@HOMEΠΑΙΔΙ

Η Γη είναι το Σπίτι μας: Περιβαλλοντικά παιχνίδια στη Θόλο

Μία γλυκύτατη, τρισδιάστατη πολική αρκούδα και ένα ευλύγιστο ψαράκι αναλαμβάνουν την δύσκολη αποστολή να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους απέναντι στα προβλήματα του πλανήτη, στη νέα προβολή της Θόλου του Ελληνικού Κόσμου. Θα τα καταφέρουν;

Η Γη είναι το Σπίτι μας: Περιβαλλοντικά παιχνίδια στη Θόλο

Τι συμβαίνει στο περιβάλλον του πλανήτη; Πόσο ενημερωμένοι, ευαισθητοποιημένοι και κυρίως ενεργοί πολίτες είμαστε; Μπορούμε, τελικά, όλοι να προστατεύσουμε το σπίτι μας, τη Γη;

Η ψηφιακή παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) «Η γη είναι το σπίτι μας» προβάλλεται στη «Θόλο», το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού Κόσμο». Με πρωταγωνιστή μια πολική αρκούδα, η παραγωγή αυτή προσεγγίζει με ευθύνη το μείζον θέμα του περιβάλλοντος και της προστασίας του.

Από το 2008 οπότε και ξεκίνησε να προβάλλεται στη «Θόλο» του «Ελληνικού Κόσμου» η τρισδιάστατη ψηφιακή ταινία του ΙΜΕ «Η Γη είναι το σπίτι μας», ευαισθητοποιεί μικρούς και μεγάλους έτσι ώστε να συμβάλλουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην προστασία του περιβάλλοντος.

Με εξαιρετική ζωντάνια και εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά παρουσιάζεται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Παράλληλα, προτείνονται καθημερινοί τρόποι για την αντιμετώπισή του, που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως για παράδειγμα οι ανανεώσιμες πηγές και η ανακύκλωση.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι μία πολική αρκούδα και ένα ψάρι, που με τη σειρά τους επηρεάζονται από τη δική μας συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η βιωσιμότητά τους.

Μετά την προβολή μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ευχάριστο παιχνίδι περιβαλλοντικών γνώσεων.

Ώρες προβολών: Δευτέρα στις 13.00, Παρασκευή στις 16.00, Σάββατο και Κυριακή στις 14.00

Θόλος του Ελληνικού Κόσμου, Πειραιώς 254, τηλ.: 212 254 0000

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται."

B.F. Skinner, 1904-1990, Αμερικανός ψυχολόγος

 • 1726 - Ιδρύεται το Ανώτατο Μυστικό Συμβούλιο στη Ρωσία.
  1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Ώστιν η κυβέρνηση της νεοσυσταθείσας πολιτείας του Τέξας. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τέξας παραχωρεί επίσημα την εξουσία της στην κυβέρνηση της πολιτείας του Τέξας μετά την προσάρτηση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  1878 - Ο Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον φωνογράφο.
  1884 - Περισσότεροι από 60 ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.
  1915 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: αρχίζει η πρώτη ναυτική επίθεση στα Δαρδανέλλια όταν μία ισχυρή αγγλο-γαλλική δύναμη βομβαρδίζει το οθωμανικό πυροβολικό κατά μήκος της ακτής της Καλλίπολης.
  1936 - Υπογράφεται το Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα μεταξύ των κόμματος των φιλελεύθερων και των κομμουνιστών του Παλαϊκού Μετώπο.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: σχεδόν 250 ιαπωνικά πολεμικά αεροπλάνα επιτίθενται στο Ντάργουιν, στη βόρεια Αυστραλία.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Φραγκλίνος Ρούζβελτ υπογράφει το εκτελεστικό διάταγμα 9066, επιτρέποντας στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να μεταφέρουν Ιάπωνες Αμερικανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  1945 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη της Ίβο Τζίμα. Περίπου 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στην Ίβο Τζίμα.
  1959 – Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.
  1976 - Ο Τζέραλντ Φορντ ανακαλεί το εκτελεστικό διάταγμα 9066 που οδήγησε στη μετεγκατάσταση των Ιαπώνων Αμερικών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

© 2002-2020 MEDIA2DAY