Απ' όλες τις ημέρες, η Κυριακή (στον Ελληνικό Κόσμο) μ' αρέσει

Τα πρωτότυπα, δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου ξεκινούν για μία ακόμη χρονιά, και περιμένουν να ξεναγήσουν τα παιδιά κάθε ηλικίας στο θαυμαστό κόσμο της μυθολογίας, των νέων τεχνολογιών, της οικολογίας, της ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού.
Απ όλες τις ημέρες, η Κυριακή (στον Ελληνικό Κόσμο) μ αρέσει
Χιλιάδες ΙΜΕάκια συμμετείχαν πέρυσι στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνικού Κόσμου, διασκεδάζοντας με μουσική, δημιουργώντας ζωγραφιές και μικρά γλυπτά αριστουργήματα, ακούγοντας ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, ανακαλύπτοντας τις νέες τεχνολογίες και μαθαίνοντας για τα χριστουγεννιάτικα και τα πασχαλινά έθιμα, την ιστορία της ελληνικής Αποκριάς και πολλά πολλά ακόμη.

Μετά την περσινή επιτυχία, ο Ελληνικός Κόσμος συνεχίζει ακάθεκτος τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά του προγράμματα, από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι το Μάιο του 2010, έχοντας επιλέξει και πάλι μια τεράστια γκάμα θεμάτων, από τη ναυπηγική και την αρχαία Ελλάδα, μέχρι την ιστορία του νομίσματος, τα νέα θαύματα του κόσμου και τη… σοκολάτα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν εργαστηριακό χαρακτήρα και θέματα καλλιτεχνικά, τεχνολογικά, ιστορικά, οικολογικά και ευρύτερα πολιτιστικά και απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών. Κάθε πρόγραμμα διαρκεί 90 λεπτά, πραγματοποιείται την ίδια ημέρα δύο φορές, ενώ αν η προσέλευση είναι μεγάλη, πραγματοποιείται και τρίτη φορά την ίδια ημέρα.

Τα προγράμματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους ειδικούς μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΕ. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να επιμορφωθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο πάνω σε θέματα τα οποία αφορούν την πλούσια ελληνική και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση. Τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται σε όλους τους άρτια εξοπλισμένους –στεγασμένους και υπαίθριους– χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί ανά πρόγραμμα, ενώ στα μέλη της παιδικής λέσχης «Τα ΙΜΕάκια» και στη λέσχη των «Ερευνητών» παρέχεται ειδική έκπτωση.

Το πρώτο πρόγραμμα, που θα εγκαινιάσει τη σαιζόν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, έχει τίτλο «Τα πλοία έχουν ιστορίες να μας διηγηθούν». Η τριακόντορος, το πιστό αντίγραφο αρχαίου πλοίου που έχει ρίξει άγκυρα στον «Ελληνικό Κόσμο», σας καλεί να ταξιδέψετε μαζί της και με καπετάνιο τη φαντασία να ανακαλύψετε ιστορίες κι άλλων καραβιών. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νήπια και μαθητές της Α και Β τάξης του δημοτικού.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες σχετικά με τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της σαιζόν 2009-10, δείτε στη δεξιά στήλη, Σχετικά Documents.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v