Σχολικά είδη: Επιστροφές… χωρίς καταστροφές

Θέλετε και την σχολική τσάντα ολόκληρη, και μάλιστα γεμάτη με πολύχρωμες ξυλομπογιές, και τετράδια με τους αγαπημένους του ήρωες, αλλά και το πορτοφόλι σας γεμάτο; Έχουμε τις λύσεις.
Σχολικά είδη: Επιστροφές… χωρίς καταστροφές
Φωσφοριζέ μαρκαδόροι συγκεκριμένου χρώματος, κασετίνα συγκεκριμένης μάρκας, τσάντα με συγκεκριμένο ήρωα και λογαριασμός με… συγκεκριμένα λεφτά. Τα δικά σας, αυτά που κατατίθενται κάθε χρόνο στον βωμό της βιομηχανίας που λέγεται σχολικά-είδη-από-εκείνα-που-αν-δεν-έχει-το-βλαστάρι-σας-θα-κλαίει-γιατί-τα-άλλα-παιδάκια-το-κοροϊδεύουν. Σωστά; Όχι απαραίτητα.

Λίγο παραπάνω ψάξιμο και λίγες σωστές κατευθυντήριες συμβουλές, για να κοιτάξετε στα σωστά μέρη, χρειάζεστε μόνο για να βρείτε τα σχολικά είδη τα οποία και τα πιτσιρίκια σας θα ενθουσιάσουν, και τον οικογενειακό προϋπολογισμό δεν θα τινάξουν στον αέρα.

Ιδού το απόσταγμα σοφίας που αποκομίσαμε μιλώντας με παθόντες γονείς, παραπονεμένους μαθητές και ταλαιπωρημένους ιδιοκτήτες καταστημάτων με σχολικά είδη.

- Αν δεν έχετε ακούσει το ραδιοφωνικό σποτ που μας πληροφορεί ότι στα Jumbo αγοράζουμε τετράδια, στυλό, μολύβια και κασετίνες με τα ψιλά που μαζεύουμε από το πεζοδρόμιο αναφωνώντας «γούρι, γούρι», μάλλον ζούσατε σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Καλωσήρθατε στον πλανήτη μας, μπορείτε να δείτε τις διευθύνσεις των εν λόγω καταστημάτων εδώ.

- Στο site και στα καταστήματα της Unicef (τις διευθύνσεις των οποίων μπορείτε να δείτε εδώ) θα βρείτε εκτός από τα κλασικά πλέον τετράδια της οργάνωσης, σακίδια σε τιμές που ξεκινούν από 19€ για παιδιά νηπιακής ηλικίας μέχρι και εφήβους, γραφική ύλη (σετ οικολογικών μολυβιών από 7€ και ξυλομπογιές από 2,80€), μπλοκ ζωγραφικής, ντοσιέ και φακέλους, όλα από 2€ και όλα για καλό σκοπό: αγοράζοντας σχολικά είδη από τη UNICEF βοηθάτε παιδιά από λιγότερο προνομιούχες χώρες (ναι, υπάρχουν ακόμα λιγότερο προνομιούχες χώρες) να έχουν πρόσβαση στη σχολική εκπαίδευση. Δείτε περισσότερα εδώ.



- Στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Office Market θα βρείτε τετράδια 40 φύλλων στην τιμή των 0,41€, σπιράλ τετράδια από 0,68€, πινέλα, τέμπερες, ακουαρέλες, μπλοκ ζωγραφικής, πλαστελίνη, καλύμματα βιβλίων, μαρκαδόρους και μολύβια, στην μεγαλύτερη ίσως ποικιλία του διαδικτύου.

- Στο Comfuzio.gr, η μεγάλη ποικιλία σε σακίδια και τσάντες με παιδικούς ήρωες είναι κατηγοριοποιημένη ανά ηλικία, για να ψάχνετε πιο εύκολα, ενώ οι τιμές ξεκινούν από 9€. Εξίσου καλές είναι οι τιμές, και το ίδιο μεγάλη η ποικιλία, σε κασετίνες, τετράδια και λοιπά σχολικά είδη. Και αν δε θέλετε να στερήσετε από τα πιτσιρίκια σας την απόλαυση να περιφέρονται στους διαδρόμους, κατεβάζοντας τα μισά ράφια κάτω μέχρι να διαλέξουν ποια κασετίνα τους αρέσει περισσότερο, οι διευθύνσεις των καταστημάτων βρίσκονται εδώ.

- Στο PerfectToys.gr, εκτός από τα «είδη πρώτης ανάγκης» με επώνυμες μάρκες και γνωστούς παιδικούς ήρωες, θα βρείτε και επιπλέον αξεσουάρ, όπως χαριτωμένα lunch boxes για το κολατσιό, κομπιουτεράκια Disney και πρωτότυπα μολύβια. Οι διευθύνσεις των καταστημάτων βρίσκονται εδώ.

- Το βιβλιοπωλείο Προμηθεύς, τόσο στο κατάστημα της Λ. Μεσογείων (Εύβοιας και Βοιωτίας 1) όσο και στο e-shop του διαθέτει επίσης πολύ καλές τιμές για όλα τα σχολικά είδη (ξύστρες, γόμες, τετράδια, χαρτόνια, κόλλες, μαρκαδόροι). Οι τιμές των σακιδίων, επί παραδείγματι, ξεκινούν από 14,50€.

- Στις ηλεκτρονικές «βιτρίνες» του Greekbooks.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σακίδια, ντοσιέ και κασετίνες που ξεκινούν από τα 2,99€ για τα «βαρελάκια» και από τα 9,99€ για τις διπλές κασετίνες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα τηλεφωνικής παραγγελίας.

- Στο Efishop.gr βρήκαμε πολλές συμφέρουσες προσφορές, όπως το σετ από 12 νερομπογιές στην τιμή των 1,09€ και τα παγουρίνο που ξεκινούν από τα 4,99€.

- Μεγάλη ποικιλία σχολικών ειδών, ταξινομημένων ανά είδος, ηλικία και ήρωα/ θέμα, διαθέτει το Toys-shop.gr. Ξεχωρίσαμε την διπλή κασετίνα Spiderman για τα μικρότερα παιδιά (6,99€) και την κασετίνα Barcelona FC για τους εφήβους(12,99€), ενώ για τα κορίτσια η Hello Kitty GIM κασετίνες «βαρελάκι» ξεκινούν από τα 3,99€ και οι διπλές κασετίνες με την Hanna Montana από τα 9,90€.

- Μην αμελείτε να τσεκάρετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις προσφορές των deal sites, στα οποία ιδιαίτερα αυτήν την εποχή τα σχολικά είδη έχουν την τιμητική τους. Στο Tsibato.gr έχετε την δυνατότητα αναζήτησης με λέξη-κλειδί (πληκτρολογείτε απλώς «σχολικά είδη» ή σκέτο «σχολικά») η οποία σας εμφανίζει καθημερινά όλες τις σχετικές προσφορές από 157 συνολικά deal sites.

(*) Διαβάστε στο Iatronet.gr τις συμβουλές των παιδιάτρων, για το τι να προσέξετε αγοράζοντας σχολικά είδη.

Άντε, και καλή σχολική μας χρονιά!

Η.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v