, 6942420062
Παραστάσεις: Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 12.00
Εισιτήρια: 7€

Το παραμύθι «ο μισοκοκοράκος» αναφέρεται στην ιστορία ενός κόκορα που από τη φύση του είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός. Ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί. Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτειά του…

Ο Πέτρος και ο Λύκος στο Φιγούρες και Κούκλες
από το κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου
Τριπόδων 30 Πλάκα, τηλ.: 2103227507
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 13.30
Εισιτήρια: 7€, οικογενειακό 4 ατόμων 24€


Το γνωστό μουσικό παραμύθι του S. Prokofief «Ο Πέτρος και ο Λύκος» σε μια πρωτότυπη παράσταση για όλη την οικογένεια. Η ιστορία εξελίσσεται πάνω σε ένα πεντάγραμμο και δυο αναλόγια, τα οποία στήνουν με έντεχνο τρόπο οι κουκλοπαίχτριες-αφηγήτριες. Κάθε νότα που γράφεται πάνω στο «πεντάγραμμο», μεταμορφώνεται σε ήρωα-κούκλα της παράστασης και ζωντανεύει με το δικό της μουσικό θέμα. Έτσι, το φλάουτο ζωντανεύει το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο κάνει την γάτα, ενώ τα έγχορδα ηχούν για τον σπουδαίο και γενναίο Πέτρο.

Η παράσταση υπόσχεται να ψυχαγωγήσει τα παιδιά, αλλά και να συμβάλλει στη γνωριμία τους με τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας και την κλασική μουσική. Η ακρόαση-θέαση του μουσικού έργου «Ο Πέτρος και ο Λύκος» ολοκληρώνεται με τη δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία μοιράζονται σε ορχήστρα και αφηγητές-κουκλοπαίχτες και ολοκληρώνουν το έργο, κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του.

Το Κουκλοθέατρο της Ιρίνας Μπόικο στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων
Αγ. Ασωμάτων 6,Θησείο, τηλ.: 211 8009838
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή, διαφορετικές ώρες για διαφορετικές ηλικίες
Εισιτήρια: 8€

Πολλές διαφορετικές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις κουκλοθεάτρου, που συνδυάζουν διαφορετικές τεχνικές και είναι ειδικά σχεδιασμένες για διάφορες ηλικίες, παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακο το Κουκλοθέατρο της Ιρίνο Μπόικο στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων.

Παραστάσεις Σαββάτου
Στις 11:15
Πολύχρωμο Παραμύθι: Παράσταση για παιδιά από 1,5 έως 3,5 ετών με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών

Παραστάσεις Κυριακής
Στις 11:00
Ο Λύκος και τα Εφτά Κατσικάκια: Κουκλοθεατρικό μιούζικαλ, για παιδιά 2,5 έως 5,5 ετών, με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών
Στις 12:15 Τα Τρία Γουρουνάκια: Κουκλοθεατρικό μιούζικαλ σε μουσική Πλάτωνα Ανδριτσάκη, για παιδιά 2,5 έως 5,5 ετών, με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών
Στις 17:30 Πέτα,Λούδα: Παράσταση για παιδιά 2,5 έως 5,5 ετών, με ηθοποιούς, κούκλες και Sand Art (Ζωγραφική με άμμο) και ενεργή συμμετοχή των παιδιών

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v