Παιδικά Χριστούγεννα: Τα στέκια της χαράς

Και χριστουγεννιάτικα πάρκα, και δραστηριότητες στο μουσείο, και παραστάσεις με εορταστικό θέμα, και shopping παρέα με τον Αϊ Βασίλη… ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η πόλη στο παιδί για τις ημέρες των γιορτών σε έναν πλήρη οδηγό.
Παιδικά Χριστούγεννα: Τα στέκια της χαράς
της Έλενας Μπούλια

Κακά τα ψέματα, τα Χριστούγεννα είναι παιδική γιορτή –και δικαιωματικά, αφού τα παιδιά την εκτιμούν και την απολαμβάνουν περισσότερο από εμάς, χάρη στην δεκαπενθήμερη σχολική αργία και τα πολυπόθητα δώρα.

Παρακάτω θα δείτε τις δέκα καλύτερες προτάσεις που προσφέρονται στην πόλη για βόλτες, θέατρο, και ψώνια με διασκεδαστικά events και που υπόσχονται να αφήσουν αξέχαστες τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των παιδιών, αλλά και τις δικές σας.

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και εκδηλώσεις

Oneiro Christmas Park στο Ζάππειο
(Ανοιχτό καθημερινά από τις 12.00 έως τις 22.00 και από τις 10.00 έως τις 24.00 τα σαββατοκύριακα –η είσοδος είναι ελεύθερη)

Ένα μεγάλο σκεπαστό παγοδρόμιο, ένα χαρούμενο χριστουγεννιάτικο τρενάκι, το πανέμορφο καρουζέλ με τα λαμπερά άλογα και το ιπτάμενο καρουζέλ για τους πιο τολμηρούς, είναι κάποιες μόνο από τις εκπλήξεις που περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο Ζάππειο τα φετινά Χριστούγεννα. Και οι εκδηλώσεις δεν σταματούν εδώ: Στην Παραμυθούπολη θα προβάλλονται αγαπημένα κλασικά παραμύθια σε τρισδιάστατη απεικόνιση, ενώ το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη είναι διαθέσιμο για τα γράμματά σας. Τέλος, στο μουσικό stage του Χριστουγεννιάτικου πάρκου θα ανέβουν μέχρι τις 8 Ιανουαρίου αγαπημένοι καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα θα εκτυλίσσονται παραστάσεις χορού και παιχνίδια με ζογκλέρ, κλόουν και μάγους.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Αηδονάκια
(Ανοιχτό καθημερινά 16.00 με 23.00 και τα σαββατοκύριακα και τις γιορτές από τις 11.00 έως τις 23.00 –είσοδος: Ημερήσιο βραχιόλι 15 ευρώ -10 ευρώ για ανέργους και πολύτεκνους-, συμμετοχή στο Παγοδρόμιο: 6 ευρώ, Εργαστήρι Αϊ Βασίλη: 4 ευρώ, Χιονόμπαλα: 5 ευρώ, Γλυπτά Πάγου: 5 ευρώ, Μουσείο Μαμούθ: 4 ευρώ, Παραστάσεις Καραγκιόζη: 4 ευρώ)
Έναν παραπάνω λόγο να επισκεφθείτε το Λούνα Παρκ Αηδονάκια, στο Μαρούσι, έχετε φέτος, με την δημιουργία ενός παραμυθένιου Χριστουγεννιάτικου Χωριού, με εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και αμέτρητα παιχνίδια. Εκεί θα επισκεφθείτε το Μουσείο Μαμούθ, την Έκθεση Γλυπτών στον Πάγο, ένα μεγάλο Σκεπαστό Παγοδρόμιο, να επιδοθείτε στο φοβερό παιχνίδι Snow Globe με την μεγάλη χιονόμπαλα, καθώς και σε πολλά ακόμα παιχνίδια. Επιπλέον, στα Αηδονάκια θα πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες Παραστάσεις Καραγκιόζη, ενώ θα υπάρχει και μία πλούσια Χριστουγεννιάτικη Αγορά με γλυκά, ζαχαρωτά και αναμνηστικά.

Ο Κήπος των Θαυμάτων στην Αίγλη
(Ανοιχτό καθημερινά, από 24 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου, 11.00 με 19.00 –είσοδος ελεύθερη)

Ένας μαγικός κόσμος με χιονισμένα σπιτάκια, ένα εντυπωσιακό «Ιπποτικό Κάστρο», το φουσκωτό «Κάστρο του Βυθού» και το πολύχρωμο «Πολύ-γυμναστήριο» ζωντανεύει στην Αίγλη Ζαππείου από τις 24 Δεκεμβρίου, και υπόσχεται να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Χριστούγεννα στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
(Το εορταστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων ξεκινά από την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Ιανουαρίου –Περισσότερες πληροφορίες στο site του μουσείου. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν)

Ξεναγήσεις, εργαστήρια και παραμύθια περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο ΕΜΣΤ, με αφορμή τις τρέχουσες εκθέσεις του: Γιώργος Χατζημιχάλης. Ο ζωγράφος Α.Κ. Ένα μυθιστόρημα και Νίνα Παπακωνσταντίνου, Αντί Γραφής. Πιο συγκεκριμένα, από τις 20 Δεκεμβρίου ξεκινούν Χριστουγεννιάτικες Ξεναγήσεις από τις ιστορικούς τέχνης του μουσείου στις παραπάνω εκθέσεις, οι οποίες απευθύνονται σε έφηβους και ενήλικες.
Στις 27 και στις 30 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο εργαστήρια, σχετικά με τις παραπάνω εκθέσεις, τα οποία απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

Τα Σάββατα 24 και 31 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν παραμύθια εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα με ιστορίες από την λαϊκή προφορική παράδοση αλλά και σύγχρονες, για μικρούς και μεγάλους.

Ταυτόχρονα, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Μουσείου θα λειτουργεί από τις 20 Δεκεμβρίου, με 50% έκπτωση σε επιλεγμένους καταλόγους εκθέσεων, εκπαιδευτικά έντυπα και αφίσες. Στο πωλητήριο, μάλιστα, θα βρίσκεται και το Γούρι 2012 (15 ευρώ).

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για παιδιά

Ο Καρυοθραύστης: Το Παραμύθι των Χριστουγέννων στο Badminton
(από τις 25 έως και τις 29 Δεκεμβρίου – εισιτήρια: από 10 ευρώ το παιδικό και από 20 ευρώ το κανονικό έως 29 ευρώ το παιδικό και 58 ευρώ το κανονικά για την Διακεκριμένη Ζώνη)

Το Μπαλέτο της Όπερας του Κιέβου υπόσχεται μαγικά Χριστούγεννα στο θέατρο Badminton με την παράσταση «Καρυοθραύστης» που ανεβαίνει από τις 25 έως και τις 29 Δεκεμβρίου. Το παραμύθι του Hoffman “Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών”, διασκευάστηκε το 1816 από τον Αλέξανδρο Δουμά,ο οποίος με μεγάλη ευαισθησία μετέτρεψε την ιστορία του Καρυοθραύστη σε ένα τρυφερό παιδικό παραμύθι που διαβάζεται μέχρι τις μέρες μας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του Badminton.

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» στο θέατρο Θυμέλη
(παραστάσεις κάθε Σάββατο στις 16.00 και κάθε Κυριακή στις 11.15 και στις 16.00, έκτακτες παραστάσεις: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου και Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 17.00 –τελευταίες παραστάσεις: Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 – εισιτήριο: 12 ευρώ, 50% για ανέργους και πολύτεκνους)

Το αγαπημένο παραμύθι του Χανς-Κρίστιαν Άντερσεν με μουσική, τραγούδια, χορούς της εποχής και με αισιόδοξο, εορταστικό φινάλε, προκειμένου να δώσει μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς, με αφορμή τις ημέρες των γιορτών. Η σκηνοθεσία είναι της Έλλης Βοζικιάδου.

…και μία ταινία 
Arthur Christmas: Ο γιος του Αϊ Βασίλη
(κινούμενα σχέδια σε ελληνική μεταγλώττιση – ήδη στους κινηματογράφους – διάρκεια: 97 λεπτά –δείτε περισσότερα
εδώ)
Το τρισδιάστατο παραμύθι, σε σκηνοθεσία Σάρα Σμιθ, αποκαλύπτει με ποιον τρόπο ο μικρός γιος του Αϊ Βασίλη θα καταφέρει να σώσει την παράδοση ενός παιδικού δώρου από παταγώδη αποτυχία. Έξυπνο και διασκεδαστικό, αποκλείεται να αφήσει τους μικρούς θεατές απογοητευμένους.
Δείτε το trailer:


Ψώνια, παιχνίδια και διασκέδαση

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στο Smart Park
(Οι χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αλλά και την Τρίτη 27/12, Τετάρτη 28/12 και Πέμπτη 29/12 από τις 11.00 το πρωί έως το μεσημέρι, ενώ τις Παρασκευές έως τις 19.00 –η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν)
Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα περιμένει μικρούς και μεγάλους που θα επισκεφθούν το Smart Park στα Σπάτα έως τις 31 Δεκεμβρίου, τις οποίες διοργανώνει σε συνεργασία με το «Παιχνιδαγωγείο». Πιο συγκεκριμένα: Tα παιδιά θα δοκιμάσουν ήχους και ρυθμούς με αληθινά και πρωτότυπα ντραμς, θα διασκεδάσουν προσπαθώντας να μιμηθούν τις φωνές των ξωτικών και μαζί θα τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα συμμετέχουν σε εργαστήρι παραγωγής ήχων με ζωγραφιές και κατασκευές περίεργων μουσικών οργάνων, μαζί με τα ξωτικά θα συμμετέχουν σε πέντε κεφάτες δραστηριότητες (θα βηματίζουν σαν τους τάρανδους, θα ντύνονται Aι Βασίληδες, θα περπατούν μαζί του, θα παίζουν γκολφ με τους καρπούς του δάσους και θα ψαρεύουν χιονονιφάδες πριν λιώσουν). Ακόμα θα υπάρξουν events κίνησης και χορού, ενώ στην καρδιά του Smart Park η μαγική Ελιά θα γεμίζει τα παιδιά με εκπλήξεις. Στη γιορτή θα συμμετέχει η παιδική χορωδία και η φιλαρμονική του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, καθώς και το συγκρότημα Sal.a.ta Band.

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στο McArthurGlen
(Η Χριστουγεννιάτικη Χιονόμπαλα θα είναι διαθέσιμη για το κοινό καθημερινά 11.00-15.00 και 16.00-20.00, εκτός Κυριακής και Αργιών. Το εργαστήριο του Αγίου Βασίλη θα είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή και Σάββατο 11.00 – 19.00 – το McArthurGlen είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο έως τις 20.00)

Το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen έχει φορέσει εδώ και μέρες τα καλά του και γιορτάζει με δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες, όπως: Ένα μαγικό εργαστήρι του Άγιου Βασίλη, στο οποίο οι μικροί φίλοι του κέντρου μπορούν να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη, την κυρία Αγίου Βασίλη και τα ξωτικά. Επίσης, μπορούν να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, γλυκά και φυσικά να συμμετέχουν σε άφθονο παιχνίδι. Ακόμα, η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη χιονόμπαλα έχει τοποθετηθεί σε έναν από τους πανέμορφα στολισμένους δρόμους του κέντρου και περιμένει μικρούς και μεγάλους να μπουν μέσα και να φωτογραφηθούν για να κρατήσουν μία όμορφη αναμνηστική φωτογραφία.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Avenue
(οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα Σάββατα από τις 12.00 έως τις 20.00 –αναλυτικά το πρόγραμμα των ημερών στο site του Avenue - η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν)
Τα αρκουδάκια Forever Friends θα υποδέχονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στο εμπορικό κέντρο Avenue τους μικρούς φίλους, με μεγάλες εκπλήξεις, δώρα, τραγούδι και χορό. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με την μασκότ Forever Friend στο μαγικό έλκηθρο, να απολαύσουν θεατρικά, να συμμετέχουν σε διαδραστικά δρώμενα με καλικατζαράκια και μαγισσούλες, να ακούσουν παραμύθια, να ζωγραφίσουν αλλά και να μεταμορφωθούν σε αρκουδάκια.

Παράλληλα, από τις 19 Δεκεμβρίου το Avenue θα γεμίσει από «Smiling Angels» που θα δίνουν σε κάθε παιδί από ένα δωράκι και ακόμα ένα για να το δώσει σε κάποιο άλλο παιδάκι που το έχει πραγματικά ανάγκη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v