Τα παιδιά πάνε Cinema: Φεστιβάλ για μικρούς σινεφίλ

Τετρακόσιες προβολές, 152 διαφορετικές ταινίες, δεκάξι παραστάσεις θεάτρου Σκιών και Κουκλοθέατρου, οκτώ θεατρικές παραστάσεις, έξι συνολικά μήνες αφιερωμένοι εξ’ ολοκλήρου στα πιτσιρίκια και την τέχνη. Από αυτήν την εβδομάδα, τα “Παιδιά πάνε Cinema” και εμείς… ακολουθούμε.
Τα παιδιά πάνε Cinema: Φεστιβάλ για μικρούς σινεφίλ
Φθηνή είσοδος, παραπάνω από εκατό παιδικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, τριάντα δύο συνολικά Σαββατοκύριακα γεμάτα τέχνη και events για πιτσιρίκια. Το 2ο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου, «Τα Παιδιά Πάνε cinema», που θα διεξαχθεί στο Cine Παράδεισος στον Κορυδαλλό, ανοίγει τις πύλες του σε μερικές ημέρες (13 Οκτωβρίου) και, αν μη τι άλλο, παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Φέτος το φεστιβάλ θα έχει δράσεις σε όλους τους χώρους του και κυρίως στην κεντρική του αίθουσα, τον Παράδεισο. Οι μικροί θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής, μαγειρικής, μαγείας και καραόκε. Στην αίθουσα του θερινού κινηματογράφου του Παράδεισου θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος, στον οποίο τα παιδιά θα λαμβάνουν μέρος δωρεάν σε ευχάριστους διαγωνισμούς, όπως τσουβαλομαχίες, μονομαχίες σε στρώματα, διαγωνισμό απίθανου τρίποντου, εύστοχου τέρματος, ισορροπία σε σανίδα, τοξοβολία και θα μπορούν να παίζουν με ειδικά φουσκωτά παιχνίδια με την εγγύηση της Air games.

Οι ταινίες του φεστιβάλ

Όλες οι ξεχωριστές ταινίες της κινηματογραφικής χρονιάς 2012-2013 θα παρουσιαστούν στο παιδικό φεστιβάλ, ενώ θα υπάρχει και ειδικό αφιέρωμα με ταινίες που θα αφορούν ηλικίες από 15-17 ετών. Ξεχωριστά θα είναι φέτος και τα θεματικά διήμερα, όπως αυτό στις 13-14 Οκτωβρίου το οποίο θα είναι αφιερωμένο στον ΑΣΤΕΡΙΞ και ΟΒΕΛΙΞ με την υποστήριξη της κινηματογραφικής εταιρείας Rosebud.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό σημαντικός αριθμός των κινηματογραφικών ταινιών, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα παιδιά ξανά στην μεγάλη οθόνη: Μαλλιά Κουβάρια, Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος, Τoy Story 3, Cars 2, Απίθανοι, ο Αδελφός μου ο Αρκούδος, Ρατατούης, Wally-e, Ψηλά στον Ουρανό, Ψάχνοντας τον Νέμο, Άρης καλεί Μαμά, Δεινόσαυρος, Το Βιβλίο της Ζούγκλας, οι 4 ταινίες της Εποχής των Παγετώνων, Πειρατές, Λόραξ, Μπομπ ο Σφουγγαράκης, Οι Περιπέτειες του Τεν Τεν, Εκπαιδεύοντας τον Δράκο, Rango. Επίσης, σπάνιες ταινίες όπως η Αναστασία, Astroboy, Λούκι Λουκ, Τρελές Περιπέτειες στην Άγρια Δύση, To Νησί του Πειρατή, Ο Γουάλας και Γκρόμιτ στον τεράστιο λαχανόκηπο κ.α. Τα κορίτσια θα έχουν την τιμητική τους με την νέα ταινία της Βarbie, την Tinkerbell και τις Winx.
 
Το φεστιβάλ έχει και την ιδιαιτερότητα να παρουσιάσει πάνω από 12 ταινίες Α’ προβολής, όπως η Μαδαγασκάρη 3, Brave, Ξενοδοχείο για Τέρατα, Zambezia, Wreck it Ralfes, Paranorman, Rise the guardians, Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα, Frankewinnie, Αστερίξ και Οβελίξ στην Βρετανία, Sky force, Μπάρμπι η πριγκίπισσα και η ποπ σταρ. Στο παιδικό φεστιβάλ θα προβληθεί το σύνολο των έργων δύο σπουδαίων δημιουργών κινουμένων σχεδίων, του Μισέλ Οσελό και του Χαγιάο Μιγιαζάκι, ενώ ένα διήμερο θα είναι αφιερωμένο στα καλύτερα Ντοκιμαντέρ με θέμα το Περιβάλλον.

Γενική είσοδος για κάθε προβολή: 2 ευρώ
Γενική είσοδος για θέατρο σκιών/ μαριονέτες/ θέατρο: 3 ευρώ
Κάρτα διαρκείας 2 ατόμων για 4 προβολές ή παραστάσεις: 8,5 ευρώ. 
Online κρατήσεις από εδώ.

Για το πρόγραμμα των προβολών διαβάστε εδώ.

Οι προβολές του Κινηματογράφου καθώς και οι παραστάσεις του θεάτρου Σκιών θα γίνονται στο Cine Παράδεισο (Ζάππα 4 Κορυδαλλός). Τηλ. Κρατήσεων: 210-4960955
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v