Σχολικά είδη: Η χρονιά αρχίζει μ' ένα... κλικ

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς επιλέγουμε για τα παιδιά τσάντες, τετράδια και άλλα σχολικά είδη με οικολογικό, εικαστικό αλλά και οικονομικό "χαρακτήρα", μέσω των 10 καλύτερων on-line καταστημάτων της ηλεκτρονικής αγοράς.
Σχολικά είδη: Η χρονιά αρχίζει μ ένα... κλικ
της Έλενας Μπούλια

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο καλύτερος τρόπος να «ανεβάσετε» λίγο τη διάθεση των παιδιών που (δικαιολογημένα) δεν θέλουν να επιστρέψουν στα θρανία, μετά από ένα ξένοιαστο καλοκαίρι, είναι το school shopping (το ξέρετε, το κάνετε και εσείς για να σας φτιάξουν τα κέφια).


Φέτος, επηρεασμένοι ίσως από το γενικότερο κλίμα οικολογικής ανησυχίας, ευαισθητοποιημένοι από ανθρωπιστικές οργανώσεις που μάχονται για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, με οικονομική συνείδηση, αλλά και με εικαστικές αναζητήσεις, επιλέξαμε για να σας προτείνουμε κάτι διαφορετικό: Σχολικά είδη με την αγορά των οποίων θα ενισχύσετε κάποια μη κυβερνητική οργάνωση, σχολικά είδη από πωλητήρια μουσείων για έρθει το παιδί ακόμα πιο κοντά στην τέχνη και τα οικονομικότερα on-line καταστήματα σχολικών ειδών της αγοράς.

Αποφύγετε τις ουρές και τις ανεβασμένες τιμές κάποιων κερδοσκόπων ένεκα των ημερών, καθίστε με το παιδί μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και διαλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’όλα ευσυνείδητα.

Ανθρωπιστικά - Οικολογικά
* Unicef: Βοηθήστε και άλλα παιδιά να πάνε σχολείο… όπως το δικό σας. Με ένα παρεμφερές σύνθημα, η Unicef καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά, πουλώντας τετράδια, σακίδια και άλλα χρήσιμα σχολικά είδη, των οποίων τα έσοδα θα εξασφαλίσουν στα παιδιά της Unicef το δικαίωμά τους στη ζωή, την υγεία, την εκπαίδευση και το παιχνίδι. Μπορείτε να βρείτε τη νέα σχολική συλλογή της Unicef στα καταστήματα Unicef (Ξενίας 3, Πλ. Μαβίλη, Αθήνα), στα περίπτερα Unicef, σε επιλεγμένα καταστήματα Τραπεζών, αλλά και on-line, στο site της Unicef. Θα δείτε μεγάλη ποικιλία από σακίδια, σε τιμές που ξεκινούν από 13 ευρώ (όπως αυτό τη φωτογραφίας), κασετίνες από 5 ευρώ, σετ 4 τετραδίων από 3,60 ευρώ, ντοσιέ με λάστιχο από 1,50 ευρώ, σετ τριών μολυβιών από 2,50 ευρώ, καθώς και ξύστρες, στυλό, μολυβοθήκες κ.α.

* Το χαμόγελο του παιδιού: Όλοι γνωρίζουμε το σπουδαίο έργο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού συλλόγου που κύριο μέλημα έχει την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποστηρίξει κανείς έναν τέτοιο σύλλογο, ένας εξ αυτών είναι και η αγορά σχολικών ειδών από παραρτήματα του συλλόγου (ΑΘΗΝΑ: Στουρνάρη 16, τηλ. 210 3306140. ΝΙΚΑΙΑ: Ανω Τζουμαγιάς & Αργυρουπόλεως 9, τηλ. 210 3306140, τα υπόλοιπα στο site του συλλόγου) και από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία (οι διευθύνσεις στο site). Εκεί θα βρείτε τετράδια από 1,05 ευρώ (όπως αυτά της φωτογραφίας), καθώς και μπλοκ ζωγραφικής, κ.α.

* Αρκτούρος: Σχολικά είδη πωλούνται και από το on-line κατάστημα της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος Αρκτούρος. Αν θέλετε και εσείς να συμβάλλετε οικονομικά στο έργο της οργάνωσης, προμηθευτείτε τετράδια από 2 ευρώ, μολύβια από 1 ευρώ, σχολικές τσάντες από 18 ευρώ και στυλό από 2 ευρώ (όπως αυτά της φωτογραφίας), όλα κατασκευασμένα από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και θεματολογία σχετική με σπάνιους τύπους ορεινών οικοτόπων και απειλούμενα είδη της ελληνικής πανίδας που ζουν στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο Αρκτούρος.

Εικαστικά – Καλλιτεχνικά
* Πωλητήρια Μουσείου Μπενάκη: Αν είστε λάτρεις της τέχνης και θέλετε το παιδί σας να την εκτιμήσει εξίσου, μία καλή ιδέα είναι να επισκεφθείτε το on-line Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη. Εκεί θα βρείτε μία μεγάλη συλλογή από σχολικά είδη, όπως mousepads στα 9 ευρώ, σελιδοδείκτες από 5 ευρώ, τετράδια πολυτελείας από 12 ευρώ (όπως αυτό της φωτογραφίας), χάρακες από 5 ευρώ κ.α. Τα είδη αυτά μπορείτε, φυσικά, να τα αποκτήσετε και από τα κανονικά καταστήματα-Πωλητήρια του Μουσείου, τις παρακάτω μέρες και ώρες:
-Πωλητήριο Κουμπάρη 1: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9.00-17.00 Πέμπτη: 9.00-24.00 Κυριακή: 9.00-15.00,Τρίτη: Kλειστά
-Πωλητήριο Πειραιώς 138: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00 Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη: Kλειστά. Τηλ.0030 210 3453111-Fax: 0030 2103453743
-Πωλητήριο Διπύλου 12 & Ασωμάτων (Moυσείο Ισλαμικής Τέχνης): Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 9.00-15.00 ,Τετάρτη: 9.00-21.00,Δευτέρα: Kλειστά.
Τηλ.0030 210 3251311.

* Πωλητήριο Κυκλαδικού Μουσείου: Αλλά και στο Κυκλαδικό Μουσείο μπορεί κανείς να βρει σχολικά είδη που θα ομορφύνουν και θα προσδώσουν μία… καλλιτεχνική νότα στη σάκα του παιδιού. Στο site του Πωλητηρίου, λοιπόν, θα βρείτε μία μολυβοθήκη με 2 ευρώ, καθώς και δύο διαστάσεων σπιράλ τετράδια (όπως αυτά της φωτογραφίας) με 2 ευρώ και 3 ευρώ το μεγαλύτερο. Πέρα από τα σχολικά, ωστόσο, θα βρείτε και διάφορα ενδιαφέροντα παιχνίδια, δημιουργημένα στα πρότυπα των αρχαιοελληνικών παιχνιδιών, αλλά και κάποια διδακτικά, σχετικά με την αρχαία ελληνική ιστορία. Μπορείτε, τέλος, να αγοράσετε τα παραπάνω και από το ίδιο το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, που βρίσκεται στη Νεοφύτου Δούκα 4, στο κέντρο της Αθήνα, τηλ. 210 7228321-3.

* Πωλητήριο Μουσείου Ηρακλειδών: Τέλος, κάποια αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σχολικά είδη θα βρείτε και στο Μουσείο Ηρακλειδών. Συγκεκριμένα, στο on-line κατάστημα του Μουσείου βρήκαμε τετράδια-notebooks με εξώφυλλα σημαντικών καλλιτεχνών (όπως αυτό της φωτογραφίας) με τιμές που ξεκινούν από 11 ευρώ, καθώς και μολύβια (5 ευρώ το σετ των τεσσάρων), ξυλομπογιές (4,50 ευρώ το πακέτο των 12), στυλό στα 9 ευρώ, αλλά και ημερολόγια και mousepads κ.α. Όλα αυτά θα τα βρείτε και στο κατάστημα του Μουσείου (Ηρακλειδών 16, Θησείο).





Κλασικά και… οικονομικά
* Officemarket.gr: Αν πάλι θέλετε να παραμείνετε πιστοί στα κλασικά σχολικά είδη και αναλώσιμα είδη γραφικής ύλης, αλλά αναζητάτε ευκολία στην απόκτησή τους και οικονομικότερες τιμές, εντοπίσαμε για εσάς το officemarket, ένα on-line κατάστημα της εταιρίας Μαϊστράλης, με παρουσία 35 ετών στο χώρο των αναλώσιμων γραφικής ύλης, ηλεκτρονικών υπολογιστών, συστημάτων αρχειοθέτησης και οργάνωσης γραφείου. Εκεί θα βρείτε… τα πάντα. Από τετράδια (0,38 ευρώ το 50φυλλο) και ανταλλακτικά ντοσιέ (0,43 ευρώ το 50φυλλο), μολύβια (από 0,27 ευρώ), μαρκαδόρους (όπως αυτούς της φωτογραφίας –από 0,76 ευρώ τα 12 χρώματα) και ξυλομπογιές (από 0,49 ευρώ τα 3 χρώματα), μέχρι πλαστελίνες, πηλούς, σχολικά μπλοκ, υδρόγειους σφαίρες και πίνακες, όλα σε πολύ καλές τιμές.

* Nakas Paper: Τα καταστήματα του Φίλιππου Νάκα τα ξέρετε για τα μουσικά τους είδη. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι τα καταστήματα διαθέτουν και σχολικά είδη, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε εύκολα και γρήγορα από το on-line κατάστημα της εταιρίας. Έτσι, στην κατηγορία Χαρτικά, θα βρείτε σχολικές τσάντες σε διάφορα σχέδια και με τιμές που κυμαίνονται από 30 έως 50 ευρώ (όπως η School Trolley Polo της φωτογραφίας, στα 49,50 ευρώ). Θα βρείτε επίσης κασετίνες, παγούρια, τσαντάκια φαγητού, τετράδια Skag, σπιράλ τετράδια, ντοσιέ, ετικέτες, μπλοκ ζωγραφικής και χειροτεχνίας, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, λαδοπαστέλ, κηρομπογιές, δακτυλομπογιές, πλαστελίνες, σχολικά σετ, μολύβια, ξύστρες, γόμες, μολυβοθήκες, υδρόγειους σφαίρες… Τι άλλο μπορεί να χρειάζεται ένας μαθητής;

* Προμηθεύς: Το Προμηθεύς είναι ένα βιβλιοπωλείο στη Λ. Μεσογείων (Ευβοίας και Βοιωτίας 1) που πρόσφατα απέκτησε το ηλεκτρονικού του κατάστημα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας. Στο site του, εκτός των άλλων, θα βρείτε και μία μεγάλη ποικιλία σε σχολικά είδη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από εκεί μπορείτε να αγοράσετε πλαστελίνες, πηλούς και κιμωλίες σε πολύ χαμηλές τιμές, κηροχρώματα παστέλ, κόλλες, μαρκαδόρους από 4,40 ευρώ τα 20 χρώματα, ξυλομπογιές (τρίχρωμες όπως αυτές της φωτογραφίας) από 0,60 λεπτά η μία, ξύστρες, γόμες, αλλά και πολύ οικονομικά τετράδια και σχολικές τσάντες και σακίδια από 14 ευρώ.

* Hartorama.gr: Τέλος, εντοπίσαμε και το Χαρτόραμα, μία εταιρία που εδώ και 20 χρόνια ειδικεύεται σε προϊόντα ειδών χαρτοπωλείου με δίκτυο διανομής σε όλη την Ελλάδα. Καταστήματα Χαρτόραμα υπάρχουν στη Νίκαια, το Περιστέρι και τις Αχαρνές (οι διευθύνσεις στο site), αλλά για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα σχολικά είδη του παιδιού σας on-line. Στην κατηγορία Σχολικά Είδη θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από Glitter, αυτοκόλλητα, γεωμετρικά όργανα (ένα σετ όπως αυτό της φωτογραφίας είναι στα 2,48 ευρώ), γόμες, κασετίνες, κηρομπογιές – λαδοπαστέλ, κιμωλίες, μαρκαδόρους, μπλοκ, ξύστρες, παγούρια, στυλό, τετράδια (σε οποιαδήποτε διάσταση, με όσες σελίδες θέλετε και σπιράλ), σχολικές τσάντες από 15 ευρώ και υλικά χειροτεχνίας. Το μόνο «πρόβλημα» του on-line καταστήματος αυτού, είναι ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες για τα προϊόντα, οπότε θα πρέπει να τα… φανταστείτε!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v