@HOMEΠΑΙΔΙ

Ελληνικός Κόσμος: Δημιουργικός Απρίλιος για όλους

Εξερευνήσεις του διαστήματος, μουσικά ταξίδια, πασχαλινά εργαστήρια και όλα όσα θα κρατήσουν δημιουργική παρέα στα παιδιά στον Ελληνικό Κόσμο αυτόν τον μήνα.

Ελληνικός Κόσμος: Δημιουργικός Απρίλιος για όλους

Γεμάτος όρεξη για μάθηση και δημιουργικότητα υποδέχεται ο Ελληνικός Κόσμος την Άνοιξη, προγραμματίζοντας μεγάλη σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις κάθε σαββατοκύριακο αλλά και για την περίοδο του Πάσχα στον φιλόξενο χώρο του.

Τα σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ( από 3 ετών και άνω ), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους, ενώ τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά δημοτικού.

*Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Σάββατο 5 Απριλίου: Μια σταγόνα ταξιδεύει...
Οι λιλιπούτειοι φίλοι μας ακολουθώντας το ταξίδι του νερού (νερό, σύννεφο, πάγος, βροχή) μέσα από νεροϊστορίες, παίζουν και πειραματίζονται με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο. Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροϊστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μια σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού.

Σάββατο 12 Απριλίου: Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι
«Από το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς. Τελικός προορισμός είναι ένα παλιό πέτρινο ελαιοτριβείο, που ζωντανεύει στην «Κιβωτό» Εικονικής Πραγματικότητας κι έχει πολλά να μας διηγηθεί. Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα δημιουργικών ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής γης.

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»
- Για παιδιά 3-5 ετών
-Ώρα έναρξης: 11:30
-Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
- Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «
Ελληνικός Κόσμος», στην οδό Πειραιώς 254, στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

*Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Κυριακή 6 Aπριλίου: Αναζητώντας το Μέγα Αλέξανδρο
Με ερέθισμα ένα φανταστικό ημερολόγιο του Μ. Αλεξάνδρου από τη Μακεδονία, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν στοιχεία για τα παιδικά του χρόνια και για τα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ζωής του. Στη συνέχεια τα παιδιά ακολουθούν τα χνάρια του γενναίου, τολμηρού και ξακουστού Αλέξανδρου στο μακρινό του ταξίδι από τη Μακεδονία στις Ινδίες και έρχονται σε επαφή με σημαντικά γεγονότα της εποχής. Το ψηφιδωτό της Ισσούς γίνεται αφορμή για δημιουργία και σύνδεση του Μ. Αλεξάνδρου με την τέχνη.

Κυριακή 13 Aπριλίου: «Δεύτε λάβετε φως...»
Λαμπάδες μεγάλες, λαμπάδες μικρές, λευκές και χρωματιστές: Ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν τη δική τους λαμπάδα για το βράδυ της Ανάστασης, μαθαίνοντας πότε γεννήθηκε αυτό το έθιμο και τι συμβολίζει η φλόγα της λαμπάδας. Οι μικροί μας φίλοι θα εκφράσουν την δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους, φτιάχνοντας κάθε λογής πολύχρωμες και ολοστόλιστες λαμπάδες.

Κυριακή 27 Aπριλίου: Εν-δυο με ρυθμό ξεκινάω το χορό...
Οι μικροί μας φίλοι παίζουν με τους ήχους, εκφράζονται μέσα από τη δική τους μουσική και αφήνουν το ρυθμό να τους συνεπάρει σ' έναν κόσμο μαγικό. Μέσα σε μιάμιση ώρα παιχνιδιού, οι μικροί μας φίλοι απαντούν σε πολλά ερωτήματα όπως: Τι είναι η μουσική; Σε ποια γλώσσα γράφουν και διαβάζουν οι μουσικοί; Πώς μοιάζει αυτός ο «περίεργος» κώδικας επικοινωνίας; Πότε ένας ήχος είναι υψηλός και πότε χαμηλός; Γιατί όλοι οι μουσικοί της ορχήστρας κοιτούν τον μαέστρο; Μπορούμε και εμείς να παίξουμε σε μια ορχήστρα; Οι απαντήσεις θα δοθούν με τον πιο μουσικό τρόπο.

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»
- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού
- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.
- Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/) στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

*Έκτακτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Πασχαλινές Διακοπές

Η επόμενη μέρα … ταξίδι στο σύμπαν!
Με αφορμή την έκθεση «Η κατάκτηση του Διαστήματος» από το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης που φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο», διοργανώνεται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το διάστημα: Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ιστορικές αποστολές στο διάστημα αλλά και την ιστορία της εξερεύνησής του. Παράλληλα, «ταξιδεύουν» στη Σελήνη, στον Άρη και στους αστεροειδείς, ανακαλύπτοντας τι μας επιφυλάσσει το μέλλον πέρα από τα όρια της γης.
Διάρκεια: 90’
Για παιδιά 5 έως 12 ετών
Ώρες έναρξης: 11:30 και 13:30
Ημερομηνίες: Μ. Δευτέρα (14/4), Μ. Τρίτη (15/4), Μ. Τετάρτη (16/4)
Τρίτη του Πάσχα (22/4), Τετάρτη (23/4), Πέμπτη (24/4), Παρασκευή (25/4), Σάββατο (26/4)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v