Baby Swimming: Από μικρά στις… απλωτές

Λιλιπούτειοι κολυμβητές από κούνια; Γιατί όχι; Τα οφέλη, το κόστος και τα μαθήματα baby swimming στο ΟΑΚΑ, το Χαλάνδρι, την Ηλιούπολη και την υπόλοιπη Αθήνα.
Baby Swimming: Από μικρά στις… απλωτές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν σκεφτεί κανείς ότι τα μωρά στα πρώτα τους «βήματα» - αυτά που μέσα στην κοιλίτσα της μάνας τους - βρίσκονταν σε ένα απόλυτα υγρό περιβάλλον, τότε εύκολα καταλαβαίνει το πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι ένα μάθημα παιδικής κολύμβησης για αυτά.

Το μάθημα αυτό ονομάζεται baby swimming και έχει ήδη κατακτήσει τις… πατούσες χιλιάδων οικογενειών στην Ελλάδα, οι οποίες συρρέουν σε κολυμβητήρια και ειδικά διαμορφωμένες πισίνες μαζί με τα μωράκια τους συνδυάζοντας ψυχαγωγία και άσκηση.

Τα οφέλη της… μωρουδιακής κολύμβησης

Τα οφέλη του baby swimming είναι ιδιαίτερα σημαντικά για το μωρό: ενίσχυση του αμυντικού τους συστήματος, της κινητικής, μυϊκής και ψυχικής τους ανάπτυξης, έλεγχος του σώματος, χαλάρωση, ρύθμιση του μυϊκού τους τόνου, κοινωνικοποίηση, απόκτηση θάρρους και εμπιστοσύνης και πολλά ακόμα.

«Σαν μητέρα είμαι πιο χαλαρή πλέον στη θάλασσα, γιατί η μικρή κολυμπάει μόνη της με το 'μακαρόνι' της. Αν μάλιστα φορέσουμε και βατραχοπέδιλα, τότε κολυμπάει κανονικότατα μόνη της. Έχω και βίντεο για τους δύσπιστους!», μας λέει η Άννα Μαρία, η οποία μαζί με το μωράκι της, 2 ετών, κάνουν εδώ και δύο χρόνια μαθήματα baby swimming.

«Γενικά, τα παιδιά συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν εννέα μήνες στην κοιλιά της μάνας. Γι’ αυτό και όσο πιο γρήγορα το κάνουν, τόσο το καλύτερο θα είναι. Αποκτούν ελευθερία και εμπιστεύονται τις δυνατότητες τους. Η μικρή μου κάνει ήδη μακροβούτια και βουτιές και βγαίνει μόνη της στην επιφάνεια. Είναι μεγάλη ανακούφιση για τυχόν ατυχήματα στο νερό», προσθέτει η ίδια. Η ιδανικότερη ηλικία, τέλος, για να ξεκινήσετε με το μωρό σας μαθήματα baby swimming είναι η ηλικία των έξι μηνών, πριν αποκτήσει δηλαδή την αίσθηση του φόβου.

Τι θα χρειαστώ;

Στα περισσότερα κολυμβητήρια για να ξεκινήσετε τα μαθήματα εσείς και το παιδί σας θα σας ζητηθεί Ιατρική γνωμάτευση δερματολόγου και καρδιολόγου καθώς και Ιατρική γνωμάτευση παιδιάτρου για το βρέφος. Όσον αφορά τον εξοπλισμό τώρα για τα παιδιά σας θα χρειαστείτε:

• Μαγιό • Πετσέτα για τα πιο μικρά και μπουρνούζι για τα πιο μεγάλα • Αδιάβροχες παντόφλες για τα παιδιά που περπατάνε • Σκουφάκι κολύμβησης (δίνεται δώρο με την εγγραφή) • Κρέμα ενυδάτωσης

Και για εσάς: • Μαγιώ • Σκουφάκι κολύμβησης • Μπουρνούζι • Αδιάβροχες παντόφλες

Που μπορείτε να κάνετε

Προγράμματα baby swimming γίνονται στην πλειοψηφία των γυμναστηρίων με πισίνα και των κολυμβητηρίων της πόλης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

* Στο Κολυμβητήριο Ηλιούπολης (Τηλ.: 2109922899 και 210 9944001) το κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ για δημότη και 35 ευρώ ο μήνας για ετεροδημότες για δύο φορές την εβδομάδα.
* Στο Hellenic Aquatic Club (κολυμβητήριο Αγίου Κοσμά-Λεωφόρος Ποσειδώνος ύψος Ελληνικού, τηλ. 210 8955905) το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 80 ευρώ.
* Στον Πειραιά στην Πλαζ Βοτσαλάκια στην Καστέλλα (Τηλ.: 210 4136355), το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 36€ ( συν 7 ευρώ εγγραφή) για τρεις φορές την εβδομάδα.
* Στο Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ (Τηλ.: 6974026681) και στην Ελληνογερμανική αγωγή στην Παλλήνη, το κόστος ανέρχεται στα 40€ για μία φορά την εβδομάδα συν 20 ευρώ εφάπαξ εγγραφή.
* Στις Γοργόνες και Μάγκες στο Κολυμβητήριο της Γλυφάδας σε πισίνα αποκλειστικά για baby swimming και με τμήματα επτά παιδιών μάξιμουμ (Τηλ.: 2109606786) για 2 φορές την εβδομάδα, το μηνιαίο κόστος είναι 85€ με την εγγραφή δώρο. Στον χώρο υπάρχουν επίσης κουζινάκι και αποδυτήρια ξεχωριστά για κάθε οικογένεια.
* Το Αθλητικό σωματείο Ωκεανός (Τηλ.: 6932376106), κάνει μαθήματα baby swimming σε ειδική πισίνα στο ΟΑΚΑ, αλλά και στις ιδιωτικές του εγκαταστάσεις στην Παλλήνη (Ωκεανός Sport Center, Πύλου 8, Τηλ.: 213 0020015). Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 65 για δύο φορές την εβδομάδα με 20€ εφάπαξ εγγραφή για όλη την οικογένεια.
* Στο Κολυμβητήριο Aqua Life στην Ανοιξη (Τηλ.: 210 8004438, 6974740176) το μηνιαίο κόστος είναι 60€ για δύο φορές την εβδομάδα (συν 35€ εφάπαξ εγγραφή, ενώ υπάρχει και τρίμηνο πακέτο με 150€.
* Στις Μπουρμπουλήθρες στον Πειραιά, το κόστος για τέσσερα μαθήματα ανέρχεται στα 50€, τα οκτώ θα σας κοστίσουν 65€, τα δώδεκα 85€, ενώ το ένα μάθημα κοστίζει 15€.
* Στο Physiopolis, (Παπαναστασίου 3, Χαλάνδρι, Τηλ.: 210 6800175), για δύο φορές την εβδομάδα για έναν μήνα το κόστος είναι 80€ συν ΦΠΑ, ενώ το μάθημα κοστίζει 15€

Σημειώστε ότι αυτήν την περίοδο τα μαθήματα baby swimming κάνουν… παύση σε αρκετά κολυμβητήρια της πόλης και ξεκινούν από τον Σεπτέμβρη ή από τον Οκτώβρη. Σε κάθε περίπτωση ενημερωθείτε καλώντας τα σχετικά τηλέφωνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v