Κουκλοθέατρο: 5 προτάσεις για μικρούς και μεγάλους

Φεστιβάλ και παραστάσεις με μαριονέτες μας καλούν να γιορτάσουμε ιδανικά όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, αλλά και όσες θα… ακολουθήσουν.
Κουκλοθέατρο: 5 προτάσεις για μικρούς και μεγάλους
Κούκλες που μας ταξιδεύουν σε μέρη μακρινά, ατμόσφαιρα ενίοτε παραμυθένια, αλλά και ενήλικη συνάμα, χρώματα και ιδιαίτερες εικόνες. Το κουκλοθέατρο έχει μια ξεχωριστή γοητεία, η οποία αρκεί για να σαγηνεύσει τόσο τα μικρά, όσο και τα μεγάλα παιδιά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, η οποία «γιορτάζεται» σήμερα 21 Μαρτίου, μας δίνει την αφορμή για να ανακαλύψουμε όμορφες παραστάσεις σε θέατρα της πόλης και πολυήμερα φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους.

Ο Ποντικός και η Θυγατέρα του στο Εργαστήρι Μαιρηβή

Πρόκειται για μια... κωμικοτραγική παράσταση κουκλοθέατρου, η οποία συνδυάζει τεχνικές θεάτρου κούκλας και κινούμενης εικόνας (animation). Βασισμένη σ' έναν παλιό λαϊκό μύθο, με έντονη την παρουσία του έμμετρου λόγου (δεκαπεντασύλλαβος), ο «Ποντικός» διαπραγματεύεται καυτά σημερινά προβλήματα σχέσεων ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους, αλλά θίγει και ζητήματα των προσωπικών φιλοδοξιών των μεγάλων με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Info: Κάθε Κυριακή στις 12:00. «Εργαστήρι Μαιρηβή», Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή. Εισιτήρια: 10€, 8€ μειωμένο.

Ο Βασιλιάς της Αλήθειας στο Θέατρο Π.Κ.

Μια θεατρική διασκευή για παιδιά του παραμυθιού "Ρουμπελστίνκιν" των αδερφών Γκριμ. Η απόδοση της παράστασης πραγματοποιείται με "Ανθρωποκουκλοθέατρο" (Human Puppets) για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η κλασική δομή του παραμυθιού διατηρείται, η παράσταση όμως δίνει μια νέα διάσταση στον μύθο, εστιάζοντας στην σημασία της αγάπης και της αλήθειας.

Info: Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2. Τηλέφωνο: 2109011677. Γενική είσοδος: 9€.

Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα στο Θέατρο Olvio

Που χάνονται τα παιδικά μας όνειρα; Θα μπορέσει άραγε να μας δώσει κάποια απάντηση ο Στρατής, ο μικρός μυλωνάς με την μεγάλη αγάπη για την μουσική; Μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών (μαριονέτες με νήματα και μαρότες), η οποία χρησιμοποιεί τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών, ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης. Η παράσταση γίνεται με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με την τεχνική shadow interpretation.

Info: Ιερά Οδός 67 και Φαλαισία 7, τηλ: 2103414118. 29 Μαρτίου, 5 και 12 Απριλίου στις 18:00. Είσοδος: 8€. Απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στην Νέα Σμύρνη

Στον Δημοτικό Χώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» ξεκινά την Παρασκευή 21 Μαρτίου το πρώτο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαρτίου, με μια χαρούμενη παρέλαση λιλιπούτειων κουκλοπαιχτών και κουκλών, στη μεγάλη πλατεία. Από τις παραστάσεις ξεχωρίζουμε το «Αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα» από το Θέατρο Μαριονέτας Αναμαπανταχού, τα «3 γουρουνάκια» από το Θέατρο Κούκλας του Τάκη Σαρρή και «Το κάστρο της ροδιάς, το καράβι με τα παραμύθια και τα ροδοσποράκια», από το Κουκλοθέατρο Χαρχούτ.

Info: Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, εφόσον έχει προμηθευτεί τις αριθμημένες κάρτες εισόδου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2109334064, 2132025922-926. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Μια γιορτή στο Πάρκο Τρίτση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» γεμίζει στις 23 Μαρτίου με χρώματα, μουσικές, παιχνίδια και όρεξη για επικοινωνία και ανταλλαγή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δρώμενα που προέκυψαν από συνεργασίες διαφορετικών ομάδων και θιάσων, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μικρούς και μεγάλους, έκθεση φωτογραφίας, υπαίθρια παιχνίδια, εργαστήριο κατασκευής για παιδιά και μουσικές συναυλίες.

Info: Λεωφόρος Δημοκρατίας, έξοδος 6 Αττ. Οδού Τηλέφωνο: 210 2316977. Από τις 11:30 μέχρι τις 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v