Χορός για παιδιά αυτήν την Κυριακή στο Γκάζι

Την Κυριακή 23 Μαρτίου η Τεχνόπολις υποδέχεται μικρούς και μεγάλους με εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις με θέμα το χορό.
Χορός για παιδιά αυτήν την Κυριακή στο Γκάζι
Το πρόγραμμα της πέμπτης Κυριακής ξεκινάει με το εκπαιδευτικό σεμινάριο χορού για παιδιά στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος C (η Σκυτάλη)* από το Κέντρο Χορού Ντάνκαν σε συνεργασία με την ομάδα χορού Creo και φοιτητές της Επαγγελματικής Σχολής “Ραλλού Μάνου”. Πρόκειται για ένα κινητικό εργαστήρι που με παιχνίδι και απλές κινητικές δράσεις, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη σχέση τους με το χορό. Το σεμινάριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 13 ετών (προσέλευση με άνετα ρούχα). Οι ενήλικες - γονείς, δάσκαλοι, χορευτές - θα μπορούν να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία.

Στις 11.30 θα ακολουθήσει διάλεξη σε ότι αφορά το καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό κομμάτι του προγράμματος C (η Σκυτάλη). Μετά την ολοκλήρωση της τετράμηνης πιλοτικής φάσης του προγράμματος C, το κοινό θα παρακολουθήσει την παρουσίαση και συζήτηση πάνω στον τρόπο με τον οποίο η δημιουργική ομάδα βίωσε τους ρόλους του χορευτή, χορογράφου, δάσκαλου, μαθητή και κοινού μέσα σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από προβολές βίντεο και επίσης στο χώρο θα υπάρχει Έκθεση με ζωγραφιές των παιδιών από την έως τώρα πορεία τους.

Παράλληλα στις 11.30 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου «Τα παιδιά εξερευνούν το Μουσείο στο Γκάζι» που με την παρότρυνση ενός μουσειοπαιδαγωγού και τη συμμετοχή των γονιών τους, τα παιδιά κάνουν μια περιήγηση στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, μέσα από παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ακολουθούν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου και γνωρίζουν την ιστορία και τη λειτουργία του παλαιού εργοστασίου. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τις οικογένειες τους.

Στις 12.00, θα ακολουθήσει εργαστήριο για χορευτές/φοιτητές επαγγελματικών Σχολών Χορού με στόχο τη μύηση σε πρακτικές δημιουργίας και performing που εξελίχθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής
(περιορισμένος αριθμός θέσεων) για το εργαστήριο του προγράμματος C (η Σκυτάλη): 6976 080120, 6988 069699, 6973 520827

Κρατήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο ΓΚΑΖΙ» και τις ξεναγήσεις για ενηλίκους: 210 3475518 - 6940268477 (10.00 – 17.00)

Η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα είναι ελεύθερη ενώ θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v