Παιδικά σεμινάρια: Τα παιδία... μαθαίνει

Ζωγραφική, Γλυπτική, χειροτεχνίες , κολάζ, φωτογραφία και ένα σωρό ακόμα δημιουργικές δραστηριότητες θα απασχολήσουν και τον φετινό χειμώνα παιδιά κάθε ηλικίας. Διαλέγουμε παιδικά εργαστήρια και σεμινάρια για την καλύτερη αξιοποίηση του – παιδικού – ελεύθερου χρόνου.
Παιδικά σεμινάρια: Τα παιδία... μαθαίνει
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί τα σχολεία να έχουν ανοίξει και τo πρόγραμμα των μικρών μας φίλων να είναι ιδιαίτερα πιεσμένο τις καθημερινές, τα Σαββατοκύριακα όμως υπάρχει άπλετος ελεύθερος χρόνος για ψυχαγωγία - και όχι μόνο. Ένας μεγάλος αριθμός εργαστηρίων και σεμιναρίων, υπόσχονται να απασχολήσουν δημιουργικά παιδιά κάθε ηλικίας, μέσα από σειρά διασκεδαστικών και συνάμα επιμορφωτικών δραστηριοτήτων. Βρείτε αυτή που πιστεύετε ότι ταιριάζει περισσότερο στο παιδί σας και δηλώστε συμμετοχή.

* Το EZ Art (Χαριλάου Τρικούπη 97, Κηφισιά) δίνει την δυνατότητα σε παιδιά κάθε ηλικίας να δημιουργήσουν, να παρατηρήσουν, να αναπαραστήσουν, να εκφράσουν, να φανταστούν, να επικοινωνήσουν, να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους για τον κόσμο, να απολαύσουν τη βιωματική επαφή με την καλλιτεχνική δημιουργία. Οι καλλιτεχνικές ενότητες που καλύπτονται είναι η ζωγραφική, το κολάζ, η κεραμική, οι κατασκευές και η φωτογραφία. Παιδιά τριών μέχρι έξι χρονών έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν μικρά αριστουργήματα με μπογιές, πηλούς και πολύχρωμα χαρτιά. Τα προγράμματα Kinder Art και Family Art βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους με ή χωρίς την βοήθεια των γονιών. Τα Kinder Art γίνονται κάθε Πέμπτη 4:30 με 6:00 και κοστίζουν 345€, ενώ τα Family Art, τα Σάββατα 10:00 με 11:30 και κοστίζουν συνολικά 365€ (17 μαθήματα) . 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή για παιδιά από επτά μέχρι δέκα χρονών, υπάρχει το Arty Kids. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εποικοδομητική και πιο σφαιρική αίσθηση του κόσμου των εικαστικών τεχνών. Το πρόγραμμα κοστίζει 410€ (17 μαθήματα). Τέλος, για παιδιά από έντεκα χρονών και πάνω, υπάρχει το Arty Teens, όπου πλέον μαθαίνουν να οργανώνουν, να καταγράφουν και να παρουσιάζουν τις καλλιτεχνικές τους ιδέες , εφαρμόζοντας πρωτότυπες τεχνικές και τεχνοτροπίες. Τα Arty Teens πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 6:45 με 8:45 το απόγευμα και κοστίζουν συνολικά 490€ (17 μαθήματα). Σε όλες τις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνονται τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ θα πληρώσετε και 40€ εφάπαξ για την εγγραφή του παιδιού. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 210 8133000.

* Το Μουσείο Ηρακλειδών (Ηρακλειδών 16, Θησείο) διοργανώνει αυτές τις μέρες εικαστικό εργαστήρι με αφορμή την ζωή και το έργο του Edgar Degas, στο πλαίσιο της έκθεσης «Η Πλήρης Συλλογή Γλυπτών του Edgar Degas», για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Τα παιδιά, μέσα από μία ξενάγηση στην έκθεση των γλυπτών του Edgar Degas, θα έρθουν σε επαφή με τη ζωή και το έργο του. Στη συνέχεια θα σχεδιάσουν με κάρβουνο σε χαρτί ένα από τα θέματα του E.Degas βάσει του οποίου θα δημιουργήσουν ένα γλυπτό. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Νοεμβρίου από τις 13:30 μέχρι τις 15:30 στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου. Την διδασκαλία και την επιμέλεια του εργαστηρίου έχει αναλάβει η κ. Pascaline Bossu πτυχιούχος της σχολής Καλών Τεχνών Olivier de Serres στο Παρίσι και διευθύντρια του ατελιέ Coccinelle στην Αγία Παρασκευή. Το εργαστήρι θα επαναληφθεί και στις 5-6 Δεκεμβρίου. Το συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί ανέρχεται σε 40€, συμπεριλαμβανομένων των υλικών. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 2103461981 με την κ. Ελένη Νομικού και μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Μουσείου για τα επόμενα εργαστήρια.

* Ο Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254,Ταύρος, δίπλα στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών) συνεχίζει ακάθεκτος τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά του προγράμματα,μέχρι το Μάιο του 2010, έχοντας και πάλι μια τεράστια γκάμα θεμάτων. Κάθε πρόγραμμα διαρκεί 90 λεπτά, πραγματοποιείται την ίδια ημέρα δύο φορές, ενώ αν η προσέλευση είναι μεγάλη, πραγματοποιείται και τρίτη φορά στην ίδια ημέρα. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Νοεμβρίου παιδιά μέχρι την έκτη δημοτικού θα συμμετέχουν σε ένα εργαστήρι με ανακυκλώσιμα υλικά, στις 22 Νοεμβρίου θα φέρουν τις... γιαγιάδες και τους παππούδες μαζί τους για να τους διηγηθούν παραμύθια, στις 29 Νοεμβρίου θα παίξουν (με όλη την σημασία της λέξης) παρέα με τους γονείς τους και στις 6 Δεκεμβρίου θα μεταφερθούν στην παραμυθένια χώρα του θαυματοποιού Klee. Τα προγράμματα συνεχίζουν μέχρι και τις 30 Μαΐου του 2010 και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε τα σχετικά έγγραφα του κειμένου. Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα, ενώ στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια», καθώς και της λέσχης των «Ερευνητών» παρέχεται ειδική έκπτωση. Ώρα έναρξης: 10:30 και 12:30. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 212 254 0000 (κωδ. 0600).

* Στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων προσκαλεί τους μικρούς του φίλους το εργαστήρι Πέτρα- Ψαλίδι – Χαρτί με την επιμέλεια της κ. Δήμητρας Ψυχογιού. Οι παιδικές δραστηριότητες εδώ περιστρέφονται γύρω από την τέχνη της Ζωγραφικής, διαρκούν όλον τον χρόνο και γίνονται μια φορά την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα 5:30 με 6:30 απασχολούνται τα παιδιά της πρώτης και της δευτέρας τάξης του Δημοτικού και 6:30 με 7:30 τα παιδιά της τρίτης τάξης. Κάθε Τρίτη απασχολούνται τα παιδιά της τετάρτης Δημοτικού από τις 6:00 μέχρι τις 7:15 και κάθε Τετάρτη τα παιδιά της πέμπτης και έκτης Δημοτικού από τις 6:45 μέχρι τις 8:00. Το κόστος των μαθημάτων είναι 35€ τον μήνα. Το εργαστήρι βρίσκεται στην οδό Φυλασίων 15, στα Άνω Πετράλωνα κοντά στον ηλεκτρικό των Πετραλώνων και κοντά στο μετρό Κεραμεικός. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο Τηλ.: 6977 420 545 & 210 34 79 334.

* «Με αφορμή ένα βιβλίο», το M-Art Kids (Σόλωνος 10 & Ηρακλείτου Κολωνάκι 2ος όροφος ) σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, διοργανώνει θεματικά εργαστήρια για παιδιά άνω των τεσσάρων ετών, προσκαλώντας τα να δώσουν πλαστική και ζωγραφική μορφή στις ιδέες τους. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν καταξιωμένους συγγραφείς παιδικής βιβλιογραφίας όπως ο ο Eric Carle η Νόνη Νέζη και η Ayano Imai, μέσα από την αφήγηση της Νεφέλης Αναστασάκη. Ύστερα μαζί με τους καθηγητές του M – Art, ζωγράφους και γλύπτες, θα αναπτύξουν την φαντασία τους με βάση της αφηγήσεις των βιβλίων. Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου θα διαβαστεί το Ένα σπίτι για τον Φρίξο’ του Ayano Imai και τα παιδιά θα επιδοθούν στην τέχνη της πλαστικής. Το αμέσως επόμενο Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, το βιβλίο Κόκκινο και Μπλε μαζί της Daniela Punge θα αποτελέσει έμπνευση για τα παιδιά να ζωγραφίσουν. Αναλυτικά το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ. Η κάθε συνάντηση κοστίζει 15€, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 19 Δεκεμβρίου. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 210 9246600 εσωτερικό 202.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v