Οι Τζέλα, Λέλα, Κορνάς και Κλεομένης επιστρέφουν

Η "Συντεχνία του γέλιου" παρουσιάζει από τις 12 Οκτωβρίου, για ακόμα μια χρονιά μια μουσική παιδική παράσταση που έκανε πέρυσι τη διαφορά.
Οι Τζέλα, Λέλα, Κορνάς και Κλεομένης επιστρέφουν
Τέσσερα φιλαράκια μεταμορφώνουν το αφιλόξενο αστικό τοπίο σε έναν απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων με οδηγό και καύσιμο την φαντασία και την φιλία τους.

Αυτή είναι η υπόθεση της παράστασης Τζέλα, Λέλα, Κορνάς και Κλεομένης, η οποία φέτος επιστρέφει στο Θέατρο Πορεία από τις 12 Οκτωβρίου. Το έργο είναι του Volker Ludwig, ενώ στον ρόλο του σκηνοθέτη βρίσκουμε τους Λίλλυ Μελεμέ και Βασίλη Κουκαλάνι .Τη μουσική της παράστασης έχει γράψει ο Φοίβος Δεληβοριάς. ,

Παίζουν: Πολυξένη Ακλίδη, Γιώργος Δάμπασης, Βασίλης Κουκαλάνι, Ηρώ Μπέζου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος.

Στο σημείωμά του για την παράσταση, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Πορεία κ. Δημήτρης Τάρλοου αναφέρει:

«Θα την πω την αμαρτία μου: όταν βρέθηκα στη σκηνή του Πορεία, μαζί με τον Φόλκερ Λούντβιγκ και την Ξένια Καλογεροπούλου, την ημέρα που ο ιδρυτής του πασίγνωστου Βερολινέζικου νεανικού θεάτρου Grips και συγγραφέας, μας επισκέφθηκε για να παρακολουθήσει το εξαιρετικά επιτυχημένο «Μια γιορτή στου Νουριάν» ένιωσα να βουρκώνω. Ήμουνα 18 όταν η Ξένια με έβγαλε στο θέατρο με το έργο του Λούντβιγκ «Βάσος και Βιβή» και τώρα ανέβαζα στο δικό μου θέατρο έργο του! Αμ, το άλλο; Πάνε 20 χρόνια από τότε που γνώρισα τον Φοίβο Δεληβοριά σε μια βραδιά ερωτικής ποίησης στην Άνδρο.

Εκείνος ήταν 17 χρόνων στα πρώτα του βήματα αλλά από τότε τον θαύμαζα και τώρα επιτέλους συνεργαζόμαστε! Τον Βασίλη Κουκαλάνι τον θεωρώ πλέον φίλο και του είμαι ευγνώμων για την επιμονή και το θάρρος του να κάνει τέτοιου είδους θέατρο σε χαλεπούς καιρούς. Εμείς λοιπόν, οι μη "επαγγελματίες" του θεάματος, θα βάλουμε τα δυνατά μας με το «Τζέλος, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης», να σας κάνουμε να νοιώσετε λιγότερο μόνοι και περισσότερο αισιόδοξοι για το μέλλον. Άλλωστε το βλέμμα του Φόλκερ όταν τον επισκέφθηκα στο Βερολίνο ήταν σαφές: προχωρήστε και μη φοβάστε!».

Info: Κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι, γενική είσοδος: 8 ευρώ
Καθημερινές για οργανωμένες παραστάσεις σε σχολεία στις 10:00
Αγορά εισιτηρίων από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v