Τέσσερεις εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά

Αναζητάτε πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά πέρα από τον «κλασσικό» παιδότοπο; Έχουμε τέσσερεις εναλλακτικές που θα τα ενθουσιάσουν.
Τέσσερεις εναλλακτικές δραστηριότητες για παιδιά
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το να κρατήσεις απασχολημένο και χαρούμενο το πιτσιρίκι σε έναν παιδότοπο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Όπως πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να βρείτε εναλλακτικές οι οποίες αφ’ ενός θα τα ψυχαγωγήσουν αφ’ ετέρου θα καλλιεργήσουν και άλλες δεξιότητές τους πέρα από το «τρέχω πάνω –κάτω» και «χοροπηδάω» στο repeat;

Έχουμε πέντε άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τους προσφέρετε μια ψυχαγωγική δραστηριότητα.

Μάθε παιδί μου τηλεπικοινωνίες!

Στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ τρέχει ήδη ένα άκρως ενδιαφέρον οικογενειακό πρόγραμμα με τη διαμεσολάβηση Μουσειοπαιδαγωγού, Ψυχολόγου και Εικαστικού, το οποίο μαθαίνει στα πιτσιρίκια τις έννοιες της Επικοινωνίας μέσα από το παιχνίδι. Έτσι στις 22 και 23 Μαρτίου τα παιδιά (7 -12 ετών) «Βρίσκουν δρόμους Επικοινωνίας» μέσα από ομαδικές δράσεις και τυπώματα σε κοινά έργα του Μουσείου, ενώ στο Εικαστικό Εργαστήριο «Μάντεψε τι Είναι» γίνονται σούπερ ήρωες και ανακαλύπτουν τα μυστικά των τηλεπικοινωνιών μέσα από ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού.

Τα προγράμματα είναι δωρεάν και μπορείτε να κλείσετε θέση στα τηλέφωνα 210 6201899 και 210 6201999. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Μουσείου για τα πιτσιρίκια εδώ.

Εγώ θα πάω Μέγαρο

Ένα διαφορετικό παιδικό εργαστήρι από το Κέντρο Πομπιντού της Γαλλίας προτείνει το Μέγαρο Μουσικής, μέσα από το οποίο ο χορός συνδέεται με τις εικαστικές τέχνες με στόχο τα πιτσιρίκια να προσεγγίσουν την καλλιτεχνική εμπειρία. Με την καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων εμψυχωτών (εικαστικών και χορευτών), τα παιδιά 6-12 ετών καλούνται αρχικά να αναγνωρίσουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου γύρω τους και στη συνέχεια να αποτυπώσουν τις φόρμες τους πάνω σε υφασμάτινες σκηνές, δημιουργώντας έτσι ένα πρωτότυπο εικαστικό λεξιλόγιο μιας εφήμερης αρχιτεκτονικής.

Το εργαστήρι λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρα: 17.00-18.30) και Σαββατοκύριακα (Σάββατο & Κυριακή, ώρες: 10.00-11.30, 12.00-13.30, 15.00-16.30 και 17.00-18.30), ενώ το κόστος ανά παιδί ανέρχεται στα 3€. Περισσότερα εδώ.

Ξέρεις από μποστάνι;

Αυτό που όλοι σκεφτόμαστε να κάνουμε στον κήπο ή την βεράντα μας εν μέσω κρίσης, μαθαίνει στα πιτσιρίκια το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Στο Βάθος Κήπος» της ΜΚΟ Έδρα. Τις Κυριακές του χειμώνα λοιπόν, τα παιδιά 5-12 ετών μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν και να περιποιούνται τα λαχανικά, ποια είναι τα αρωματικά βότανα της Ελλάδας, ποια φυτά είναι καρποφόρα και πως καλλιεργούνται και ποια η σημασία της βιολογικής καλλιέργειας. Το ξέρουμε, ψηθήκατε και εσείς να μάθετε τα παραπάνω, και μπορείτε.

Το πρόγραμμα γίνεται κάθε Κυριακή στις 11.00 ενώ η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν. Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 2105901243 και 6942056334.

Είμαστε τα ρομπότ

Στον μαγικό κόσμο των πειραμάτων και της ρομποτικής εισάγει τα παιδιά το Μουσείο Πειραμάτων για τον Μάρτιο προγραμματίζοντας μια σειρά από άκρως ενδιαφέροντα εργαστήρια. Έτσι για παράδειγμα την Κυριακή 9 Μαρτίου τα πιτσιρίκια θα μάθουν παίζοντας τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα… ρομπότ, την Κυριακή 16 Μαρτίου θα παίξουν με καλώδια, λαμπάκια, μπαταρίες, δυναμό και μαγνήτες μαθαίνοντας τα πάντα για την Φυσική, ενώ στις 30 του μήνα σειρά παίρνει η κουζίνα όπου θα στήσουν το δικό τους επιστημονικό εργαστήριο.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 10€ ανά παιδί, ενώ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 7610038 & 210 7210105. Περισσότερα εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v