Εκπαιδευτικό τριήμερο στο Μουσείο Συναισθημάτων

Το Μουσείο Συναισθημάτων μας καλεί σε ένα τριήμερο γεμάτο εκπαιδευτικά εργαστήρια και διαδραστικές εκθέσεις για μικρούς και μεγάλους.
Εκπαιδευτικό τριήμερο στο Μουσείο Συναισθημάτων
Τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τους φόβους τους. Οι γονείς μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν το αίσθημα της ντροπής των παιδιών τους μέσα από παραμύθια και αφηγήσεις. Ολόκληρη η οικογένεια παίρνει μέρος σε διαδραστική έκθεση που εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους μέσα από το παιχνίδι. Το Μουσείο Συναισθημάτων μας προσκαλεί το ερχόμενο… Παρασκευο-σαββατο-κύριακο σε ένα τριήμερο εκπαιδευτικών εργαστηρίων και εκθέσεων που διδάσκουν κάτι σε κάθε ηλικία.

*Διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!»
Πρόκειται για μια έκθεση για τους διαφορετικούς φόβους που νιώθουν τα παιδιά και για το πώς μπορούν να ζήσουν μαζί τους καλύτερα. Ο σκοπός της νέας έκθεσης είναι να προσφέρει την ευκαιρία στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους ενήλικες που τα φροντίζουν, να γνωρίσουν, να επεξεργαστούν και να προσεγγίσουν το συναίσθημα του φόβου μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα.

Οι ενήλικες παρέα με τα παιδιά που συνοδεύουν έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν δημιουργικά το συναίσθημα του φόβου παίζοντας με τα εκθέματα του μουσείου.
Ημερομηνίες: 5 και 6 Απριλίου
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 10π.μ. έως 1μ.μ.
Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

*Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους
Το Σαββατοκύριακο (4-6/3) μετά τη λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης του μουσείου, ξεκινάει στη 1.00 το μεσημέρι ένα εργαστήρι σχεδιασμένο για παιδιά και ενήλικες που καλούνται να το παρακολουθήσουν μαζί.

Παραμυθοκαμώματα της Ντροπής
«Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα βασίλειο μακρινό ζούσε ένα πρίγκιπας που ντρεπόταν, ντρεπόταν τοοοοόσο πολύ, που έψαχνε πάντα ένα μέρος να κρυφτεί. Υπάρχει κάποιος που φτου και βγαίνω θα τον ξελευτευρώσει;»
Ένα δημιουργικό εργαστήρι που μας βοηθάει μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούμε το συναίσθημα της ντροπής.
Ημερομηνίες: Σάββατο 5 Απριλίου 2014
Ηλικίες: 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

«Ζήλια = Θυμός + ;»
Τι είναι η ζήλια; Τι χρώμα έχει; Τι σχήμα έχει; Τι σχέση έχει ο θυμός με τη ζήλια; Είναι δυνατόν η ζήλια να κρύβει μια επιθυμία; Ένα δημιουργικό εργαστήρι για να ανακαλύψουμε τη μυστηριώδη σχέση της ζήλιας, του θυμού και της επιθυμίας.
Ημερομηνίες: Κυριακή 6 Απριλίου 2014
Ηλικίες: 6 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

*Αφηγήσεις: «Μη Φοβάσαι»
Παραμύθια και μύθοι για να νικήσεις το Φόβο
Αφήγηση: Στέλιος Πελασγός
Το Μουσείο Συναισθημάτων θα ανοίξει τις πόρτες του για τελευταία φορά φέτος το απόγευμα του Σαββάτου στις απογευματινές παραστάσεις, με την παράσταση αφήγησης «Μην Φοβάσαι» του Στέλιου Πελασγού.

Τα παραμύθια της παράστασης δεν είναι γεμάτα φόβο. Είναι γεμάτα θάρρος, κέφι, χιούμορ, χαρά. Έχουν άφοβα παιδιά και τρομαγμένα ποντίκια, εφευρετικές γριούλες και δειλά λιοντάρια, φρικτούς ληστές και ανθρωποφάγους γίγαντες και κυρίως χαμογελαστούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον φόβο.
Ημερομηνία: Σάββατο 5 Απριλίου 2014
Ώρα: 5μ.μ.
Ηλικίες: 5 έως και… 105 χρονών
Εισιτήριο: 8 ευρώ
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: 210 9218329, 10π.μ.έως 2μ.μ., καθημερινά εκτός Δευτέρας

*Επιμορφωτικό Σεμινάριο για Ενήλικες
«Το αντίθετο του φόβου: Μάθε τον φόβο και πάρ’τον ανάποδα»
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους και εραστές της γλώσσας των μύθων και των παραμυθιών. Σκοπός είναι να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς του φόβου στα παιδιά μας και σε εμάς προσωπικά ώστε να μπορέσουμε καλύτερα να αντιμετωπίσουμε την οργανωμένη επίθεση του ατομικά, οικογενειακά και συλλογικά. Η ενότητα του Απριλίου διατρέχει τις εξής θεματικές:
-Σπιτάκι στο δάσος ή κάστρο με τείχη;
-Εσωτερικά και εξωτερικά καταφύγια
-Καταφύγιο από τον Φόβο ή φυλακή;
-Το σώμα ως καταφύγιο και ως φυλακή
-Το πατρικό σπίτι ως καταφύγιο και ως φυλακή
-Ποιο είναι το αντίθετο του Φόβου
Ημερομηνία: Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, 5μ.μ. έως 9μ.μ.
Εγγραφές: έως Πέμπτη 3 Απριλίου 2014
Κόστος: 40 ευρώ για κάθε συνάντηση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v