«Πριν πάω στο σχολείο»: Εκπαιδευτικός Μάρτιος στον Ελληνικό Κόσμο

Τα Σάββατα του Μαρτίου έχουν εκπαιδευτικό χρώμα στον Ελληνικό Κόσμο. Οι μύθοι του Αισώπου, χρώματα, σχήματα, κουκλοθέατρο και παιχνίδι με όλη την οικογένεια δίνουν ξεχωριστό νόημα στα σαββατιάτικα πρωινά των παιδιών προσχολικής ηλικίας.
«Πριν πάω στο σχολείο»: Εκπαιδευτικός Μάρτιος στον Ελληνικό Κόσμο
«Πριν πάω στο σχολείο» τιτλοφορείται ο κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Κόσμου, που διασκεδάζει και διαπαιδαγωγεί τα παιδιά προσχολικής ηλικίας εδώ και δώδεκα χρόνια. Το πρόγραμμα του Μαρτίου περιλαμβάνει τέσσερις δραστηριότητες για τους μπόμπιρες ηλικίας 3-5 ετών, που θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο.

Παιχνίδι με τα χρώματα, μύθοι και παραμύθια, κούκλες και μαθηματικά συνδυάζονται περίφημα για να δώσουν στα παιδιά τις πρώτες τους πολύτιμες επαφές με την εμπειρική γνώση. Η διάρκειά τους είναι μία ώρα και τα παιδιά συμμετέχουν με την παρουσία συνοδού. Τα τέσσερα προγράμματα του Ελληνικού Kόσμου για τον Μάρτιο είναι τα ακόλουθα:

5/3 & 19/3
Ταξιδεύοντας με τα χρώματα και τα σχήματα της φαντασίας μας!
Ποια σχήματα και πόσα χρώματα κρύβονται στη φύση; Το ουράνιο τόξο παρασύρει τα παιδιά σε φανταστικούς περιπάτους στην έκθεση «Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον Κόσμο των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών», για να ανακαλύψουν όσο περισσότερα από αυτά μπορούν. Τελικά «προσγειώνονται» στην παλέτα ενός ζωγράφου, όπου σχήματα και χρώματα αναμειγνύονται και οδηγούν μικρούς και μεγάλους στο παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.
Ώρα έναρξης: 11:30

Ένα λαϊκό παραμύθι καμωμένο με κούκλες για παιδιά
Κούκλες του θιάσου «Αθηναϊκές Μαριονέττες» ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν στον κόσμο του λαϊκού παραμυθιού «Κλεισμένη στα Τάρταρα-Μάρταρα της γης». Βασιλοπούλες, πρίγκιπες και στοιχεία της φύσης μπλέκονται μεταξύ τους και μας παρασύρουν σε μια απρόβλεπτη περιπέτεια. Η λαϊκή παράδοση συναντά τους προβληματισμούς του σήμερα και παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.
Ώρα έναρξης: 13:00

12/3 & 26/3
Στη γειτονιά της κούκλας... χρωματίζουμε με το σώμα
Ένα δωμάτιο γεμάτο κούκλες γίνεται η αφορμή για τα παιδιά και τους γονείς τους να εκφράσουν αισθήματα και συναισθήματα με το σώμα τους, να παίξουν και να δημιουργήσουν. Οι εικόνες της φαντασίας τους θα αποκτήσουν χρώμα και σχήμα και θα αποδοθούν στο χαρτί.
Ώρα έναρξης: 11:30

Ο Αίσωπος στον «Ελληνικό Κόσμο»
Δεκαπέντε μύθοι του Αισώπου, όπως «ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας», «ο κόρακας και η αλεπού», «ο ξυλοκόπος κι ο Ερμής», «το λιοντάρι και το κουνούπι», ζωντανεύουν με κούκλες από τo θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέττες». Μια διασκεδαστική βιωματική παράσταση που συνδυάζει τεχνικές κουκλοθέατρου και μαύρου θεάτρου, για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του Ελληνικού κόσμου θα δώσει μια άλλη διάσταση στον αγαπημένο «παραμυθά» των παιδιών.
Ώρα έναρξης: 13:00

Γενικές πληροφορίες
- Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ για ένα παιδί και το συνοδό του.
- Διάρκεια: μία ώρα.
- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 254 0000.
- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v