Σχολικά είδη: Ευκαιρίες και gadgets για την νέα χρονιά

Χαρτικά, κασετίνες, μολύβια, στυλό, μαρκαδόροι, σχολικά gadgets, τσάντες… Ο Σεπτέμβρης μπήκε και μαζί του ξεκινάει και η νέα σχολική χρονιά. «Τα κεφάλια μέσα» λοιπόν για τους μικρούς και τα… πορτοφόλια έξω για τους μεγάλους. Το σχολικό shopping μόλις ξεκίνησε.
Σχολικά είδη: Ευκαιρίες και gadgets για την νέα χρονιά
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η επιστροφή στα θρανία πλησιάζει και σίγουρα το παιδί σας θα έχει αρχίσει τις… μουρμούρες για τα καινούργια του στυλό, τους πολύχρωμους μαρκαδόρους, τα κέρινα, τις τέμπερες, τις κασετίνες, τις τσάντες… Δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρουμε όλα, σίγουρα τα γνωρίζετε καλύτερα από εμάς τόσα χρόνια. Από την άλλη, η σχολική αγορά έχει και την πλάκα της. Σίγουρα, κατά βάθος, το διασκεδάζετε και εσείς μαζί και μοιράζεστε λίγη από την χαρά του(;) που επιστρέφει ξανά στον χώρο του σχολείου με τα καινούργια του πράγματα. Για να σας βοηθήσουμε με τις φετινές σας αγορές, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο καινούργια σχολικά αξεσουάρ, για να ξεκινήσει και η φετινή σχολική χρονιά με το… δεξί. Σημείωση: Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε με τους παράγοντες της αγοράς, τα αναλώσιμα σχολικά είδη θα είναι φέτος ελαφρώς «τσιμπημένα», γι’αυτό μην απορήσετε αν ορισμένες τιμές σας φανούν μεγαλύτερες από πέρσι.

Βιβλία – Χαρτικά - Τετράδια – Αναλώσιμα

Όλοι γνωρίζουμε τον Νάκα, από τα πολυάριθμα μουσικά καταστήματα. Η ίδια εταιρεία όμως έχει και online κατάστημα με είδη γραφείου, σχολικά είδη, τετράδια και ο,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί το παιδί σας για την νέα σχολική χρονιά. Σε αρκετά είδη υπάρχουν προσφορές της τάξης του -10%, ενώ θα βρείτε και μεγάλη ποικιλία σε μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, παστέλ και σετ ζωγραφικής. Ξεχωρίζουμε τα τετράδια Skag με τιμές που ξεκινάνε από 0.53€, τα σπιράλ με γνωστούς και αγαπημένους ήρωες των παιδιών από 2€ το καθένα, όπως επίσης και τα κλασέρ με ήρωες της Marvel από 2.66€ το καθένα. Θα βρείτε επίσης μπλοκ ζωγραφικής και σχεδίου από 1€, μαρκαδόρους Pelikan σε κουτί 12 τεμαχίων από 1.22€, Turbo Maxi Giotto σε κουτί 24 τεμαχίων από 4.68€ και μαρκαδόρους ζωγραφικής Caran D' Ache σε κουτί 10 τεμαχίων με 13.50€. Ξυλομπογιές Stabilo 24 χρωμάτων με 3.24€, ξυλομπογιές Pelikan 24 χρωμάτων με 3€ και ακουαρέλες Giotto 24 χρωμάτων με 6.21€. Μεγάλη ποικιλία υπάρχει επίσης και σε νερομπογιές (από 1.95€), αλλά και σε μολύβια διαφόρων σχεδίων και χρωμάτων (από 0.39€). Ακόμα ένα βιβλιοπωλείο που άνοιξε τις ηλεκτρονικές του πύλες είναι και το Προμηθεύς (Λ. Μεσογείων,Ευβοίας και Βοιωτίας 1) στο site του οποίου, εκτός των άλλων, θα βρείτε και μία μεγάλη ποικιλία σε σχολικά είδη. Μαρκαδόροι από 2.95€, παστέλ και κηροχρώματα από 13€, τετράδια σπιράλ και κανονικά με θέματα από 1.65€, χρωματιστά χαρτόνια από 1.35€ και μολύβια γραφής γνωστών εταιρειών (Faber Castel, Eberhard), από 0.15€ και γόμες σε διάφορα μεγέθη από 0.80€.

Γραφική ύλη θα βρείτε και στο Χαρτόραμα, με δωρεάν παράδοση σε όλη την Αττική. Καταστήματα Χαρτόραμα υπάρχουν στη Νίκαια, το Περιστέρι και τις Αχαρνές (οι διευθύνσεις στο site). Εκεί θα βρείτε μολύβια Gel Faber από 0.95€, πέννες από 40€, μηχανικά μολύβια από 2.6€, λαδοπαστέλ, κιμωλίες, μαρκαδόρους, μπλοκ, ξύστρες, παγούρια, στυλό, τετράδια (σε οποιαδήποτε διάσταση, με όσες σελίδες θέλετε και σπιράλ), αλλά και αρκετές προσφορές σε επιλεγμένα είδη. Μοναδικό αρνητικό, ότι για αρκετά προϊόντα του site δεν υπάρχουν φωτογραφίες, οπότε αναγκαστικά πρέπει να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα Χαρτόραμα. Στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Μάλλιαρη μπορείτε επίσης να αγοράσετε online αρκετά σχολικά είδη σε πολύ καλές τιμές. Πιο συγκεκριμένα μολύβι grip με 0.63€, συρραπτική μηχανή Parva 11.75€, γόμα λευκή Ethinc 1.08€, οικολογικές ξύστρες 0.77€, στυλό διαρκείας Ronson 13€, μαρκαδοράκι Ink roller μπλε με 1.06, στένσιλ γραμμάτων με 11.84€ και ένα σωρό ακόμα αξεσουάρ που μπορείτε να τα ανακαλύψετε και μόνη σας με μία σύντομη περιήγηση στην ιστοσελίδα. Μεγάλη ποικιλία από μαρκαδόρους, μολύβια, χαρτικά και ανταλλακτικά θα βρείτε στο Office Market, καθώς και στο Λυσιτέλεια, από όπου ξεχωρίσαμε αυτό εδώ το σετ μεταλλικών μάρκερ με βάση στα 12.90€/ τεμάχιο (φώτο). Τέλος, μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στην ιστοσελίδα της γνωστής αλυσίδας Πλαίσιο, όπου θα βρείτε μολύβια, διορθωτικά, συρραπτικά, κοπτικά, κόλλες, στυλό, μαρκαδόρους, συνδετήρες και ένα σωρό ακόμα αναλώσιμα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Όσοι έχετε φιλοζωική συνείδηση μπορείτε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια του Αρκτούρου και να αγοράσετε από εκεί σχολικά είδη, όπως πχ αναμνηστικά στυλό με 2€, μολυβοθήκες με 5€, τετράδιο καρφίτσα με 3€ και μολύβια με γόμα με 1€. Οι τιμές είναι εξευτελιστικές και σίγουρα αξίζει να συνεισφέρετε. Στο ίδιο –περίπου- μήκος κύματος κινείται και η φιλανθρωπική οργάνωση Unicef. Αγοράστε από εκεί σχολικά είδη και βοηθήστε να πάνε σχολείο ακόμα περισσότερα παιδιά. Πλαστελίνες από 3.30€, μολύβια ζωγραφικής από 6€ και σχολικό σετ με μολύβια, ξύστρα, στυλό διαρκείας, γόμα, σημειωματάριο και χάρακα με 6.5€. Τέλος, αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε και στην προσπάθεια από το Χαμόγελο του παιδιού, αγοράζοντας σχολικά είδη από τα παραρτήματα του συλλόγου (ΑΘΗΝΑ: Στουρνάρη 16, τηλ. 210 3306140. ΝΙΚΑΙΑ: Ανω Τζουμαγιάς & Αργυρουπόλεως 9, τηλ. 210 3306140, τα υπόλοιπα στο site του συλλόγου) και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (οι διευθύνσεις στο site).

Τσάντες - Κασετίνες

Απαραίτητα αξεσουάρ για κάθε νέα σχολική χρονιά, οι τσάντες και οι κασετίνες θα σας.. ταλαιπωρήσουν περισσότερο, μιας και τα παιδιά έχουν την τάση να τις αλλάζουν κάθε χρόνο! Στον Νάκα θα βρείτε μοντέρνο σακίδιο Flash Polo  μάυρο με 36€, Beamer (Blue Jean) Jansport με 54.81€, Σχολική Τετράγωνη Τσάντα με Τους Ήρωες της Marvel Giovas με 31€, τσάντα Timberland Kids  πορτοκαλί με 53.10€ και νηπιακό σακίδιο United Colours of Benetton με 22.41€. Στις αντιπροσωπείες της γνωστής εταιρείας Polo που έχει συνδέσει το όνομά της με τις σχολικές τσάντες και κασετίνες θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από σχέδια και χρώματα. Για τις διευθύνσεις των καταστημάτων μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας. Επίσης μεγάλη ποικιλία από τσάντες, θα βρείτε στην ελληνική αντιπροσωπεία της Eastpak  σε Ελλάδα και Κύπρο, Lyc Sac. Τσάντες Eastpak θα βρείτε και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Πλαισίου , ενώ παιδικές τσάντες για μικρές ηλικίες θα βρείτε στο Planet Z.  με τιμές που ξεκινάνε από 30€ για τις πιο απλές. Σχολικές τσάντες σε αρκετά χαμηλές τιμές βρήκαμε στο Λυσιτέλεια, με τιμές που ξεκινάνε από 4 και 10 ευρώ, ανάλογα το μέγεθος. Σχολικές κασετίνες θα βρείτε online στο Νέο Κύμα με τιμή 1.20€, στον Νάκα σε διάφορα σχέδια και από διάφορες εταιρείες (Forever Friends, Giovas, Eastpak κτλ.) με τιμές που ξεκινάνε από 7€ για μία απλή Eastpak, μέχρι 12€ για μια United Colours Of Benetton. Στο site της Unicef, εκτός από είδη χαρτικής μπορείτε να αγοράσετε και κασετίνες και τσάντες συνεισφέροντας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα σακίδια πλάτης κοστίζουν από 16€ μέχρι 40€ και οι κασετίνες από 5.50€ μέχρι 12€.

...και Gadgets!

Μην σας φανεί περίεργο. Με την πρόοδο της τεχνολογιάς ολοένα και περισσότερα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους ηλεκτρονικούς υπολογίστες από μικρή ηλικία και με ένα σωρό gadgets. Αν σας ζητήσουν ένα laptop δεν είναι ανάγκη να τους το αρνηθείτε. Κάτω από την σωστή επίβλεψη, ο κόσμος του Ίντερνετ και της τεχνολογίας, θα είναι άκρως εποικοδομητικός για αυτά. Ιδανική επιλογή για φέτος το καινούργιο Macbook pro της Apple. Mε τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή της Intel, μεγάλης χωρητικότητας σκληρό δίσκο, άφθονη μνήμη και πολλά περισσότερα καινούργια χαρακτηριστικά, όλα ενσωματωμένα σε ένα περίβλημα μεγέθους 2,5 μόνο εκατοστών. Το νέο MacBook Pro έχει τις επιδόσεις, την ισχύ και την συνδεσιμότητα ενός επιτραπέζιου υπολογιστή, με την διαφορά ότι είναι λάπτοπ. To μοντέλο της Apple ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή Intel Core 2 Duo και την τελευταίας τεχνολογίας κάρτα γραφικών της NVIDIA. Τα γραφικά της NVIDIA προσφέρουν εκπληκτική απεικόνιση, ειδικά όταν συνδυάζονται με την εντυπωσιακή οθόνη 13,3". Οι τιμή του ξεκινάει από 1.219€ και είναι αρκετά "τσιμπημένη" για φορητό υπολογιστή. Βέβαια, αυτά που προσφέρει δεν είναι και λίγα.... Αν τώρα θέλετε το ξυπνητήρι να χτυπάει με τις αγαπημένες μελωδίες του παιδιού σας, δεν έχετε παρά να του αγοράσετε το έξυπνο iHome Alarm Clock. Εξοπλισμένο με ρολόι και ξυπνητήρι θα μετατρέψει το πρωινό του ξύπνημα σε διασκέδαση. Επιπλέον, με την λειτουργία sleep mode μπορείτε να απολαύσει την μουσική του χωρίς άγχος αφού μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που εσείς θα επιλέξετε. Έχει καθαρό ήχο υψηλής πιστότητας, με  ηχεία συνολικής ισχύος 6W, ενώ μπορείτε ταυτόχρονα να φορτίζετε την iPod συσκευή σας χάρη στο ενσωματωμένο Dock Connector.

Πρωτοποριακό εργαλείο για "ζωντανές" σημειώσεις είναι το LiveScribe Pulse Smartpen. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό στυλό με το οποίο μπορεί κανείς να γράψει απευθείας πάνω στον υπολογιστή, να το χρησιμοποιήσει για να αποθηκεύσει ηχητικές σημειώσεις και να τις συγχρονίσει με τις γραπτές. Με την πρώτη ματιά δεν διαφέρει από ένα συνηθισμένο στυλό. Πρόκειται όμως για ένα έξυπνο στυλό που θα μπορούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ χαρτιού και υπερσύγχρονων ψηφιακών συστημάτων. Για την αγορά ποντικιού, η τελευταία λέξη της μόδας ακούει στο όνομα Microsoft Explorer Mini Mouse διαθέτει οπτικό αισθητήρα υψηλής ευαισθησίας και ασύρματη επικοινωνία στα 2,4 GHz για γρήγορη απόκριση στις εντολές σας με μεγάλη εμβάλεια για να μην ανησυχείτε για τις αποστάσεις. Επίσης, με την επαναστατική τεχνολογία Microsoft BlueTrack™ λειτουργεί σε περισσότερα μέρη από ποτέ, όπως σε επιφάνειες γρανίτη, σε χαλιά, ακόμη και σε ξύλινα τραπέζια ή και σε παγκάκια από φυσικό ξύλο. Και αν τα χέρια του μικρού έχουν πάρει... φωτιά στο laptop, τότε δροσίστε τον με το Logitech COOLING PAD N100, μια εξαιρετικά στυλάτη βάση για notebook, με αθόρυβο ανεμιστήρα και κομψό, μοντέρνο σχεδιασμό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v