Καλοκαίρι στην πόλη: Το ΙΜΕ «κατασκηνώνει» στην Αθήνα

Τι γυρεύουν ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και οι… Burger Project το καλοκαίρι στην πόλη; Το ΙΜΕ ανακοινώνει για ακόμα μια χρονιά την εναλλακτική του κατασκήνωση επιφυλάσσοντας μικρές και μεγάλες εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους.
Καλοκαίρι στην πόλη: Το ΙΜΕ «κατασκηνώνει» στην Αθήνα
Το «Καλοκαίρι στην Πόλη» ανοίγει και φέτος τις πύλες του για 14η συνεχή χρονιά με σκοπό να ταξιδέψει τους «κατασκηνωτές» του στις γωνιές όλου του κόσμου μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τις διαδραστικές εφαρμογές του «Ελληνικού Κόσμου» αλλά και τα προγράμματα εικονικής πραγματικότητας.

Η εναλλακτική αυτή «κατασκήνωση» αποτελεί μια άτυπη μορφή εκπαίδευσης για τα παιδιά μέσα στο χώρο του μουσείου. Η κάθε περίοδος διαρκεί δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά αξιοποιούν δημιουργικά τα πρωινά τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

Μέσα από ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σχεδιασμένο από το τμήμα μουσειοπαιδαγωγών του «Ελληνικού Κόσμου», τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ποικίλη θεματολογία ενώ παράλληλα αξιοποιούν και αναδεικνύουν στοιχεία του χαρακτήρα τους μέσα από την ομαδική δράση.

Φέτος για πρώτη φορά, διακεκριμένοι επαγγελματίες από διάφορους χώρους, γνωστοί για τη συμμετοχή τους σε πρωτοβουλίες με κεντρικό άξονα τα παιδιά, όπως οι σεφ Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος και Γιάννης Λουκάκος, το μουσικό συγκρότημα Burger Project αλλά και αθλητές, συγγραφείς και ηθοποιοί, θα εμπλουτίσουν με την παρουσία τους το «Καλοκαίρι στην Πόλη» μετατρέποντάς το σε μια αξέχαστη εμπειρία για τα παιδιά.
Ειδικότερα, στο φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» δύο διαφορετικές θεματικές θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά:

«Ο γύρος του κόσμου στον ‘’Ελληνικό Κόσμο’’»
(1ο, 3ο και 5ο Δεκαήμερο)

Άνθρωποι, τοπία και συνήθειες απ’ όλο τον κόσμο γίνονται ο προορισμός των παιδιών αυτό το καλοκαίρι. Οι αποστάσεις δείχνουν να μικραίνουν και οι άνθρωποι να έρχονται πιο κοντά. Τα παιδιά μαγειρεύουν, παίζουν, φιλοτεχνούν, γνωρίζουν έθιμα και παραδόσεις μέσα σε δέκα μόνο ημέρες ενώ μέσα από προγράμματα εικονικής πραγματικότητας, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!».
(2ο και 4ο Δεκαήμερο)

Παιχνίδια γνωστά και μη, παιχνίδια φαντασίας, έκφρασης και ανεμελιάς θα γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών σε αυτό το δεκαήμερο. Η ανασκαφή, τα μαθηματικά, η διατροφή είναι μόνο μερικά από τα θέματα που στα χέρια τους θα γίνουν παιχνίδι. Παράλληλα, τα παιδιά με έμπνευση και φαντασία θα δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά παιχνίδια.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περίοδοι Δεκαημέρων:

Α’ δεκαήμερο: 18 -29 Ιουνίου
«Ο γύρος του κόσμου στον ‘’’Ελληνικό Κόσμο’’»
Β’ δεκαήμερο: 2 – 13 Ιουλίου
«Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!»
Γ’ δεκαήμερο: 16 – 27 Ιουλίου
«Ο γύρος του κόσμου στον ‘’Ελληνικό Κόσμο’’»
Δ’ δεκαήμερο: 30 Ιουλίου – 10 Αυγούστου
«Παίζω, παίζεις, παίζουμε; Παιχνίδια που μας ενώνουν!»
Ε’ δεκαήμερο: 27 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου
«Ο γύρος του κόσμου στον ‘’Ελληνικό Κόσμο’’»

Λίγα λόγια για τον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (www.hellenic-cosmos.gr ), εγκαινιάστηκε το 1998 και έκλεισε φέτος 14 χρόνια δημιουργίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας. Στο διάστημα αυτό ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει αναδειχθεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα σε επισκέψεις μαθητών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, έχει καθιερωθεί ως ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Το Δεκέμβριο του 2006 εγκαινιάστηκε η «Θόλος», το νέο υπερσύγχρονο θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, ενώ το Μάρτιο του 2008 ξεκίνησε τη λειτουργία του το «ΘΕΑΤΡΟΝ».
Tα εκπαιδευτικά προγράμματα αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του «Ελληνικού Κόσμου» (http://edu.ime.gr /). Απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Μουσειοπαιδαγωγικό-Εκπαιδευτικό Τμήμα του ΙΜΕ. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v