Υποσιτισμένο μωράκι χάνει τη μάχη για τη ζωή

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή το τριάντα ημερών βρέφος από τη Λέρο που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση με συμπτώματα ασιτίας. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρους της μητέρας, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Υποσιτισμένο μωράκι χάνει τη μάχη για τη ζωή
Έχασε τη μάχη για τη ζωή το μόλις 30 ημερών αγοράκι, που είχε μεταφερθεί από τη Λέρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με συμπτώματα ασιτίας.

Οι γιατροί από την αρχή ήταν επιφυλακτικοί για την εξέλιξη της κατάστασης. Έκαναν δε υπεράνθρωπες προσπάθειες να το κρατήσουν στη ζωή. Εντέλει, το βρέφος υπέκυψε αργά το μεσημέρι.

Ο Δήμαρχος της Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας δήλωσε στην Espresso: «Επειδή είχα πρόβλημα με τη μητέρα μου, εκείνη τη μέρα έτυχε να βρίσκομαι στο νοσοκομείο. Με κάλεσαν οι γιατροί στην Παιδιατρική Κλινική, όπου η μάνα με τον σύντροφό της είχαν πάει το παιδί. Οι εικόνες που αντίκρισα όταν οι γιατροί με οδήγησαν στη θερμοκοιτίδα πραγματικά με σόκαραν. Είδα ένα νεογέννητο που είχε ακριβώς την εικόνα που έχουν τα υποσιτισμένα βρέφη της Αιθιοπίας. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτο πληγές με πύον, γιατί το δερματάκι του άρχισε να σκάει από την ασιτία, και άπλυτο.

»Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας της Κω, ενώ έσπευσε και η αστυνομία που πήρε καταθέσεις. Προσωπικά θεωρώ πως πρόκειται για καθαρή αμέλεια, εγκληματική» επισήμανε εξοργισμένος ο κ. Κόλιας και πρόσθεσε: «Η μητέρα ζούσε στη Λέρο μαζί με τον στρατιωτικό σύντροφό της που υπηρετεί στο νησί, χωρίς κανείς από τους δύο να είναι από τη Λέρο. Μάλιστα, στην αρχή έλεγε ότι γέννησε πρόωρα τον γιο της, στους έξι μήνες, αλλά το παιδί ζύγιζε 3,5 κιλά, γεγονός που τη διαψεύδει. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση και η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να αναλάβει την υπόθεση».

Λίγες ημέρες πριν το βρέφος μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, η 23χρονη μητέρα είχε αναρτήσει σε forum για νέες μαμάδες το εξής μήνυμα:

''...Κορίτσια βοήθεια! Είμαι νέα μανούλα δεν ξέρω πολλά από μωράκια αλλά εδώ και 2 μέρες νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά. Ο μπέμπης μου που είναι 1 μηνών κοιμάται συνεχεία ξυπνάει μόνο για να φάει κάθε 7 ώρες κ πίνει μόνο 90ml επίσης δεν ανοίγει τα μάτια του και είναι κρύος, τον έντυσα πολύ καλά και πάλι είναι κρύος.

Μίλησα με τον μοναδικό παιδίατρο του νησιού και μου είπε πως αν δεν τον δει δεν μπορεί να πει κάτι. Το θέμα είναι πως είναι στην Κω τώρα και έχει απαγορευτικό. Γυρίζει την Τρίτη αν το επιτρέψει ο καιρός. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω...''
.

Πηγές: ΑΠΕ και Espresso News
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v