Τα must αξεσουάρ της παραλίας

Αντηλιακό, πετσέτα, κουβαδάκια… Είστε σίγουροι ότι τα πήρατε όλα; Ετοιμάσαμε για εσάς μία πλήρη λίστα με τα απαραίτητα της παιδικής τσάντας για την παραλία, πού θα τα βρείτε και πόσο θα σας κοστίσουν.
Τα must αξεσουάρ της παραλίας
Τα «οικογενειακά βάρη» έχουν πολλές έννοιες. Μία από τις πιο κυριολεκτικές εξ αυτών είναι οι επιπλέον αποσκευές στις διακοπές, όχι για τα αυτονόητα ρούχα και παπούτσια των παιδιών, αλλά για όλα αυτά που θα χρειαστούν τα πρωινά τους στην παραλία. Αντιστρόφως ανάλογο με την ηλικία του παιδιού θα είναι το μέγεθος της συγκεκριμένης τσάντας, ενώ αν έχετε δύο ή τρία παιδιά πολλαπλασιάστε το περιεχόμενο της ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση τσεκάρετε αρκετές φορές την παρακάτω λίστα πριν την αναχώρησή σας για διακοπές καθώς -φανταστείτε!- περιλαμβάνει μόνο τα άκρως απαραίτητα, καθώς και από πού θα τα αγοράσετε γρήγορα και οικονομικά.

Φροντίδα και υγιεινή
-Πάνες και μωρομάντιλα, καθώς το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξετε το μωρό σας.

-Δύο πετσέτες θαλάσσης, καθώς στη μία λογικά θα κάθεται και με την άλλη θα το σκουπίζετε.
Θα βρείτε όμορφες παιδικές πετσέτες για την θάλασσα με όλους τους ήρωες της Disney –και όχι μόνο- των παιδιών στα καταστήματα ΚΕΝΤΙΑ με τιμές που δεν ξεπερνούν τα 13 ευρώ (χωρίς την έκπτωση).

-Αντηλιακό προσώπου και σώματος –θα βρείτε στα φαρμακεία μεγάλη ποικιλία. Επιλέξτε κάποιο σύμφωνα με την ηλικία του παιδιού σας. Προτείνουμε αυτά της Frezyderm, τα οποία διατίθενται για βρέφη με SPF 25, καθώς και για νήπια με SPF 50. Στην δεύτερη κατηγορία θα βρείτε και το Kids Sun + Nip, το οποίο προστατεύει και από τσιμπήματα εντόμων παραλίας. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 20 με 25 ευρώ.

-Αλοιφή για τσιμπήματα –θα βρείτε ποικιλία στα φαρμακεία με το Fenistil να αποτελεί πάντα εγγύηση. Αν πάλι προτιμάτε πιο φυσική προστασία από τα έντομα, προτιμήστε τα γαλακτώματα Korres με Μύρτιλο ή με Σιτρονέλα, τα οποία θα πρέπει να έχετε αλείψει στα παιδιά πριν την έκθεση στη φύση. Η τιμή τους κυμαίνεται στα 8 ευρώ.

-Φυσιολογικό ορό για τα μάτια σε περίπτωση που ερεθιστούν από το θαλασσινό νερό –θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία.

-Θερμός για νερό ή χυμό –θα βρείτε μεγάλη ποικιλία στα καταστήματα Praktiker σε τιμές που κυμαίνονται στα 3 ευρώ.
 
-Φαγητό: Ανάλογα με την ηλικία του μικρού σας (μπιμπερό, ταπεράκι με κρέμα ή σάντουιτς).

Εμφάνιση – στιλ
-Βαμβακερό μπλουζάκι και σορτς ή ριχτό φορεματάκι παραλίας: Μοναδικά ρούχα για την παραλία θα βρείτε στα καταστήματα Lapin, σε τιμές που κυμαίνονται στα 30 ευρώ. Ωστόσο, μεγάλη ποικιλία σε τιμές που δεν θα ξεπεράσουν τα 15 με 20 ευρώ θα βρείτε και στα καταστήματα Benetton.


-Δύο μαγιό τουλάχιστον –για να μη μένει πολύ ώρα το βρεγμένο πάνω του: Αμέτρητα σχέδια και υπέροχα χρώματα για αγόρια και κορίτσια θα βρείτε στα καταστήματα Lapin και στα Mothercare. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 15 έως 30 ευρώ (χωρίς την έκπτωση). Ακόμα, απίθανα μαγιό για κορίτσια θα βρείτε και στα Accessorize, σε τιμές περί τα 20 ευρώ (χωρίς την έκπτωση).

-Καπέλο: Το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ που θα πρέπει να φορά το παιδί σας συνέχεια όσο θα βρίσκεται στον ήλιο. Μεγάλη ποικιλία σε φανταστικά σχέδια παιδικών καπέλων θα βρείτε στα Disney Stores (στα καταστήματα Fokas), σε τιμές που κυμαίνονται στα 15 ευρώ (χωρίς την έκπτωση), ενώ για μωρά όμορφα καπελάκια είδαμε στα καταστήματα Mothercare σε πολύ χαμηλότερες τιμές -περί τα 8 με 10 ευρώ.

-Παπουτσάκια θαλάσσης: Θα τα χρειαστείτε για παραλίες με βότσαλο και πιθανούς αχινούς και όχι μόνο. Μεγάλη ποικιλία βρήκαμε στα καταστήματα Λητώ, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ με την έκπτωση. Δείτε εδώ.

Παιχνίδι
-Κάθισμα θαλάσσης για νήπια ηλικίας 12 έως 24 μηνών: Απολαύστε το μπάνιο σας με ασφάλεια με το κάθισμα θαλάσσης που θα βρείτε στα καταστήματα Λητώ. Μπορείτε να το αγοράσετε και από εδώ με 34,87 ευρώ.

-Μπρατσάκια, κουλούρα ή σανίδα: Θα βρείτε τεράστια ποικιλία με τις πιο χαμηλές τιμές στα καταστήματα Jumbo.

-Βατραχοπέδιλα, μάσκα, αναπνευστήρας: Μεγάλη ποικιλία σε πολύ καλές τιμές θα βρείτε στo online κατάστημα We Love Toys καθώς και στο Praktiker. Ενδεικτικά στο πρώτο είδαμε βατραχοπέδιλα με 9 ευρώ και μάσκα με 10 ευρώ, ενώ στο Praktiker βρήκαμε σετ μάσκα και αναπνευστήρα με 20 ευρώ.

-Κουβαδάκια: Απίθανα παιχνίδια για την παραλία για νήπια άνω του ενός έτους θα βρείτε στα παιδικά καταστήματα Imaginarium: Φτυαράκια με 3,50 ευρώ, ποτιστήρια με 8 ευρώ, κουβαδάκια που φτιάχνουν κάστρα με 3 ευρώ και μπουλντόζες που μεταφέρουν άμμο με 7 ευρώ. Ακόμα, έξυπνα παιχνίδια για την παραλία και την εξοχή θα βρείτε στα καταστήματα ELC. Αναζητήστε την σειρά μικροί εξερευνητές και βρείτε κιάλια με 15 ευρώ, φακό με 8,50 ευρώ και γουόκι-τόκι με 29 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v